Nee že by som nevedela povedať svojmu decku (ktoré samozrejme nemám-zatial)ako sa to robí ale zaujímal by ma názor...=D Možno dáka inšpirácia do budúcnosti...=D
Tento rok sme v učebni biológie objavili dokonalú brožúrku pre deti o tom, ako celý proces ´´robenia detí´´ funguje. A bolo tam naozaj všetko
Autentické obrázky boli samozrejmosťou, nechýbali ani ´´milé´´ prirovnania (Vagína-rýmuje sa s menom Karolína ).
A ešte som sa dozvedela, že výraz pre prsia je ´´bebinky´´
mno ja si uuplne zivo pamatam ako som mala 9 rokov a maminka mala potrebu sa so mnou rozpravat o sexe ..tak sme si sadli na sedacku a ona zacala ,,nechces sa ma nieco spytat ,myslim o sexe..'' a odpoved bola ,,dakujem nie ja uz vsetko viem''...nasledovalo strasne maminkine prekvapenie..,,a naozaj sa uz nic nechces spytat ,nic ta uz nezaujima??''...tak som za zamyslela a opytala sa ,,no vlasne ano,ako je to s tym mimonaternicovym tehotenstvom''?? mamina zbledla tak,ze sa postavila zo sedacky a odisla...dodnes sa na tom mimoriadne zabavame....
hmmm mne sa najviac asi páči, keď ti teda nejaké dieťa položí otázku, tako prichádzajú deti na svet, tak povieš: Keď sa dvaja ľudia, tvoja mamina a tatino veľmi ľúbia, tak zatvoria oči a... Zaželajú si ťa.
trochu, no nie trochu ale dosť doveci, ale ak sa tu už píšu "story" tak prihodím aj svoj.
Raz som mal brutálnu svalovku, a v ten deň bola u nás návšteva, ktorá sedela v kuchyni a záchod máme pri kuchyni. No a vtedy s mojou svalovkou som šiel na záchod, ledva som si tam sadol, prebehla biologická potreba a keď som vstával chcel som povedať, že :
"dúfam, že sa postavím" ale namiesto toho som nahlas zahlásil : "dúfam, že sa mi postaví"
mam pocit, že netreba ďalej hovoriť aké nastalo v kuchyni trápne ticho vyvolané mojou hláškou :
noo a viem o jednom spôsobe.. je to "chulostive" video ale myslim, ze tak to aspon kazdy pochopi (ach jaj... a ja som mala byt slusne katolicke, vidiecke dievca) napiste na ceknito do vyhladavania rock is hard viem, ze som sem mohla dat link, ale radsej ee... kto chce pozrie
este som to nikomu nevysvetlovala ale vcielka a kvietok to isti haha ale nie ....fakt newiem ale myslim ze to musi byt aj sranda nieco take vysvetlovat
podla toho ako starym detom...ale asiu sa rozpravame o tych mensich..cize to je dost tazka vec...bud im to vysvetlite po svojom..ako ze nosi ich bocian,abo ze ked sa maju dvaja ludia radi a bla bla...alebo im to vysvetlite oni to aj tak nepochopia a riskujete ze to budu rozkecavat po skole a bude z toho zle ..
@0 nie je dolezitejsie povedat- Ako povedať deťom,ako sa robia deti ale kedy to povedat tomu dietatu, ved clovek to ma vrodene,v genoch, to ani hovorit netreba a ak sa pyta, tak mu odpovedat primerane ku jeho veku aby to spravne pochopilo, nehovorit dietatu viac ako je potreban to mysllim plati v rodicovstve a vseobecne
Ja neviem ako by som to vysvetlil lebo zatiaľ nemám dôvod k tomuto sa hlbšie zaoberať. Ale dúfam že každý z vás si nájde ten správny spôsob vysvetlenia, aby to nešlo zo strany dieťaťa do detailov, prípadne to nerozoberalo mimo domu a vy by ste mohli mať nepríjemnosti.
Výchova dieťatá je teraz ťažšia ako s pred 20 rokov.
Držím vám palce v hľadaní tých správnych slov.
Natrafil som na toto a dúfam že vás sa to na míle oblukom vyhne.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
Autentické obrázky boli samozrejmosťou, nechýbali ani ´´milé´´ prirovnania (Vagína-rýmuje sa s menom Karolína ).
A ešte som sa dozvedela, že výraz pre prsia je ´´bebinky´´
Sakra, musím tú knihu mať doma.
Raz som mal brutálnu svalovku, a v ten deň bola u nás návšteva, ktorá sedela v kuchyni a záchod máme pri kuchyni. No a vtedy s mojou svalovkou som šiel na záchod, ledva som si tam sadol, prebehla biologická potreba a keď som vstával chcel som povedať, že :
"dúfam, že sa postavím" ale namiesto toho som nahlas zahlásil : "dúfam, že sa mi postaví"
mam pocit, že netreba ďalej hovoriť aké nastalo v kuchyni trápne ticho vyvolané mojou hláškou :
Hm, rýmujúce sa trojslabičné slovo so štvorslabičným, to musel vymyslieť nejaký profi básnik
chuuuudinka malaa...
U nás v rodine táto téma nikdy nebola tabu, čiže pohoda. Matka mi sama od seba necháva automaticky v piatok kondomy na stole
Výchova dieťatá je teraz ťažšia ako s pred 20 rokov.
Držím vám palce v hľadaní tých správnych slov.
Natrafil som na toto a dúfam že vás sa to na míle oblukom vyhne.
--- Šokujúce: Keď deti robia deti ---
» magazin.atlas.sk/extra/kuriozity...