Bývame v byte, ja by som chcel strašne psa, sestra tiež, otec nieje proti lebo ten psov zbožňuje, problém je mama... tá o psovi nechce ani počuť, nieje na nich alergická, ale jednoducho to nechce, prosím poraďte mi ako ste si vy kedysi získali rodičov aby
nemam skusenosti s kupovanim psov rodicmi, poznam iba par ludi, ktori nasli psa niekde vonku, doniesli ho domov a rodicia nemali to srdce poslat psa kade lahsie
treba ho proste kúpiť a doniesť,keď uvidí to malé šteňa a neni nejak ´´iná´´,tak ho nedokáže vyhodiť.Povieš,že ho nemáš kam dať a dal si zaňho nejaké tie prachy...
Ja som si vždy doniesla zviera domov,nepýtala som sa a proste ho mala rodičia ma s ním nevyhodili a keďže sa o ne starám sama aj si ich financujem sama tak im to nemalo prečo až tak prekážať
Asi sa len bojí toho že to skončí tak, že jediný kto sa o neho bude starať, venčiť ho a kŕmiť bude ona...
hlawne bud mila k nej.: a sprav vsetko co bude chciet..alebo urobte jje mile prekvapko ze jedneho dna dojde domov a pes bude v byte..a uvidis potom nevyhodi z bytu ani teba ani psa..a nakoniec bude stasna ze ho mate.. wr mi.: drzim palce..
vidis t my tiez byvame v byte ale u nas bol problem otec a ostatny ho sice chceli ale nezastali sa ma ked som prosila...bola to dlhaa a naaaarocna cesta urobila som video o tom mojom okukanom psovi...ako velmi po nas tuzi a blaa blaa..mala som stastie ze ta pani ktora mi štena ponukala mala tak dobre srdce ze mi ho doniesla z BA az do LM a to uplne zadarm som stastna ze ho mam!jimi moj
Ja som začala tak pozvoľna nosiť domov rôznu háveď...teraz máme dvoch psov (a tretí je na ceste,ale o tom sa ešte verejne nehovorí )...
Naši nikdy neboli proti psom,skorej sa báli, že sa o to nebudem starať,ale už pomaly 10 rokov som fanatik v tomto smere
Ale keď máš na svojej strane väčšinu,tak ja by som to riskla a doniesla domov....je to síce kus nezodpovedné, no či už z útulkom/chovateľom sa dá dohodnúť
Dokonca sa dá robiť niečo ako dočasná opatera opusteným psom,keďže útulky sú preplnené, kým sa im nenájde nový domov - to je podľa mňa taký adekvátny spôsob ako si vyskúšať starostlivosť a fungovanie so psom doma + dobrý skutok
@ferroboss , dar reči mám ale nepoznáš moju mamu, jednoducho sám ju neprehovorím, otec chodí na týždňovky, sestra na intrák, keď sú tí dvaja doma niesom doma zase ja, čiže je to naprd, ale spravím to zrejme tak že psa donesiem domov a bude
ja mojho Jolika som dostala tak,že mala som v hlave kliešta a nesiel vytiahnuť šli sme do To na pohotovosť (nedela) a potom že ked mi ho vytiahli pome kuknuť na burzu a kukáme len tak a Jolíček mi vošiel do oka a tak mi ho kúpili ľúúbim svojho JoLa
@hangtime11 nemusis mi hned nadavat. len som vyjadril svoj nazor k tejto teme..tak kua kde to zijeme v jakom slobodnom demokratickom state ze clovek uz nemoze vyjadrit svoj nazor bez toho zeby bol sprosty....
no presne.. moja mama chcela psa aj sestra a ja som sa prisposobila.. a teraz vksue ked sa mi snim nechce ist von ta domna dzubu ze som ho chclea... ako jasne ze ho mam rada ale nekedy sa mi fakt uz nechce...
zváž či sa onho budeš starat stále ked treba lebo potom je to naprd..
@hangtime11 tak vidis ze len TAKMER.....to bol moj slobodny nazor na tuto otazku a ked chces psa v byte ta jakvravia ostatny ...dones ho domov a uvidis
neviem, ja by som sa asi hodila o zem a revala alebo sa vyhrážala, že podpálim byt a pod.
ja som mala psa, dokonca v byte, po 4 rokoch sme ho darovali, ale nie preto, že by sme sa o neho nechceli starať, ale kvôli bráchovej alergii. čiže, viem aké to je.
normálne povedz, že ona sa o toho psa nebude musieť vôbec starať. že nechápeš, v čom vidí problém, keď dnes je pomaly viac bytových psov ako tých na dvor. však tie krpaté, to už ani nešteká, nepĺzne to tak... a že nech ti dá šancu na sebarealizáciu. že to je dobrá výchova aj pre teba smerom k zodpovednosti a samostatnosti. ďalším argumentom by mohla byť aj tvoja správna výchova k živým tvorom, uvedomenie si, čo to znamená ublížiť a postarať sa. ver aj mne, pes ťa veľa naučí. keď si sám a niečo ťa trápi, ten pes to vycíti. a hlavne, on ťa bude mať rád a tak...
zaklad je vediet predne dovody preco toho psa nechce teda ju nejako posadit a prinutit ju povedat PRECO ho nechce /ale povedz mi jeden konkretny dovod PRECO NIE! to vzdy zaberie/ a ked to zistis len nejako spolu vymyslite ako ju presvedcite ze sa boji zbytocne /len ak jej naslubujes treba dodrzat/ a mas psa good luck
Bývam v rodinnom dome a oco mi nechce dovoliť psíka dnu. On chce len von, aby mu nekradli drevo. Že vnútri by narobil veľa neplechy, ako napr. doškrábal nám nábytok, dvere, dotrhal sedačky a papuče a by štekal...Ja by som si ho aj sama zaplatila, som si našetrila 200 eur, ale on že o kúpu nejde, ide skôr o to, čo by zničil. Ja už neviem ako na neho, prosím poraďte mi. Mama súhlasí ak aj oco. Ja s bratom veľmi túžime mať maltezáčika. Už som mala veľa zvieratiek a ani o jedno som sa nestarala dlhšie ako jeden mesiac. Morča čo som mala mi brat otrávil, škrečok zomrel a zajacovi ani kocúrovi nechodím ani dať jesť. On mi už nedôveruje, že by ma to po chvíli zas omrzelo. Ale to tentoraz pochybujem. Takto veľmi som netúžila po ničom. Keď som navrhla, že by sme mali dvoch psíkov, on, že by sa hneď spárili(dnu chcem samičku, lebo je menej agresívna a von psíka, aby sa nám neokotil a kastrovať to nechcem, pretože to stojí veľa peňaz) a že nebude platiť dane za dvoch psov, že či je --------. Ako by ho to zabilo platiť 10 eur ročne. To by som mu aj ja mohlad dať. A ešte sa nám do toho zamotali problémi s babkou. Ale to tu nejdem rozoberať. No ako som spomínala, ,,neviem sa pohnúť zo STOPKY, ktorú postavi"l. Prosím poraďte.
Mám ten istý problém. V útulku som si obhliadla krásnu fenočku Sisi a veľmi by som si ju chcela adoptovať, ale mama je zásadne proti. Hovorí, že psa si kúpi až keď ja už s ňou nebudem bývať... Vôbec nechápem, aký je v tom rozdiel. Sisi je aktívna fenka vhodná aj do bytu, ale mama proste psa nechce. Hovorí, že už máme zajaca a mám sa starať o toho. Bývame v byte a ja sa o zaja starám, občas s ním dokonca chodím aj von. Mama si myslí, že by ma psík po chvíli omrzel a že by všetko to venčenie, kŕmenie a hranie sa zostalo na ňu. K tomu to vôbec nie je pravda, o psa by som sa postarala... Prosím povedzte mi, ako ju mám presvedčiť?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
... trochu improvizácie...
Asi sa len bojí toho že to skončí tak, že jediný kto sa o neho bude starať, venčiť ho a kŕmiť bude ona...
Naši nikdy neboli proti psom,skorej sa báli, že sa o to nebudem starať,ale už pomaly 10 rokov som fanatik v tomto smere
Ale keď máš na svojej strane väčšinu,tak ja by som to riskla a doniesla domov....je to síce kus nezodpovedné, no či už z útulkom/chovateľom sa dá dohodnúť
Dokonca sa dá robiť niečo ako dočasná opatera opusteným psom,keďže útulky sú preplnené, kým sa im nenájde nový domov - to je podľa mňa taký adekvátny spôsob ako si vyskúšať starostlivosť a fungovanie so psom doma + dobrý skutok
...a tak ...nejako som sa rozpísala
stále by som jej hovoril otom a neverím,že by som ju neukecal,ale to by si hold musel mať dar reči jak jáááá
Tak povedz mame ze si zalozil na Birdze od zufalstva forum..vlastne jej to rovno ukaz,to ju mozno povzbudi
Ak chceš niečo malé, nenáročné tak nie je problém, už len ukecať mamu. Treba prísť za ňou s rozumnými argumentmi Nie hulákať..
Ale ak nesúhlasí, lebo ide o väčšieho psa, tak sa jej nedivím
zváž či sa onho budeš starat stále ked treba lebo potom je to naprd..
ja som mala psa, dokonca v byte, po 4 rokoch sme ho darovali, ale nie preto, že by sme sa o neho nechceli starať, ale kvôli bráchovej alergii. čiže, viem aké to je.
normálne povedz, že ona sa o toho psa nebude musieť vôbec starať. že nechápeš, v čom vidí problém, keď dnes je pomaly viac bytových psov ako tých na dvor. však tie krpaté, to už ani nešteká, nepĺzne to tak... a že nech ti dá šancu na sebarealizáciu. že to je dobrá výchova aj pre teba smerom k zodpovednosti a samostatnosti. ďalším argumentom by mohla byť aj tvoja správna výchova k živým tvorom, uvedomenie si, čo to znamená ublížiť a postarať sa. ver aj mne, pes ťa veľa naučí. keď si sám a niečo ťa trápi, ten pes to vycíti. a hlavne, on ťa bude mať rád a tak...
a môžeš ešte dodať, že ste traja proti jednej