A proste chcem prestúpiť odtiaľ na strednú veterinárnu (do Košíc), ale rodičia ma nechcú pustiť. Stále mi len hovoria, že ma to po mesiaci prestane baviť a neviem čo ešte.
No tu máte môj posledný rozhovor s mamou o veterinárnej škole:
ja: Mamiii chcem ísť na tú veterinu pustíš ma tam?
mama: Nie
ja: Ježiš, prečo?
mama: Lebo. Čo keď ťa to prestane baviť? A potom čo akože budeš robiť?
ja: A gympel ma podľa teba bude baviť? Už od primi ti tu hovorím jak to tam neznášam! ha?!
mama: No hej bude ťa to na gympli baviť!!
A takto nejako to vyzerá vždy. Na veterinu chcem ísť už od 11 rokov a rodičia to nechcú akceptovať, vraj aby som radšej potom aspoň na medicínu išla, lenže tam ja určite ísť nechcem...
No pls proste nejakú radu ako ich presvedčiť ♥
Ja byť tebou by som fakt vydržala a potom išla na výšku toho zamerania čo chces v takom veku si možno myslíš, že vieš čo chceš ale málokedy to tak aj je ....
Nesuhlasim s @2 , bojuj!
Nechapem rodicov co brania svojim detom ist si za snami, keby si chcela byt stripterka tak ok ale veterina je krasne povolanie.
A co otec? Ini clenovia rodiny, ktorych nazor si mama vazi? Pripadne triedna v sucasnej skole, resp. nemate na skole nieco ako skolsku psychologicku alebo inu osobu, ktora ma deckam pomahat, ked maju nejaky problem?
čo sa týka tvojho výberu školy, dobre si rozmysli či ťa baví učenie, alebo chceš mať skôr prax. Ak ťa baví učiť sa zostaň na gympli a potom choď na VŠ a ak chceš skôr prax a vieš že nevydržíš tak dlho tak choď na veterinárnu.
a čo sa týka tvojich rodičov, skús na nich zapôsobiť svojím rozumom, musíš z nich najprv vytiahnuť prečo ťa NAOZAJ nechcú pustiť (ak tvrdením, že ťa to prestane baviť zakrývajú iné dôvody) a potom sa pokús pracovať nejako s tým a dať im nejaké rozumné dôvody a ukázať im že si presvedčená o tom, že vieš čo chceš, bez kriku a náreku. Opakuj im to raz za pár týždňov aby videli, že ešte stále nemeníš názor.
@tomias Bodaj by to tak bolo, ale sami povedali, že im intrak ani nevadí, len sa im nepáči veterina a vôbec nechápem prečo @Marjy77 no medzi učením a praxou mám jasno, radšej tú prax @Demoniqangel no, tu je problém, že aj otec je toho názoru a babka a mamine sestry..no proste takmer všetci
Lepšie je mať prax hlavne ak by ťa už prestala škola baviť po strednej z gympla nemáš možnosť moc sa zamestnať aspoň teda myslím si ľudia to tak tvrdia preto si nemyslím že tvoj nápad je zlý skús ísť na nich s týmto Inak moc nwm čo by sa dalo robiť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
No tu máte môj posledný rozhovor s mamou o veterinárnej škole:
ja: Mamiii chcem ísť na tú veterinu pustíš ma tam?
mama: Nie
ja: Ježiš, prečo?
mama: Lebo. Čo keď ťa to prestane baviť? A potom čo akože budeš robiť?
ja: A gympel ma podľa teba bude baviť? Už od primi ti tu hovorím jak to tam neznášam! ha?!
mama: No hej bude ťa to na gympli baviť!!
A takto nejako to vyzerá vždy. Na veterinu chcem ísť už od 11 rokov a rodičia to nechcú akceptovať, vraj aby som radšej potom aspoň na medicínu išla, lenže tam ja určite ísť nechcem...
No pls proste nejakú radu ako ich presvedčiť ♥
Nechapem rodicov co brania svojim detom ist si za snami, keby si chcela byt stripterka tak ok ale veterina je krasne povolanie.
A co otec? Ini clenovia rodiny, ktorych nazor si mama vazi? Pripadne triedna v sucasnej skole, resp. nemate na skole nieco ako skolsku psychologicku alebo inu osobu, ktora ma deckam pomahat, ked maju nejaky problem?
a čo sa týka tvojich rodičov, skús na nich zapôsobiť svojím rozumom, musíš z nich najprv vytiahnuť prečo ťa NAOZAJ nechcú pustiť (ak tvrdením, že ťa to prestane baviť zakrývajú iné dôvody) a potom sa pokús pracovať nejako s tým a dať im nejaké rozumné dôvody a ukázať im že si presvedčená o tom, že vieš čo chceš, bez kriku a náreku. Opakuj im to raz za pár týždňov aby videli, že ešte stále nemeníš názor.
@Marjy77 no medzi učením a praxou mám jasno, radšej tú prax
@Demoniqangel no, tu je problém, že aj otec je toho názoru a babka a mamine sestry..no proste takmer všetci