Dobre, predstavte si teda, že máte nejakého (podotýkam) blízkeho človeka a dozviete sa o ňom, že sa rozišiel so svojou polovičkou. Nemáte to ale od neho, buď od nejakého spoločného známeho, z netu, to je jedno. Spýtate sa ho na túto citlivú tému, alebo nie?
Ono by to záležalo aj od tej osoby, aký konkrétne mám s ňou vzťah, či viem, že je ticho preto, že sa o tom nechce baviť, alebo sa nechce začať sťažovať,...
Ale pravdepodobne by som sa asi nevyrútila a nezačala sa vypytovať, možno by som nejak jemne naznačila, alebo nejak skrútila tému, keď sa bude o niečom takom baviť..
Po dlhej dobe som bola vonku s kamarátom (mimochodom, človekom na nezaplatenie, fakticky Nikto by za neho nezaplatil ani halier ) a videla som, že niečo s ním nie je v poriadku, a od spoločných známych, ktorých som videla deň predtým som vedela, že sa pred tuším dvomi mesiacmi (a pre neho je to krátko, pretože boli spolu tuším vyše tri roky) rozišiel nadobro s priateľkou.
Nebudem tvrdiť, že on je môj najlepší priateľ alebo neviemaký blízky človek, ale svojským spôsobom mi na ňom záleží, ale viem, aký je (a myslím si, že takých je veľa najmä chlapov). Kebyže sa ho spýtam, či je to pravda, respektíve, ako to znáša, tak ma vysmeje a zmení tému a začneme vyberať, do ktorého lokálu bude najlepšie ísť na pivo. Preto som na to išla obkľukami, rozprávali sme sa o jeho sestre, ja som sa spýtala, ako sa má jeho frajerka, ako keby som bola sprostá, ale keď mi neodpovedal, tak som ignorovala to, že som sa to pýtala. Nechala som to tak.
Následne som do neho rypla zase, že s priateľom ideme onedlho na jednu akciu, kam sa chcel pôvodne vybrať tiež s nami, aj keď si myslím, že zase nenaškrabe peniaze na vlez a nebude mať vhodný stop Ale či teda vezme so sebou aj polovičku a že by som mu radila, ak to mieni robiť, aby išli slušne, autobusom, alebo iným dopravným prostriedkom. Vtedy už nemal prečo zastierať, a tak mi povedal, že sa s Katkou rozišiel.
Povedala som mu "aach sorry, to som nevedela, tak sa o tom nemusíme baviť", ale tušila som, že ľady sú prelomené - a naozaj, potom na pive sa o tom rozrozprával a dal zo seba von celý ten príbeh. A videla som, ako veľmi sa mu uľavilo.
Čiže vlastne týmto slohom som chcela povedať - snažím sa na to ísť diplomatickým spôsobom, aby som zistila, či ten človek o tom chce, alebo nechce hovoriť. To je celé
ked je to velmi blizka osoba ( napr.: moja naj kamoska) urcite by mi to hned povedala... no ale ked by nepovedala mozno by som chvilu pockala, ci mi to sama nepovie a ked nie tak sa jej to spytam nejakym sposobom, ktory ju nezrani tak velmi... a potom by som sa jej snazila pomoct, aby sa tolko netrapila...
budem zvedava,no nespytam sa.pretoze sa ho to urcite pytali,asi si pockam kym mi to povie sam.ak to dlho nebude prichadzat,resp.uvidim,ze dotycny je utrapeny a ze som ho dlho nevidela s polovickou,spytam sa,co sa deje.
pôjdem s tým človekom von spýtam sa ho že čo má nové alebo mu len zavolám že ako sa má...určite ak je mi to blízky človek tak mi to hneď povie alebo to od neho zistím nejakým okruhom...že ako sa má tvoj...a potom už budem vedieť na čom ten blízky človek je
Keďže je to blízky človek, mala by som poznať jeho reakcie. Čiže ak by to bol niekto, o kom viem, že má problém začať hovoriť o takýchto veciach, ale nevadí mu ich preberať, tak začnem. Pokiaľ je to niekto uzavretejší, počkám, kým s tým nezačne sám.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Ale pravdepodobne by som sa asi nevyrútila a nezačala sa vypytovať, možno by som nejak jemne naznačila, alebo nejak skrútila tému, keď sa bude o niečom takom baviť..
Ale nie že by ma to netrápilo, ale mala by som blbý pocit že to vyťahujem a dotyčný v skutočnosti vôbec nemá chuť o tom hovoriť.
A nejaké moje druhé ja by sa stále týralo tým, že čo ak o tom chce hovoriť, ale nevie ako začať?
Takže by som sa opýtala až keby to aspoň okrajovo spomenul.
Po dlhej dobe som bola vonku s kamarátom (mimochodom, človekom na nezaplatenie, fakticky Nikto by za neho nezaplatil ani halier ) a videla som, že niečo s ním nie je v poriadku, a od spoločných známych, ktorých som videla deň predtým som vedela, že sa pred tuším dvomi mesiacmi (a pre neho je to krátko, pretože boli spolu tuším vyše tri roky) rozišiel nadobro s priateľkou.
Nebudem tvrdiť, že on je môj najlepší priateľ alebo neviemaký blízky človek, ale svojským spôsobom mi na ňom záleží, ale viem, aký je (a myslím si, že takých je veľa najmä chlapov). Kebyže sa ho spýtam, či je to pravda, respektíve, ako to znáša, tak ma vysmeje a zmení tému a začneme vyberať, do ktorého lokálu bude najlepšie ísť na pivo. Preto som na to išla obkľukami, rozprávali sme sa o jeho sestre, ja som sa spýtala, ako sa má jeho frajerka, ako keby som bola sprostá, ale keď mi neodpovedal, tak som ignorovala to, že som sa to pýtala. Nechala som to tak.
Následne som do neho rypla zase, že s priateľom ideme onedlho na jednu akciu, kam sa chcel pôvodne vybrať tiež s nami, aj keď si myslím, že zase nenaškrabe peniaze na vlez a nebude mať vhodný stop Ale či teda vezme so sebou aj polovičku a že by som mu radila, ak to mieni robiť, aby išli slušne, autobusom, alebo iným dopravným prostriedkom. Vtedy už nemal prečo zastierať, a tak mi povedal, že sa s Katkou rozišiel.
Povedala som mu "aach sorry, to som nevedela, tak sa o tom nemusíme baviť", ale tušila som, že ľady sú prelomené - a naozaj, potom na pive sa o tom rozrozprával a dal zo seba von celý ten príbeh. A videla som, ako veľmi sa mu uľavilo.
Čiže vlastne týmto slohom som chcela povedať - snažím sa na to ísť diplomatickým spôsobom, aby som zistila, či ten človek o tom chce, alebo nechce hovoriť. To je celé