Ako človek, ktorý sa cíti ako neplatený IT support, ktorého to začína po rokoch dožierať, sa vás chcem opýtať, aký typ človeka ste. Príklad uvediem podľa toho, čo sa stalo v okruhu mojich kamarátov, je to jeden z mnoho prípadov: Pustili ste mladšieho súro
Som človek, čo zvykne radiť druhým/googliť za nich a som rada, ak sa mi podarí pomôcť im a zároveň som človek, ktorý má dosť vážny problém požiadať druhých o pomoc... aj keď občas by som si tým ušetrila zbytočné problémy...
Som človek 4: bežne takéto problémy pozná a odkazuje kamarátov na relevantné riešenia na Google. Na riešenie mnou si to musia zaslúžiť, lebo bez takéhoto triedenia by som sa mohol akurát tak roztrhať.
A nie, "zaslúžením" nemyslím peniaze a ani od dievčat sex.
Všetko si riešim sama a pomáham s pc aj mojim rodičom , zatiaľ úspešne. Na veľa vecí prídem sama, ešte som nemala problém s ktorým by som si nevedela rady.
@dogyno je to dobrý spôsob, ak ide o primitívne problémy...pamätám na stránku na štýl UTFG, že sama vygenerovala animáciu, ktorá niečo napíše do googlu (čo tam zadáš ty), vygenerovalo to URL a ty si to mohol poslať tomu neschopákovi a jemu sa tá animácia spustila
@night neverím, že máš na všetko odkazy, z vlastnej skúsenosti viem, že niekedy neznalci dokážu veci tak pokaziť, že moja logika sa pri tom zastavuje (napriklad, mam htc s androidom, raz som ho pozical na minutu kamoske a ked mi ho vratila, vsetky ikony na ploche som mal zmensene a zvacsene, nedalo sa na to pozerat a som si isty ze takuto feature moj launcher neponuka, pomohol len restart fonu
@blueffect to nie je ono, aspoň to čo som mal na mysli ja...tam to bolo doslova animované, išlo to na google stránku (alebo to bol screenshot googlu) a za teba to naťukalo keywords do vyhľadávania
Obcas sa na niektorych az musim zasmiat. Este si pamatam na exkamarata, ktoremu som doniesol BSPlayer napaleny na CD-RW, aby si ho nahodil do pc, bola to portable verzia - stacilo prekopirovat niekde do program files a potiahnut si odtial odkaz na plochu. On namiesto toho potiahol odkaz na plochu priamo z BSPlayera v mechanike, teda mu to fungovalo, potom sa cudoval preco mu to nejde ked som si vybral RW
@moonbeam akože v bookmarkoch tie odkazy nemám (to by ich tam teraz bolo ), ale po popise problému väčšinou do 30-60 sekúnd relevantný postup podľa anglických kľúčových slov na Google nájdem a pošlem, na angličtinu už majú GTranslate.
mojmu bratancovi stačili 5 minut a moj počitač bol mimo chcel zmenit rozlišenie monitoru a nechtiac nastavil primarne rozlišenie ale dalo sa to do poriadku, po 3 hodinach
nepomaham uz nikomu.. ak ma niekto problem s PC odkazem ho na google aj s danym vyrazom, ktory ma hladat... vacsinou ide o trivialne veci, len ludia su lenivi a nechce sa im hladat..
fúú, prvá možnosť, ja hneď otravujem kamarátov ale našťastie sú takí ochotní a vždy v tomto pomôžu, kedže ja sa do tohto vôbec nerozumiem.. ale tak, vždy majú u mňa zato pivo
mám kamaráta, ktorý má už asi 6 rokov nutkanie vyhodiť môj počítač z okna, lebo vždy sa na ňom pokazí (resp. ja na ňom pokazím) niečo, čo je úplne absurdné a v živote sa s tým nestretol
ale inak, prevažne sa snažím dopracovať k riešeniu sama, pokiaľ som zúfalá, tak sa obrátim na neho
@moonbeam ja nemám problém si to priznať a tak radšej to dám rovno niekomu, kto sa rozumie ako by som sa s tým jak hrajkala a ešte to viac posrala .. a keď sú kamaráti ochotní a už pri prvom posťažovaní sa ponúknu, tak prečo nevyužiť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
sorry, interný humor
RTFM a UTFG
A nie, "zaslúžením" nemyslím peniaze a ani od dievčat sex.
niesom google a pokým to nie je fakt niečo extra, tak fakt stačí dnes už len pár kliknutí a programy spravia všetko za teba
@night neverím, že máš na všetko odkazy, z vlastnej skúsenosti viem, že niekedy neznalci dokážu veci tak pokaziť, že moja logika sa pri tom zastavuje (napriklad, mam htc s androidom, raz som ho pozical na minutu kamoske a ked mi ho vratila, vsetky ikony na ploche som mal zmensene a zvacsene, nedalo sa na to pozerat a som si isty ze takuto feature moj launcher neponuka, pomohol len restart fonu
@blueffect to nie je ono, aspoň to čo som mal na mysli ja...tam to bolo doslova animované, išlo to na google stránku (alebo to bol screenshot googlu) a za teba to naťukalo keywords do vyhľadávania
akurát mi v tom chýbajú nadávky
Jo, a ako som len mohol zabudnúť tento postup?
ale inak, prevažne sa snažím dopracovať k riešeniu sama, pokiaľ som zúfalá, tak sa obrátim na neho