Opäť mám pocit, že na mňa lezie choroba, už ma začína bolieť hrdlo.. Je to vrcholne nežiaduce Ako mám zastaviť/odstrániť príznaky prechladnutia? Prosím, nejaké rady, recepty..
bazovy caj asi nemas,tak si daj aspon nejaky kvalitny caj a veeeeela medu(kvalitneho) a citrony,a tak,nabi sa vitaminmy,mne to pomaha, + nejaky panadol plus grip
no, také tie nevoňavé veci ako cesnak, čaj (bylinkové, podĺa vlastného výberu, hlavne aby si si vsugerovala, že ti pomôžu), ak nezaberie, aspirín a zaliezť pod perinu
@astaroth27 hlavne nežer lieky. skús ísť na to prírodnou cestou... zelený čaj s citrónom, veľa spánku, daj si horúci kúpeľ a uvidíš, budeš zdravá ako ryba!
bez cukru bez medu, nech to príde akokoľvek komu tupé/sprosté, med hrdlo dráždi, hlavne ak je zapálené, pretože je sladký, aj ma tu ukameňovať môžete, proste je to tak.
@camilla lieky neuznávam a vôbec nikdy ich neberiem, mala som v minulosti maximálne homeopatiká.. ale nedávno som bola chorá 3 týždne v kuse a už si to vážne nechcem zopakovať, takže by som bola aj ochotná porušiť svoje zásady..
@astaroth27 kup si zazvor, normalne osupaj, nakrajaj na take priemerne kocky, hod do vody, nechaj poriadne vyvarit a potom to vypi..zazvor tusim pomaha na vsetko, od nachladenia, cez horucku, bolest hrdla atd...
@trdelniiq a ako vieš, že tých pár gramov denne nie je to, čo telo potrebuje? už rok to aplikujem stále keď som chorý, a na infekcie to funguje dokonale. doba liečenia chrípky je 1/3 z toho, čo bez neho. o vitamíne C bolo robených viacero štúdií počas celých desaťročí, ktoré dokázali, že jeho vysoké dávky liečia rôzne ochorenia
@astaroth27 - zjedz strúčik cesnaku, má silný antibakteriálny účinok, obsahuje prírodné antibiotikum silnejšie ako penicilín. a pomohlo mi aj KVALITNÉ varené víno s klinčekami
Ak na mňa niečo lezie, dám si ráno na lačno citrón, alebo si ho vymačkám do vody a o hodinu 1 - 2 strúčiky cesnaku, ale potom si rychlo už musím dať niečo jesť Aj zázvorový čaj je dobrý, ale ten si nedávaj ak máš nejaké zranenie alebo menštruáciu, lebo podporuje prietok krvi a tak aj krvácanie. A na boľavé hrdlo mlieko (alebo granko) s medom a maslom. Mne toto vždy pomôže
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
a hlavne si vsugerovávať, že chorá nebudeš
@mielikki momentálne si vsugerovávam, že tá bolesť hrdla je z cigariet. a možno to vôbec nie je nesprávne vysvetlenie..
a to je tiež dobrý prístup, ale radšej sa drž v teple (hoci na hrdlo pomáha i zmrzlina, ale zvyšok tela v teple
čaj
čaj
čaj
bez cukru bez medu, nech to príde akokoľvek komu tupé/sprosté, med hrdlo dráždi, hlavne ak je zapálené, pretože je sladký, aj ma tu ukameňovať môžete, proste je to tak.
ked uz vitamic C, tak tabletky cetebe s postupnym uvolnovanim
toto a vecer cibulovy chlebik a chora som bola namiesto tyzdna iba 3 dni aj to iba v miernej forme