To neni možné!stale keď sa učim aspoň 1 a pol hodiny stale dostanem 3! aj už nevem ako sa mám učiť...ako sa vy učíte?Iba si to precitate a viete?Mne to absolutne nechce vojst do hlavy..poradte mi. prosiiim..
1. Podla jednej teorie je dobre si zapnut napr. hudbu, pretoze vtedy sa v podvedomi "biju" dve zlozky... dominantna je ucenie pretoze to je to co chcces primarne robit... a tym ze ta hudba ta v urcitom zmysle slova rusi, tak zlozka ucenia sa musi neustale posilovat a tym sa zvisuje tvoja koncentracia. Ufff neviem ci sa to da pochopyt, ale hadam ano. - toto pomaha mne
Inak casto pomahaju "ritualy", vzdy urobit to iste napr. spravit cajik, alebo ja neviem zapalit ezotericku sviecku. - kazdemu nieco ine
3. Citanie nahlas mna osobne rusi, ale viacerym pomaha ked pocuju aj vidia.
4. Mysli ze zrakom si zapamatavas az 80 percent informaci.
5. Ak ti nic nepomaha navstiv psychologa, mozes mat napr. poruchu sustredenia.
Ufff to je tusim moj prvy normalny prispevok v diskusii...
takze ja ti prezradim fintu fn ako sa ja ucim. Pozorne pocuvam na hodine (sem tam prispim) proste muis byt culy. a vnimat vsetko na hodine a potom sa nemusis ucit ani doma aspon na man to teda plati. ja mam dobru pamat pozrem a viem to ako tak. sice na jazyky nemam skoro ziadnu pamat iba aka podari ale teraz sa v posledom case az mco dari .
proste sa nemsie biflovat. ked zoberes knihu alebo zosit tak si to len citaj a nebiflovat na spamat. proste pochopit tomu. ja vsetko iba opisujem kazdu jednu latku. sanzim sa vyst s techtu. a ak raz nemam sajnu co je tam tak neviem nic. proste skola horu aj doma. nieco precitas prejdi sa po dome a potom zasa sadni a azsa si daco precitaj a takto dookola. vsak nikto nie je najmudresji na svete
mne sa najlepsie uci, ked som sam v klude, bez hudby a citam si skripta, pripadne prepocitavam priklady. Skus si kupit nejake tabletky, tusim Ginkgo je to Ale ved trojky na vysokej su uplne super, ne?? ja by som to bral keby som stale trojky dostaval
PZVCh: ked si sa ucil gramatiku, tak si zabudol na nejaky ten svoj ritual, ze??
hehe tie casi ked som ja ja doma ucila davno pominuli...ja sa najlepsie naucim ked viem ,ze hori za pätami a to asi tak 10minut pred hodinou Cize si to stihnem raz dvakrat rychlo precitat a napisat svojimi slovami alebo povedat ,co som si zapamätala...a mavam 1,2-ky...ale neskutocne namna vplyva aj to ,ci som najeden a alebo hladna...ked som hladna nedokazem sa sustredit vtedy su aj horsie znamky
To zalezi halvne od teba. U kazdeho porevazuje urcita zlozka, bud si zapamatas viac ked nieco vidis, pocujes alebo si to prepises (spravis poznamky). Podla toho sa musis ucit, ak si najviac zapamatas pri prepisovani, tak si poriadne pis poznamky na hodine (pri tom vyuzivas aj sluch, takze uz vyuziva 2 z 3 zloziek zapamatavania si) a doma si to uz mozes len precitat a potom nahlas povedat.... Proste najdi si spravnu kombinaciu.
Btw ja som sa ucil denne asi tak 5-10minut, pricom mi v pozadi hulakala veza (v skole poznamky a doma som tom len rychlo precital, ak hrozilo, ze by som mohol odpovedat
PS: na vyske sa musis ucit sam, lebo nikto ta skusat nebude az raz za pol roka a vtedy su to lepy
Typek: no si panom svojho casu.. ako sa to vezme, ano mozes ist von, ale rataj s tym, ze ked sa na to vyseres castejsie, tak budes potom tyzden na redbuloch aby si sa to stihol doucit
Mne sa kazdy predmet uci inak. Napriklad podnikovu si raz precitam a zapamatam si z toho polovicu. Ale litiku sa mozem biflit aj dve hodiny a aj tak mam v tom zmatok.
Ale som na tom podobne ako chavez, ucim sa tak pat minut denne a zatial som este neprepadla
No ja si vzdy najskor napisem poznamky ci skor to co sa mi zda najdolezitejsie,pustim si hutbu a studujem..potom si dam chvilku pauzu a skusim si to preopakovat,ze ako na tom som a tak..cize u mna poznamky,hutba a hlavne pokoj od brata
kua ja ze to sa tyka aj strednej sry..ale moj bracho sa uci tak na vysku ze si ucivo nahra do pc a potom si to pusta a pocuva hlavne to co potrebuje..toto robil hlavne pred skuskami co mal pred tyzdnom..a spravil ich
Ahojte. Ja som tiez studentka na VS ale externe.. este ja pracujem... a mame niekedy za semester aj 12 skusok.. a ked vam mozem poradit co mne pomaha pri uceni tak je to najst si stale v tom co sa ucis nejake pomocky.. napriklad ked mas nejake tazke rozdelenie... skus si to spojit zaciatocne pismena do nejakeho slova , ktore je zmysluplne a potom si staci vybavit si v mylsi to slovo a ked si sa do toho pozrel tak to delenie sa ty vybavi v mylsi... alebo je dobre si precitat odstavec a dva tri krat a ist si ho povedat napriklad neikde ku oknu aby sme nevideli a nemali pri sebe skripta, zosit alebo knihu.. tak sa to naozaj naucime bez toho aby sme mali pri sebe pomocku.. a este su aj nejake tabletky.. lecitin je ze vraj tiez dobry na cievy aj v mozgu a este je aj jeden druh tabletiek, su lacne a na podporu a zapamatanie si hovoreneho, pisaneho a videneho slova, len musim zistit nazov... tak caute a ucte sa hihi ja ma same skusky po tyzdni az do vianoc.. takze ja musim vyuzit vsetky sily a prostiedky lebo mi z toho sibne..
zalezi od predmetu, na strednej som vynakladala vecsie usilie ako ini, a dostavala som horsie znamky, aj teraz je to tak, doleizte je vska prejst, uz na to som si zvykla, ze dakto sa nauci za tri dni a ja za desat
Ak si na strednej, tak sa neuc vobec, snaz sa len prejst rocnik. Lebo mame uplne na p... skolsky system, a to co sa uci na strednej ti nebude treba, tam ide o to sa vediet naspamat vsetko naucit a nie o ludsku tvorivost. Ja som sa posledne 3 roky na gympli neucil, bol som najhorsi z triedy, a teraz som na vyske a dari sa mi.
učím sa tak, že sa naučím na hodine (konečne sme dostali večšinu učitelkiek čo vedia učiť! až na občiankárku a neminárku) takže doma pozriem na nadpis a viem všetko zbalím tašku a pá pá škola.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Inak casto pomahaju "ritualy", vzdy urobit to iste napr. spravit cajik, alebo ja neviem zapalit ezotericku sviecku. - kazdemu nieco ine
3. Citanie nahlas mna osobne rusi, ale viacerym pomaha ked pocuju aj vidia.
4. Mysli ze zrakom si zapamatavas az 80 percent informaci.
5. Ak ti nic nepomaha navstiv psychologa, mozes mat napr. poruchu sustredenia.
Ufff to je tusim moj prvy normalny prispevok v diskusii...
proste sa nemsie biflovat. ked zoberes knihu alebo zosit tak si to len citaj a nebiflovat na spamat. proste pochopit tomu. ja vsetko iba opisujem kazdu jednu latku. sanzim sa vyst s techtu. a ak raz nemam sajnu co je tam tak neviem nic. proste skola horu aj doma. nieco precitas prejdi sa po dome a potom zasa sadni a azsa si daco precitaj a takto dookola. vsak nikto nie je najmudresji na svete
PZVCh: ked si sa ucil gramatiku, tak si zabudol na nejaky ten svoj ritual, ze??
Btw ja som sa ucil denne asi tak 5-10minut, pricom mi v pozadi hulakala veza (v skole poznamky a doma som tom len rychlo precital, ak hrozilo, ze by som mohol odpovedat
PS: na vyske sa musis ucit sam, lebo nikto ta skusat nebude az raz za pol roka a vtedy su to lepy
Ale som na tom podobne ako chavez, ucim sa tak pat minut denne a zatial som este neprepadla