chcem sa zmenit myslim si ze mam mensie sebavedomie, a niekedy mam problem v komunikacii, vzdy ma fascinovali ludia ktory mali velky respekt vedeli si vzdy sami vsetko vybavit a nikto ich neovplivnoval
@assasins mas pravdu mna vyhodili do Irska ale vratila som sa taka ista ... len s tym rozdielom, ze uz nemam problem prihovorit sa aj bezdomovcovi na chodniku
proste sa nehanbi povedať si svoj názor, neboj sa komunikovať a postupne to prejde... keď sa bude niekto smiať z tvojho názoru, tak si ho nevšímaj... uvidíš, keď na rovinu povieš, čo si myslíš a nebudeš sa za to hanbiť, budeš sa cítiť sebavedomejšie a aj ľudia začnú tvoje názory brať vážnejšie
nám povedal jeden profesor na Základoch spoločenských vied: "nevieš chodiť? musíš chodiť a naučíš sa. Nevieš komunikovať a hanbíš sa pred ľuďmi? musíš komunikovať a chodiť medzi ľudí."
viem..také ľahké no zárovň také ťažké (pre niekoho) ale inak sa to nenaučíš
zatial staci, ze chces. ked raz pride cas na to, tak taky budes. ked ti bude na nejakej teme zalezat a budes mat opacny nazor ako druhi, potom ho skus prezentovat. chce to trening. raz sa nastves a das to zo seba von
ja som tiež taká bola myslím, že stále som taká istá, s nízkym sebavedomým a tak.. ale spoznala som zopár ľudí, ktorí mi ukázali, že sa nemám báť povedať nie, báť sa povedať svoj názor.. ukázali mi, že hlavné je nebáť sa ho povedať a ukázať ľuďom, že ty nebudeš navždy ten zakríknutý chudák proste neboj sa povedať svoj názor, urobiť čokoľvek, hoci sa tým možno zosmiešníš, nevšímaj si tie stupídne xichty, ktoré ti chcú zle a ukáž im trocha rešpektu pred tebou..
Ja som taká istá,tiež som sa chcela zmeniť,ale potom mi došlo že nemusím,stačí keď poviem svoj názor bez ohladu na to ako na naň zareagujú druhý.A teraz mi je úplne jedno čo si o mňe kto myslí
najlepsie je si pytat nazory na zivot, na svet a na to ako sa mas chovat a aky byt od 14rocnych soplosov, isto ti vyborne poradia, hned po tom ako si popicuju na cely svet, dojedia kolacik od mamky a strcia do vacku vreckove od ocka.
Ber si príklad z ľudí, čo sú zdravo sebavedomí...alebo ako tu bolo spomenuté nech ťa vyhodia z domu...takže ak sa ocitneš v prostredí, kde sa ťa nebude mať kto zastať, tak sa to naučíš, lebo to bude pre tvoj život nevyhnutné...napr. ako ľudia, ktorí sú dlhodobo šikanovaní - niektorí z nich sa práve v takejto situácii naučia ako byť odolní voči iným a vytvoriť si vlastný názor na vec. Z jednej knihy o sebavedomí sa určite nezmeníš, ale keď si prečítaš viac kníh od rôznych autorov určite ti to v niečom pomôže...
dá sa to.. ja som tiež taká bola utiahnutá, nesmelá, nekomunikatívna...a mne osobne pomohla práca v call centre.. robila som tam dva roky a dosť mi to pomohlo ale sú aj iné sposoby.. skus nejaku pracu kde musis komunikovať s ludmi- čašníčka, za pokladnou, hocičo..
dik za reakcie..ako bolo hore spominane to call centrum by nebola zla vec budem o tom rozmyslat ..a inak si nemyslite ze som nejaky cudak a stale doma ktory nema kamaratov..chodim takmer kazdy den von poznam dost ludi ale pred niektorymi ludmi mam az prilis velky respekt ..a potom sa to aj odraza na tej komunikacii
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
a je tu aj druha strana mince, tí čo vysoko lietali, často spadli na hubu ....
osobne nemám rád sebavedomých ľudí, pripomínaju mi moriakov, naparujúcich sa, premúdrelých...
takých je na birdzi habadej, ale rád by som ich videl v skutočnosti, možno su veľkí chudáci a tu si liečia svoje komplexy...
filip
viem..také ľahké no zárovň také ťažké (pre niekoho) ale inak sa to nenaučíš
heh, Lucka, máš zmysel pre humor ......filip
ja som tiež taká bola myslím, že stále som taká istá, s nízkym sebavedomým a tak.. ale spoznala som zopár ľudí, ktorí mi ukázali, že sa nemám báť povedať nie, báť sa povedať svoj názor.. ukázali mi, že hlavné je nebáť sa ho povedať a ukázať ľuďom, že ty nebudeš navždy ten zakríknutý chudák proste neboj sa povedať svoj názor, urobiť čokoľvek, hoci sa tým možno zosmiešníš, nevšímaj si tie stupídne xichty, ktoré ti chcú zle a ukáž im trocha rešpektu pred tebou..
...