Zalezi aku mas pamet napr. ja sa text uplne naspamet ucim velmi tazko..priblizne sa ho naucim relativne rychlo a dost lahko ale ked treba nejake recitovanie alebo tak, to si neviem zapametat. Niektrym sa lahko uci, ked si text prepisuju alebo si ho citaju nahlas....
Guaranu neodporucam. Ja som si dala nedavno Memo+ , a uplne mi z toho preskocilo. Vlastne skor fyzicky. Strasne mi bilo cely den srdce. Az som sa zlakla.
hmm,neviem,ja mam stastie ja si to precitam a viem to,hned odslova do slova,napr. mor ho ,alebo jesenna laska,marina pohoda,ale spoluziaci si to zvyknu pisat
Ja som sa teraz ucila latinske nazvy rastlin. Vzdy si vymyslim nejake vtipne slovo, ktore sa tomu podoba ale vseobecne sa tazko ucia veci, o ktorych vies ze ich nepotrebujes, resp.nevyuzijes...Takze "neuc sa zivot ta nauci"
Naspamäť som sa zvykla učiť akurát básničky aj to spôsobom, že doma som ju ani nevidela ale kým na mňa v škole prišla rada, tak som si tú básničku vypočula toľkokrát, že som ju vedela naspamäť Mamina mala za to zo mňa nervy, už len čakala kedy prídem do školy nepripravená a nepodarí sa mi to včas doučiť
Ja sa ucim tak, ze si najprv precitam prvu vetu... zavriem oci a zopakujem si ju... potom si precitam druhu vetu... a poviem si prvu aj druhu... a tak robim az dokonca
@deafeningsilence Ahoj, ak máš problémy s učením, nezúfaj. Našťastie na to existujú techniky vďaka získaš vyššiu rýchlosť učenie a kvalitné zapamätanie informácií pri menšej námahe.
Najzákladnejšie technika je VYTVORIŤ ŠTRUKTÚRU TÉMY.
Na začiatok si vezmi si pero a papier. Choď, teraz vstaň a zober si ich, pretože ich budeš potrebovať. Na vrch strany napíš nadpis témy. Pod neho zaradom spíš kapitoly aj s podkapitolami a podnadpismi. Kľudne aj na 2-3 strany A4. Zaberie to najviac 10 minút.
Počas učenia odporúčam postupovať tak, že budeš mať štruktúru nestále pred očami – vedľa knihy či poznámok a budeš sa z nej učiť jeden bod za druhým. V závere učenia by si mal vedieť štruktúru v podstate naspamäť.
Text pre každú nižšiu štruktúru by mal byť menší a s väčším odsadením od kraja. Super je vyfarbiť štruktúru. Dojmy budú intenzívnejšie, čo vyústi do kvalitnejšieho uloženia.
Ako štruktúra funguje? Veci, ktoré spolu logicky súvisejú si pamätáme lepšie než nesúvisejúce dáta. Aby sme si vedomosti udržali, pomôže zoskupovanie, štruktúrovanie a zhrnutie. Bráni to tomu, aby naučené info zmizli v sivej zóne mozgu.
Prínos štruktúry teda spočíva v kvalitnom uložení a zapamätaní informácií. Pretože z informácií zachytených v štruktúre vznikne GIGANTICKÁ ASOCIÁCIA. Žiadna informácia nebude osamotená, bude spojená s ďalšími desiatimi informáciami.
Vyskúšaj a zažiješ
Ďalšie techniky ako sa učiť nájdeš tu:
bezbolestneucenie.sk/ako-sa-ucit/ Všetky sú zadarmo
S nimi nebudeš mať už nikdy ťažkosti s učením.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
prekrvená mozog je síce fajn... ale... byť na hlave a tak sa učiť? fakt radšej nejaké tie prípravky na zlepšenie pamäte...
a sa to lahko nauci =D
Resp. najst k slovamdake asociacie,napr. obrazky...
Dobre sa uci tak,ze si citas nahlas a pises dany text.
prve styri riadky,dalsie styri...spólu osem...
a tak mi to islo,nemala som problem...
ostatne som povedala vlastnymi slovami,naco sa to biflit,ked svojim opisom si zapamatam viac,,??
Najzákladnejšie technika je VYTVORIŤ ŠTRUKTÚRU TÉMY.
Na začiatok si vezmi si pero a papier. Choď, teraz vstaň a zober si ich, pretože ich budeš potrebovať. Na vrch strany napíš nadpis témy. Pod neho zaradom spíš kapitoly aj s podkapitolami a podnadpismi. Kľudne aj na 2-3 strany A4. Zaberie to najviac 10 minút.
Počas učenia odporúčam postupovať tak, že budeš mať štruktúru nestále pred očami – vedľa knihy či poznámok a budeš sa z nej učiť jeden bod za druhým. V závere učenia by si mal vedieť štruktúru v podstate naspamäť.
Text pre každú nižšiu štruktúru by mal byť menší a s väčším odsadením od kraja. Super je vyfarbiť štruktúru. Dojmy budú intenzívnejšie, čo vyústi do kvalitnejšieho uloženia.
Ako štruktúra funguje? Veci, ktoré spolu logicky súvisejú si pamätáme lepšie než nesúvisejúce dáta. Aby sme si vedomosti udržali, pomôže zoskupovanie, štruktúrovanie a zhrnutie. Bráni to tomu, aby naučené info zmizli v sivej zóne mozgu.
Prínos štruktúry teda spočíva v kvalitnom uložení a zapamätaní informácií. Pretože z informácií zachytených v štruktúre vznikne GIGANTICKÁ ASOCIÁCIA. Žiadna informácia nebude osamotená, bude spojená s ďalšími desiatimi informáciami.
Vyskúšaj a zažiješ
Ďalšie techniky ako sa učiť nájdeš tu:
bezbolestneucenie.sk/ako-sa-ucit/ Všetky sú zadarmo
S nimi nebudeš mať už nikdy ťažkosti s učením.