Ahojte chcem sa opýtať ako by som sa mala učiť anglinu bez toho aby som dákam cestovala alebo tak
a ako by som sa ju napr. mohla naučiť doma sama ako samouk alebo by bolo lepšie dáky kurz zaplatiť
prečo sa všetci na toto pýtajú inak ? šak tak isto ako každý iný jazyk, filmy, seriály, knihy (existujú knihy priamo zamerané na úroveň, ktorú potrebuješ), 9gag napríkald ešte ma napadá, šak to, že žiješ v 21. storočí a máš prístup k internetu podľa mňa automaticky by ťa malo dostať aspoň na úroveň B1 . Všade je angličtina, všade, všade. Žiadny jazyk nie je jednoduchšie sa naučiť, prisám.
pozeraj filmy ci serialy s tit., je vela videii na youtube(learning,atd)kde sa tiez na teba moze nieco nalepit...daa sa to .. ja som to skusala nieco sa nalepilo nieco nie..potom som to tak aj nechala nechcelo sa mi. rozmyslam ze si najdem dajakeho anglickeho kamarata na pisanie
je rozdiel sa naucit anglictinu a ovladat ju na urovni native speaker a rozdiel ju vedet tak ako ju vie kazdy druhy clovek na zemeguli a to tak ze si tu anglictinu prisposobi sebe samemu a je v nej plno chyb a nezrovnalosti s tou klasickou britskou anglictinou. dnes je trend ze anglictina sa stava coraz viac mixom viacerych jazykov a vznika z toho absolutny bordel. hovorim z praxe
podľa mňa je najlepšie sa s niekým rozprávať, aby si nedopadla tak, že rozumieš čo ti hovoria, ale nevyklokceš sama vetu, pretože ľudia často robia tú chybu, že sa snažia najskôr si vetu preložiť zo slovenčiny do angličtiny a to trvááá... ja som si písala denník po anglicky a tiež veľa angličtinu počúvať.. poučky o časoch a ostatných pravidlách sú podľa mňa hovadiny, dôležité je počúvať a zachytávať čo kedy používajú aby ti proste doplo, kedy je čo a ako, že tomu budeš sama rozumieť, bez toho, aby si si to musela prekladať do poučky. a asi tak, ale to je len môj názor.
a choj na sharedtalk
a vôbec táto rosetta stone ti vie ponúknuť veľa jazykov a naučí ťa to od úplných základov dobre vymysleným spôsobom, nájdeš aj pirátsku verziu na nete
Je pravda, ze naucit sa anglictinu je lahsie ako ine jazyky a to preto, ze je tak lahko dostupna. Ale spravidla je to anglictina americka, cize ak sa chces dostat ku klasickej britskej anglictine, to musis viac patrat.
Kurzy su spravidla len drahe a daju ti toho malo, v skole ta spravidla nedostanu na vyssiu uroven ako B1, ale mne velmi pomohli filmy a vysielanie v specialnej anglictine (VOA special English).
A potom mozes zacat sledovat v anglictine napriklad politiku, to je nekonecna oblast a velmi zaujimava, najdi si na youtube nejaky kanal, ja som si napriklad nasiel toto
V 5.-7. ročníku som o anglinu nejavila žiadny záujem mala som 2 a z testov 3. Potom som začala pozerať so sestrou anglické filmy a keď sa mi nejaká pesnička páčila tak samozrejme preklad som si k nej hľadala. Začala som si písať s jednou babou z USA a jednou z Indie a tým som sa tiež veľa naučila aj skratky a trochu slangu. Pomaličky v 8. ročníku som už na mala 1 občas nejaká 2. Teraz mám z angliny čisté 1. Po skonštatovaní tomu dosť pomohli aj lektori ktorých mávame na škole. Neviem čo je to za projekt ale sú ešte takí mladí vo veku 19-22 rokov takže s nimi po škole aj bez učiteľov chodíme na bowling alebo pozrieť na hokej čo nás núti rozprávať a používať angličtinu. V neposlednom rade k tomu prispela aj hodina konverzácia v 9.r
@ayame Najlepšie sa je to učiť prirodzene ako malé deti keď vyrastú. Samozrejme oni žijú v tom prostredí a sú mu úplne vystavené. Keď sa chceš doma učiť, tak sa nauč základy a potom pozeraj filmy, čítaj knižky v AJ a podobne. Ja sa učím ešte cez Imitum. - Super program učím sa rovno celé vety a frázy a je to aj pre úplných začiatočníkov čo nevedia ani slovko a vlastne pre hocikoho » www.anglictina-bez-biflovani.cz/anglictina-pro-...
Ahoj ja by som taktiež na učenie angličtiny odporúčil tento online kurz : www.anglictina-bez-biflovania.sk/anglictina-pre-sa moukov . Ja sa z neho učím už 2-hý mesiac a učenie ma konečne z časti aj baví. Prečo z časti no kto by sa rád učil ? radšiel by som ležal na gauči zaspal zobudil sa vedel po anglicky. škoda že to tak nefunguje
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
a choj na sharedtalk
a vôbec táto rosetta stone ti vie ponúknuť veľa jazykov a naučí ťa to od úplných základov dobre vymysleným spôsobom, nájdeš aj pirátsku verziu na nete
Kurzy su spravidla len drahe a daju ti toho malo, v skole ta spravidla nedostanu na vyssiu uroven ako B1, ale mne velmi pomohli filmy a vysielanie v specialnej anglictine (VOA special English).
A potom mozes zacat sledovat v anglictine napriklad politiku, to je nekonecna oblast a velmi zaujimava, najdi si na youtube nejaky kanal, ja som si napriklad nasiel toto
» www.youtube.com/channel/UC6ZFN9...
Vela zdaru