Mam teraz akosi poprehadzovane nastavenia v pocitaci, a ani za nic si neviem spomenut, ako sa prehodi klavesnica y jedneho jazyka do druheho...teraz to mam tak, ze "Z" je dole, a "Y" hore...ako sa to prehodi...ani otaynik mi nejde napisat
@matus123 mam to tu po anglicky, co neni az taky problem, ale ked som sa hrabala v nastaveniach, nastavila som si klavesnicu ako potrebujem, nic sa nezmenilo, pri dalsom pre-nastavovani bolo vsetko nastavene, ako by som tam nic nemenila
@lesush na lište štart máš naľavo od hodín a všetkých tých miniikoniek pri nich pravdepodobne "EN", alebo inú dvojpísmennú skratku. to klikni a otvorí sa ti menu s jazykmi. zvoľ jazyk ktorý chceš. ak tam slovenčina nie je, tak si otvor Control Panel, a (predpokladám windows7, ale v iných verziách sa to bude volať podobne) "Clock, Language and Region", prípadne "Regional settings", tam je "Change keyboards and languages", prípadne "Keyboard layout" v starších verziách, tam budeš mať zoznam pridaných klávesníc a "Default input language", tak pri zozname klikni "Add", nájdi slovenskú (Slovak), klikni ok, a potom v tom "Default input language" ju nastav tiež", poklikaj apply a ok atakďalej, a bude.
Pozor na to že keď máš spustený nejaký program, a prepneš klávesnicu na lište štart, tak sa prepne väčšinou len pre ten program a keď sa potom prepneš do iného tak sa zmení na tú predošlú, ak si chceš zmeniť jazyk pre všetky (neviem či to nastavenie ostane alebo sa pri novom spustení znova prehodí), tak zroluj všetky programy, klikni na plochu, a potom zmeň jazyk, to by malo fungovať globálne.
@midnight no ved to, chcela som to spravit tak, ale to dvojpismenkove okienko tam akosi nieje :/ ja idem teraz prec, cize uz na to kaslem, necham to na mojho brata....
to "dvojpismenkove okienko" tam dač tak, že klikneš pravym na dolnu lištu, daš PANEL S NASTROJMI a potom PANEL JAZYKOV ... aspon ja to tak mam, neviem ako u teba aky mas windows
@lesush ja som mala presne taky isty problem a skusila som toto: klikni na "start" potom "ovladaci panel" a tam je " miestne a jazykove nastavenie"... a klikla som na Slovak a potom som ulozila. a potom najdôležitejšie je : CTRL + SHIFT tak sa mi to preplo.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
to je lahke, chytis to, otvoris okno a vyhodis
Pozor na to že keď máš spustený nejaký program, a prepneš klávesnicu na lište štart, tak sa prepne väčšinou len pre ten program a keď sa potom prepneš do iného tak sa zmení na tú predošlú, ak si chceš zmeniť jazyk pre všetky (neviem či to nastavenie ostane alebo sa pri novom spustení znova prehodí), tak zroluj všetky programy, klikni na plochu, a potom zmeň jazyk, to by malo fungovať globálne.