Ja by som sa s rodicmi porozpravala ze sa chces s priatelom rozist,no on to nedokaze pochopit a preto ti nechce dat pokoj,vkuse ta kontroluje,obmedzuje a ze sa to bojis ukoncit,lebo vies ze nieco spravi..potom by som sa s nim normalne rozisla a ak by prisiel k vam domov,mala by si oporu u mamy..a nemusela by si sa bat ze co povie tvojej mame kedze mama bude o vsetkom vediet
normálka by som mu povedala, že je koniec. telefón by som mu nezdvíhala a vyhýbala by som sa mu. a keby prišiel ku mne domov tak oco by mu to stručne a jasne vysvetlil.
zmen si cislo / daj si ho blokovat....... rozit sa s nim (hlavne nanho nebud vtedy mila a ze mu nechces ublizit lebo chalan to nepochopi)....a zdover sa rodicom ze ta prenasleduje a vyhraza sa ti....zavolaj jeho rodicom nech si daju synatora do laty a objednaju mu sedenie u psychologa kedze ma sklony k sebadestrukcii..... ak to nepomoze, tak ak mas s tatkom dobry vztah(alebo aspon priemerny) skus mu vysvetlit situaciu, ci by nebol taky mily a "chlapsky" sa s nim neporozpraval.
myslím že sem si dosť jasne napísala prečo s ním už nechceš byť. takže mu to tak isto jasne povedz a viac nerieš. jeho vec čo s tým spraví...nejaký čas ho ignoruj...alebo aj nafurt... časom ho to prejde , nebude predsa zbytok svojho života behať za niekým kto ho nechce... spamätá sa a po času ho prejde snažiť sa s tebou skontaktovať
ale čo tvoja má iné zmýšlanie isto by rada nebola keby si niečo spraví však máš 18 uvažuj trochu racionálne..horšie by bolo keby ho má nwm ako rada a nwm.. v tomto prípade povedz čo je vo veci si aspoň poistená proti tomu že sa šéfko ku tebe dovalí.. nebrať fony.... a mala by si s kamarátmi na pár dni niekam vypadnúť .. dáka chata ideálne
fuuuu nezavidim deva, to fakt nie, ale pisu ti to vcelku dobre rady, musis mu to proste povedat, ze k nemu uz nic necitis, ze ta zbytocne len nuti do toho
to isté, čo @thisismyname plus do toho môžeš zapojiť všetkých ľudí, cez ktorých by mohol chcieť na teba tlačiť... vysvetli im, že jemu si to už hovorila, nechce to pochopiť a že ho nechceš... akonáhle začne narážať na ľudí, ktorí mu budú hovoriť všetci rovnako, že už s ním nechceš byť, tak ho to prestane baviť
Mama a otec spolu nežijú už cca 8 rokov, takže tatko neprichádza do úvahy. On mi stále hovorí, že mu mám dať čas do konca augusta, kým to nepochopí. A ak to nepochopí, tak bude aj tak koniec. Lenže čakať do konca augusta?!! Kvôli nemu v podstate ani nemôžem ísť s nikým von. Stále len kontrolné telefonáty atď. Idem do autoškoly, tak mi musí zavolať, či som naozaj tam, či nie som s iným chalanom náhodou. Ja ho púšťam von, šak nech si ide. Ale ja už nemožem
povedz mu že ho neľúbiš, že ho už nikdy nechceš vidieť, vymaž si ho zo všadiaľ, neber mu telefonáty, a keď zavolá tvojej mame no čo už, aj tak hovoríš že ho moc nemusí.. proste sa tvár že neexistuje a hotovo. aj tak si nič nespraví, to sú len silné reči, človek čo si naozaj chce ublížiť o tom nerozpráva, chce ťa prinútiť ostať s ním..
čo sa týka plaču a prosieb a otravovania, bola som na tom podobne. nezabralo nič inšie, než prestať ľutovať toho druhého a začať ľutovať seba. a nastoliť KRUTOSŤ.
Dpč to čo je za kokota? Mu povedz nech sa porieši najprv a potom nech má niekoho rád. Alebo sa zaľúb do nejakého svalovca a ten s ním spraví krátky proces.
Keby sa nezabil on tak ja urcite z tvojich prexchadzajucich prispevkov .. sa cudujem ze ti z neho este nehrabe .. skus trosku mysliet aj na seba a nie len preto ze on nieco povedal takto tak bude. ak nechce pochopit niektore veci dala by som si tu namahu a osbne preneho vyhladala odbornu pomoc .. to co ti radili s tym aby si si to nenechala pre seba tak tu radu si zober k srdcu on sa so vsetkym musi vysporiadat sam a ty si predsa zivot kazit nechces takym kretenom
Presne to isté sa mi stalo, teda, on ma nejak nekontroloval, ale nedal si vysvetliť. No a pomohlo niekoľko rozhovorov, pri ktorých reval ako malý chlapec, až mi to bolo ľúto, ... a bloknutie fb, hovorov, vlastne všetkého cez čo by sa dalo komunikovať.
Nemáš otca/staršieho brata/kamaráta ktorý sa venuje bojovým športom ktorý by mu to vysvetlil? Inak pri takej posadnutosti už neviem. Odsťahovať sa do Ruska na Sibír a zmeniť si meno
Presne toto som zazila aj ja. Rozchadzali sme sa asi mesiac a mam pocit, ze to doteraz nepochopil a ani nepochopi. Pokial si to neda vysvetlit, zacni ho uplne ignorovat. Casom ho to prejde.
tebe sa to nezdá byť ťažké, lebo ty ho už nemáš rada, ale chlapec ťa evidentne naviazal a miluje ťa, preto sa s tým nevie zmieriť. vieš, ťažko sa vzdáva toho čo miluješ
nuž ja neviem, možno by som reagoval podobne ako on
každopádne dúfam že ja sa takej situácie nedožijem
a koli takymto kokotom potom baby odmietaju aj normalnych.
povedz mu to co ho naposledy rozrevalo a povedz mu to este tvrdsie a nech si reve, proste mu povedz ze ta citovo vydiera a jedine co mu ostava je sa zmierit s tym ze uz ho nechces ani nikdy nebudes chcieet. a ze nieje ziadna sanca to zmenit, tak nech ti zbytocne NEOTRAVUJE zivot svojou pritomnostou, takto mu to povedz. Nech hovori ze si stetka, trapi ta ze to povie takyto jebnuty kkt ? nemalo by , tvoja maam ak ma rozum to pochopi ze mu jebe semeno do hlavy.
hotovo, oltárik prines stredu a klaňať sa začneš do piatku.
@depropex ty si teda prípad riadny ja som mu to povedala už takto aj horšie neboj sa dnes sme sa stretli. povedal mi, že chce čas, že sa to nedá zo dňa na deň prerušiť všetky kontakty.
@emilywolf to mi aj dr. house povedal že som prípad.... niečo na mne bude
povedz mu "že nedá ??? tak sleduj !" a už sa mu nikdy neukazuj a nedvihaj fon proste maj v pošve, takýchto údov sa inde nedá mať
on bude hovoriť že chce čas a po roku to bude tak isto jak dnes. kokot mu do huby, nech sa uvedomi , posli ho do pice najviac ako vies a uz sa mu neozvyaj.
@emilywolf - v prvom rade napíš dôvod prečo sa chceš rozísť. Ten som nejak v tvojom príspevku nepostrehol. Pochybujem, že vymenované dôvody sú prvotným impulzom rozchodu.
@emilywolf prerusit vsetky kontakty by bolo podla mna po case co ste spolu prezili (aj ked az tak dlhy zase nebol) prilis drasticke.. ja sama by som to nedokazala, ved predsa by som s tym clovekom nieco zazila a zrazu ho mam uplne vyhodit zo zivota, to nie... ale rozist by som sa jednoznacne rozisla a ako? tak ako ti pisu vsetci, povedz mu to priamo, tvrdo, inak to nepochopi.. neukaz ani najmensiu znamku sucitu, na vsetky jeho poziadavky reaguj negativne, ono sa aj hovori, ze topiaci sa aj slamky chyta.. ak sa chce stretavat, stretavaj sa s nim, ale bud voci nemu maximalne chladna, neprejavuj emocie, nic... ved on si casom zvykne... a vela stastia
@emilywolf - tak to rozchod nie je nutný. Voľ radšej rozhovor, kde mu povedz, že na čas chceš spomaliť tempo vo vzťahu. Toto nie si prvá, ani posledná, kto ma s týmto problémy...
@ivlu nevyznam sa v zakonoch, kazdopadne si myslim, ze nejaky zakon na to bude, len neviem, ako sa vola. a ak aj nie je, tak je to pre dotycneho urcite pritazujuca okolnost, kedze pokial bude ociernovat jej meno, tak na to prirodzene bude mat svedkov (pred ktorymi ju ohovaral)
@ivlu Ale ja sa s ním chcem rozísť. Jednoducho si neviem predstaviť stráviť s ním celý život. Ani mama ho nemusí. 2 roky je dosť dlhá doba na to, aby som zistila, že sa k sebe nehodíme. Preto to chcem skončiť a byť sama. Rozhovorov bolo asi 1 000 a nepomohlo.
@hoperpohroma Myslela si to dobre ja viem Ak to bude zachádzať priďaleko, tak ho už zastaví niekto iný.
no pozri ja som mala asi po 2 a cca pol ročnom vzťahu tiež problém ex mi nedal pokoj vkuse za mnou chodil neskôr sa mi začal aj vyhrážať.... proste som už fakt nevedela čo robiť mamin priateľ sa do toho nestaral a keď videl že mi neda pokoj pred blokom nič nepovedal len prešiel okolo mama mi s tým tiež nepomohla lebo podľa nej som bola ja tá mrcha (celý náš vzťah som z neho robila anjelika pred mamou a nakoniec som ja skončila ako tá krava no a po roku konečne mi dá sa povedať dal pokoj nepíše mi už nechodí za mnou a keď ma vidí pozdraví sa a pohoda. ale ten rok bol strašný bola som zúfalá z jeho chovania ....ale všetko prejde tak smelo do toho
Povedz, že si ho podviedla. Mnoho mužov sa cez to nevie dostať, lebo vraj utrpí ich "ego" a preto to nevedia odpustiť a rozchádzajú sa s partnerkami. Keďže ten tvoj je aj taký, že sa toho bojí, vkuse ťa kontroluje, tak to podľa mňa zaberie
@nellybackass a keď ju zmláti? To by som neriskovala.
@emilywolf no. V prvom rade - áno, chodili ste spolu dlhšie, ľúbila si ho - ale ak sa on nedokáže na toto pozrieť a pochopiť, že ho už nechceš, tak nebuď mäkká ani ty. Občas treba byť sebec, aj vo vzťahu - keď ide o tvoje dobro - a toto je presne ten prípad. Nechceš snáď zo seba robiť obetného baránka, aby on bol spokojný? On ťa ľúbi, ty jeho už nie, v každom prípade jeden z vás bude nešťastný - a keď je to takýto psychopat, prosím ťa, radšej, nech je to on.
Najprv sa porozprávaj so svojimi priateľmi a všetkými, čo s tebou žijú doma, nech vedia, že ho ideš definitívne poslať do prdele. Choďte niekam na kofču alebo tak - proste na verejnosť, a tam mu to povedz - narovinu a tvrdo (preto píšem, že niekam von, nech sebe ani tebe nič neurobí). Ser na to, ak bude plakať, alebo hovoriť, že sa zabije, na to mu môžeš povedať, že mu vyhľadáš odbornú pomoc, proste sa nenechaj citovo vydierať. Buď úprimná, tvrdá a jasná, aby to pochopil, povedz mu, čo všetko ti vadí, a že preto s ním už nechceš ďalej byť, že ho nemiluješ ani neľúbiš a žiadny čas mu už nedáš. Nech pochopí, že je to definitívne.
Ako ti už niekto vyššie písal, keď si raz niekto chce ublížiť, nerobí okolo toho humbuk ale spraví to. Takže keď to on takto verejne priznáva, nevšímaj si to. Ak by si mala pocit, že to naozaj chce spraviť, volaj fízlom, povedz im, že si sa s ním rozišla a on sa vyhráža, že sa zabije.
Asi by to bolo nepríjemné a ťažké, ale ja by som si ho na FB ani mobile neblokovala, keď tak na FB vymazala z priateľov, nech ťa môže kontaktovať iba prostredníctvom správ - a na mobile nechala jeho číslo, ale nezdvíhala, neodpovedala na SMS - ak by to bolo treba niečo riešiť cez políciu a on by ti vypisoval/vyvolával, je to dôkaz na tvojej strane.
A upovedomila by som mamu, že ak sa u vás doma zjaví, nech volá policajtov. Kým sa to nestane trikrát, nič sa nedeje, takže netreba s ničím otáľať. Pokaždé, keď sa neželane niekde vyskytne a bude ťa otravovať, povedz mu, že ak ti nedá pokoj, zavoláš policajtov a aj to urob. Ak ťa bude otravovať telefonicky alebo cez FB, vytlač si to (vypýtaj výpis u operátora na pobočke - dá sa odfiltrovať tuším aj jedno číslo), a choď s tým na políciu.
Po tom rozhovore by som sa asi pohybovala nejaký čas po vonku len s priateľmi, nie sama. Prípadne si kúpila napr. paralyzér do kabelky, ak budeš niekam musieť ísť sama.
@fleur1301 Téda. Ďakujem za rady. Už to viac menej chápe. Ešte si cez deň voláme ako kamaráti ale je to celkom ok medzi nami teraz. Samozrejme, že by bol najradšej, keby ma mohol nonstop kontrolovať. Vraj keby ma videl s iným chlapom tak by ho zbil. A má že vraj mojé nahé fotky a ked mu budem "robiť zle" tak ich každému pošle. Psycho.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
59 komentov
PS: Dala si sa s riadnym psychopatom dokopy
presne vystihnuté..
btw..držím ti palce..nech to dopadne akokoľvek..
ale sama ho najlepšie poznáš a vieš, či by bol niečoho takého schopný.
inak @5 @7
Poprípade požiadaj kamaráta nech na 5 minút zahrá nového frajera.
Nečítala som všetko, lebo to ani kniha nie je taká dlhá.
nuž ja neviem, možno by som reagoval podobne ako on
každopádne dúfam že ja sa takej situácie nedožijem
povedz mu to co ho naposledy rozrevalo a povedz mu to este tvrdsie a nech si reve, proste mu povedz ze ta citovo vydiera a jedine co mu ostava je sa zmierit s tym ze uz ho nechces ani nikdy nebudes chcieet. a ze nieje ziadna sanca to zmenit, tak nech ti zbytocne NEOTRAVUJE zivot svojou pritomnostou, takto mu to povedz. Nech hovori ze si stetka, trapi ta ze to povie takyto jebnuty kkt ? nemalo by , tvoja maam ak ma rozum to pochopi ze mu jebe semeno do hlavy.
hotovo, oltárik prines stredu a klaňať sa začneš do piatku.
povedz mu "že nedá ??? tak sleduj !" a už sa mu nikdy neukazuj a nedvihaj fon proste maj v pošve, takýchto údov sa inde nedá mať
on bude hovoriť že chce čas a po roku to bude tak isto jak dnes. kokot mu do huby, nech sa uvedomi , posli ho do pice najviac ako vies a uz sa mu neozvyaj.
Len ostante spolu ste na rovnakej úrovni ...
najlepsie zmenit cislo, rovno nech si aj mamka zmeni.
v pripade prichodu domov a urazania ta: sudny zakaz na priblizovanie sa, udat za poskodenie dobreho mena alebo ako sa tomu hovori
a to myslim seriozne. niekedy treba tvrdo ak je taky nacuc, ze to nepochopi slusne, tak musis neslusne.
a hovorit mu, aby zomrel, je krute, nechces ho mat predsa na svedomi.
@hoperpohroma Myslela si to dobre ja viem Ak to bude zachádzať priďaleko, tak ho už zastaví niekto iný.
@emilywolf no. V prvom rade - áno, chodili ste spolu dlhšie, ľúbila si ho - ale ak sa on nedokáže na toto pozrieť a pochopiť, že ho už nechceš, tak nebuď mäkká ani ty. Občas treba byť sebec, aj vo vzťahu - keď ide o tvoje dobro - a toto je presne ten prípad. Nechceš snáď zo seba robiť obetného baránka, aby on bol spokojný? On ťa ľúbi, ty jeho už nie, v každom prípade jeden z vás bude nešťastný - a keď je to takýto psychopat, prosím ťa, radšej, nech je to on.
Najprv sa porozprávaj so svojimi priateľmi a všetkými, čo s tebou žijú doma, nech vedia, že ho ideš definitívne poslať do prdele. Choďte niekam na kofču alebo tak - proste na verejnosť, a tam mu to povedz - narovinu a tvrdo (preto píšem, že niekam von, nech sebe ani tebe nič neurobí). Ser na to, ak bude plakať, alebo hovoriť, že sa zabije, na to mu môžeš povedať, že mu vyhľadáš odbornú pomoc, proste sa nenechaj citovo vydierať. Buď úprimná, tvrdá a jasná, aby to pochopil, povedz mu, čo všetko ti vadí, a že preto s ním už nechceš ďalej byť, že ho nemiluješ ani neľúbiš a žiadny čas mu už nedáš. Nech pochopí, že je to definitívne.
Ako ti už niekto vyššie písal, keď si raz niekto chce ublížiť, nerobí okolo toho humbuk ale spraví to. Takže keď to on takto verejne priznáva, nevšímaj si to. Ak by si mala pocit, že to naozaj chce spraviť, volaj fízlom, povedz im, že si sa s ním rozišla a on sa vyhráža, že sa zabije.
Asi by to bolo nepríjemné a ťažké, ale ja by som si ho na FB ani mobile neblokovala, keď tak na FB vymazala z priateľov, nech ťa môže kontaktovať iba prostredníctvom správ - a na mobile nechala jeho číslo, ale nezdvíhala, neodpovedala na SMS - ak by to bolo treba niečo riešiť cez políciu a on by ti vypisoval/vyvolával, je to dôkaz na tvojej strane.
A upovedomila by som mamu, že ak sa u vás doma zjaví, nech volá policajtov. Kým sa to nestane trikrát, nič sa nedeje, takže netreba s ničím otáľať. Pokaždé, keď sa neželane niekde vyskytne a bude ťa otravovať, povedz mu, že ak ti nedá pokoj, zavoláš policajtov a aj to urob. Ak ťa bude otravovať telefonicky alebo cez FB, vytlač si to (vypýtaj výpis u operátora na pobočke - dá sa odfiltrovať tuším aj jedno číslo), a choď s tým na políciu.
Po tom rozhovore by som sa asi pohybovala nejaký čas po vonku len s priateľmi, nie sama. Prípadne si kúpila napr. paralyzér do kabelky, ak budeš niekam musieť ísť sama.
A preto si netreba robiť nahé fotky A keď už si na nich ty, tak si ich do budúcnosti nechaj ty. Nemusí to byť posledný psychoš, s ktorým sa stretneš.
@emilywolf pošli ho do piče, keď to nejde po dobrom, nemyslíš?