Vitajte pri nedeľnej chvíľke filozofovania. Kedysi dávnejšie položil niekto na birdzi otázku "Ako sa stať lepším človekom a dať životu zmysel?", ktorá ma celkom zaujala. Skúsme si teda zafilozofovať na túto tému. A ešte, čo je vaším zmyslom života ?
pre každého je zmysel života niečo iné a určite sa to nedá generalizovať na celú populáciu....každý nech si žije podla svojich pocitov a toho čo si myslí,že je prenho správne a nie podla očakávaní iných zato,že povedia ,že to je tak správne
človek sa neustále mení a získava skúsenosti a informácie a podla toho sa menia aj priority
analyzovať, tvrdo analyzovať cely svet okolo seba, poriadne preciťovať pocity a vnemy ktoré do teba prudia ... spájať a hladať informácie a následne vyhodnocovať najlepšie možné závery, proste tie najvačšie plusy si vytýčiť a potom sa snažiť ich naplniť, tým sa vlastne človek bude stávať lepším..
mojim zmyslom života je, prežiť život príjemne a zaujímavo
@jurito To je pravda, ale nemyslíš, že predsa len existujú niektoré "lepšie" a "horšie" zmysly? Teda keď je pre niekoho zmyslom života nahrabať čo najviac peňazí, hoci aj na úkor niekoho iného, neviem či je to práve najsprávnejšie. Takže nejaké hranice tam predsa musia byť nie?
K téme- pre mňa osobne si čoraz viac uvedomujem, že neviem. Mám rodinu, môžem povedať že s nimi rada trávim čas, ale napĺňa ma to iba z krátkodobého hľadiska. Rovnako som mala koníčky a na všetky som sa vykašľala, lebo ma tiež prestali napĺňať. Hľadím veľmi do budúcnosti a uvedomujem si, že všetky tieto veci ako rodina, priatelia, škola alebo čokoľvek ma robia šťastnou iba chvíľku, proste je to také krátke vyplnenie života, ale vo všeobecnosti mi to nedáva nič "viac". No proste neviem, ako to opísať, snáď mi niekto rozumie. Proste mi chýba taký ten vyšší zmysel, celý tento život tu na zemi mi príde taký o ničom. (možno by som sa mala pustiť do hľadania zmyslu v Bohu, ale proste sa na to necítim).
Rok dozadu mi niekto múdry na Steame povedal že ak chceš mať lepší život, musíš robiť veci ktoré sú mimo tvojej "comfortnej zóny". Proste skúšať veci ktoré by si sa normálne neopovážil, bál si sa ich. Lebo potom objavíš nové záľuby a zároveň máš dobrý pocit z toho že si to zvládol.
Vtedy som non-stop sedel pri počítači takže pre mňa sa rátalo ako "mimo zóny" takmer všetko. Pitie s kamošmi, šport vonku, tanec a diskotéky, aj spievať doma (hoci bez publika), rozhovory s neznámymi ľuďmi (bol som veľmi tichý a uzavretý vtedy).
Akože pri PC stále trávim veľa času ale to už je len rutina. Ak vidím správu od nejakého kamaráta alebo baby, že sa ide von, pustím všetko a teším sa ako blcha. Hoc aj úplne neznámy ľudia.
Tiež cítim že mi pomohlo zanechať kresťanstvo a prepnúť na jednoduchý deizmus.
@ikuto jeden mudry clovek mi raz povedal, ze zmyslom zivota je #poznanie (bez hashtagu myslim ze ak nieco ma davat zmysel v zmysle zmyslu zivota, malo by to byt poznanie. nie som mudrejsi...
a ako sa stat lepsim clovekom? na to nie je navod. ak nie si psychopat a mas stipku svedomia a sebareflexie, nepotrebujes sa na to pytat...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
človek sa neustále mení a získava skúsenosti a informácie a podla toho sa menia aj priority
mojim zmyslom života je, prežiť život príjemne a zaujímavo
K téme- pre mňa osobne si čoraz viac uvedomujem, že neviem. Mám rodinu, môžem povedať že s nimi rada trávim čas, ale napĺňa ma to iba z krátkodobého hľadiska. Rovnako som mala koníčky a na všetky som sa vykašľala, lebo ma tiež prestali napĺňať. Hľadím veľmi do budúcnosti a uvedomujem si, že všetky tieto veci ako rodina, priatelia, škola alebo čokoľvek ma robia šťastnou iba chvíľku, proste je to také krátke vyplnenie života, ale vo všeobecnosti mi to nedáva nič "viac". No proste neviem, ako to opísať, snáď mi niekto rozumie. Proste mi chýba taký ten vyšší zmysel, celý tento život tu na zemi mi príde taký o ničom. (možno by som sa mala pustiť do hľadania zmyslu v Bohu, ale proste sa na to necítim).
Vtedy som non-stop sedel pri počítači takže pre mňa sa rátalo ako "mimo zóny" takmer všetko. Pitie s kamošmi, šport vonku, tanec a diskotéky, aj spievať doma (hoci bez publika), rozhovory s neznámymi ľuďmi (bol som veľmi tichý a uzavretý vtedy).
Akože pri PC stále trávim veľa času ale to už je len rutina. Ak vidím správu od nejakého kamaráta alebo baby, že sa ide von, pustím všetko a teším sa ako blcha. Hoc aj úplne neznámy ľudia.
Tiež cítim že mi pomohlo zanechať kresťanstvo a prepnúť na jednoduchý deizmus.
a ako sa stat lepsim clovekom? na to nie je navod. ak nie si psychopat a mas stipku svedomia a sebareflexie, nepotrebujes sa na to pytat...
hm, napísal si to vo svojom komentári...