Máte niekto nejakú dobrú radu, ako sfotiť Mesiac? Najbližšie dni je spln a vtedy je najkrajší, tak by ma zaujímalo, ako ho zvečniť ako astronomický objekt a nie ako machuľu Mám statív, takže s ISO 100 teoreticky fotiť môžem ale zatiaľ bez výsledku. Ďak
takze ak mas stativ,tak si poloz pekne fotak nan a nastav si uzavierku aspon na 10-15 sekund...a tie dalsie detaily ako clonu,jas..si uz doladis podla potreby..
no jednoznacne ten stativ budes potrebovat,,,uzavierka tak 10sek staci...ISO Skus dat na 800 a uvidis ci tam nebude moc velky sum...ak ano skus dat nizsie
No tak najprv si kup poriadnu zrkadlovku s aspon takymto tele objektivom [IMG] [/IMG]
Ale ne .. staci sa skusit pohrat s ostrenim ked mas na manual potom expozicia,clona a malo by to pekne ukazat .. ja som s mojim starsim fotakom fotil len tak z ruky bez stativu a ked najdem tu foto tak vam to ukazem .. a teraz s new zrkadlovkou som neskusal
Urcite ten teleobjektiv. Bez minimalneho ohniska aspon 300mm (lepsie 400) to podla mna ani nema vyznam skusat. ^^
Aj ked este je otazne naco vobec fotit mesiac..
diki za rady, dnes na to idem znova tiež som sa o to pokúšala v pyžame na balkóne, ale s výsledkom to nebude mať nič do činenia. s menším ISOm to vyzerá skôr lepšie, objektív mám tristovku, zaostrila som to manuálne, ale stále to nie je ono. ešte sa s tým skúsim viac pohrať
na to by trebalo kvalitnú zrkadlovku s teleobjektívom za pár desiatok tisíc. Nebudem posudzovať tvoju finančnú situáciu, ale na to asi nemáš.
Pre fotku s "obyčajným" foťákom len toľko: chce to statív a čo najdlhší čas uzávierky
@21 mám canon eos 300d, čo je veľmi slušný foťák. úprimne sa priznám, s kompaktom robím otrasné fotky, lebo nie som zvyknutá na ten systém zaostrovania. preto ma štve, že keď už sfotím hocičo, ten malý mesiac nie
Takze treba na to dobry zoom, cize nejaky teleobjektiv a nemusi byt ani svetelny, pretoze mesiac je fakt dost jasny a na to co ja som ho raz fotil tak mi vysla uzavierka asi 1/200 alebo nejak tak... Samozrejme treba dat co najvyssiu clonu aby bol pekne ostry a detaily aby boli pekne a uzavierka sa sama nastavi... Fot v rezime priority clony a nastav najvyssiu clonu, potom poloz na stativ, najlepsie je ak mas predskopenie zrkadla a spust a fotis jednoduche ako facka, ale treba na to dobry teleobjektiv... s velkym ohniskom A najlepsie je este ked mas zrkadlo s crop faktorom 1,6 x takze sa ti zväcsi ohnisko o 1,6x myslim, ze ten canon eos 300 d tak ma... Inac ja kupujem CANON EOS 450D, zevraj pecka fotak...
Najnižšie ISO, najnižšie clonové číslo a najkratší expozičný čas... teda nemusí byť najkratší, aby fotka nebola príliš tmavá, ale s dlhým časom nič nevyriešite. Potom vám už stačí iba nastaviť Digital zoom (neviem či je to na každom foťáku, ale ja tiež nemám zrkadlovku a Zoom 20x)
Fotila som to hore uvedeným spôsobom, bolo to totálne jednoduché a vyšlo z toho niečo také. Viem že to nie je najkvalitnejšia fotka, ale na začiatočníka so 7,1 mpx obyčajným digitálom je to, myslím, dobré. Bohužiaľ môj zoom je už na úkor kvality.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
skoda, ze nemam vacsi zoom
[/IMG]
Ale ne .. staci sa skusit pohrat s ostrenim ked mas na manual potom expozicia,clona a malo by to pekne ukazat .. ja som s mojim starsim fotakom fotil len tak z ruky bez stativu a ked najdem tu foto tak vam to ukazem .. a teraz s new zrkadlovkou som neskusal
Alebo nakresliť si vlastný mesiac vo photoshope - je to záležitosť na pol hodiny - a krásny mesiac je na svete.
Aj ked este je otazne naco vobec fotit mesiac..
Pre fotku s "obyčajným" foťákom len toľko: chce to statív a čo najdlhší čas uzávierky
» img714.imageshack.us/i/p1010415t.jpg...
Fotila som to hore uvedeným spôsobom, bolo to totálne jednoduché a vyšlo z toho niečo také. Viem že to nie je najkvalitnejšia fotka, ale na začiatočníka so 7,1 mpx obyčajným digitálom je to, myslím, dobré. Bohužiaľ môj zoom je už na úkor kvality.