Cawte všetci, mám problem ako vecina ľudí a to nedostatok peňazí. Potrebujem si zarobiť lenže neviem ako keďže mám len 16 rokov. Ak by ste mi vedeli poradiť, tak poraďte
Ďakujem za vsetky zmysluplné rady a odpovede.
Jasne, ze brigady. V 16 je problem dost ze malo kto si zoberie na krk neplnoleteho . Je dobre mat znamosti aspon ake-take .
Ale myslim ze nejake manualne prace typu udrzba zahrady/mensie stavby/rekonstrukcie by mohli byt vyhovujuce.
Skus sa popytat v zahradnickych firmach popripade u mensich zivnostnikov.
Nechcem kazit idealy ale mozes ocakavat 2€/hod a 12 hod denne pravdepodobne najpodradnejsej prace.
Nuz otazka je kolko chce vobec dostat .. 2e/hod je pekne .. ja som bol rad ked som za cele leto este par rokov dozadu ako stredoskolak zarobil za 3 mesiace 15000Sk na notebook .. by som chcel vidiet ako by dnes niekto za 200eur mesacne brigadoval 8 hodin denne
@nello Tak ale doba ide dopredu Taká prvá vážnejšia brigáda(v 16tich) čo som mal bola 20SK na hodinu a to som sa cítil ako majster keď som po 10 hodinách mal 200 korún To som si kúpil bicykel za nejakých 13000 takže poznám.
A keď som bol ešte mladší tak som čistil odpadové vodiče a predával v zberni meď alebo zbieral a vo výkupe predával bázu. To bolo snáď ešte za menej
Ale na tom sa dá pekne ilustrovať ako sa človek posúva dopredu ak na sebe pracuje. Keď si vezmem koľko si dnes účtujem hodinovú sadzbu...
@james144 No ja som tym chcel len nacrtnut to, ze su medzi nami ludia ako Ty, ktori si vazia co robili a zacinali niekde s malom. A pracovali na sebe. Bohuzial, doba je ina jo .. ide do predu. Ale naroky sa neprimerane zvacsuju. Dnesny 16 rocny chalan chce za mesiac zarobit tolko co my sme zarobili za rok, nehovoriac o tom, ze mozno ja tolko za mesiac nezarobim ako chce on (nie autor tohto clanku, ale nejaky vseobecny clovek). A to zarabam nadstandardne.
Samozrejme sa daju najst super brigady kde clovek zarobi pekne peniaze. Keby som staval dom tak urcite zaplatim velmi krasne peniaze brigadnikom.
@delones mozem sa spytat co to boli za veci? Ja by som to aj chcel skusit niekedy lebo sa mi pacia na discovery channel tie aukcie a take veci kde to nakupia za 500 a predaju za 5000.
@11 ja som to robil s hudobninami, najprv efekty ku gitare do 50€, potom do 100€, potom to začalo hocičím, bedne, klávesy, gitare, kombá, skončilo to tým, že som cez ebay kupil raritnú gitaru, ktorých je pár na svete za do 500€ (nepamätám si, človek nevedel, čo predáva a predal nad 4000€ a z toho som žil veľmi dlho
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Ale myslim ze nejake manualne prace typu udrzba zahrady/mensie stavby/rekonstrukcie by mohli byt vyhovujuce.
Skus sa popytat v zahradnickych firmach popripade u mensich zivnostnikov.
Nechcem kazit idealy ale mozes ocakavat 2€/hod a 12 hod denne pravdepodobne najpodradnejsej prace.
A keď som bol ešte mladší tak som čistil odpadové vodiče a predával v zberni meď alebo zbieral a vo výkupe predával bázu. To bolo snáď ešte za menej
Ale na tom sa dá pekne ilustrovať ako sa človek posúva dopredu ak na sebe pracuje. Keď si vezmem koľko si dnes účtujem hodinovú sadzbu...
Samozrejme sa daju najst super brigady kde clovek zarobi pekne peniaze. Keby som staval dom tak urcite zaplatim velmi krasne peniaze brigadnikom.
žiadne klikacie emaily a podobne.
www . socialmez . com
30 - 3000€ Mesacne..