Caute, kedze externe su tu uz skoro o mesiac a mne zacina priharat pod zadkoom, chcem by som vas poziadat o radu, ako sa pripravit na test zo SJ. (ake zakladne poznatky by som mal ovladat, ake vsetky diela, atd)
najtazsia cast z externej je podla mna sloh zo SJ (pre tych co teda nematuruju z matiky ) a proste ostatok mi dost pripominal monitor, same otazky ohladom gramatiky a citanie s porozumenim, na to sa moc ucit neda s rozdielom ustnej casti, staci si porobit par minulorocnych testov a to je tak cele...
Ak toto budeš ovládať tak by si nemal mať problém akurát pri niektorých autoroch a dielach máš toho málo tak treba hľadať na nete ale na zones.sk máš všetko.
teda je to už dávnejšie čo som ja riešila tieto veci, ale pamätám si, že my sme mali ten test postavený skôr na logickom uvažovaním, pochopení textu a znalosti gramatiky, spisovného jazyka, správnom skloňovaní.
čo sa týkalo kníh, autorov, rozborov diel, literárnych období, žánrov etc - tak to tam hádam ani nebolo, alebo ak áno tak iba minimálne.
neviem možno sa niečo pomenilo medzičasom, ale ak nie, tak nejaká znalosť diel tam až tak potrebná nie je, to skôr na ústnej.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
najma bolo treba citat s porozumenim
Každý to spraví, každý!
najtazsia cast z externej je podla mna sloh zo SJ (pre tych co teda nematuruju z matiky ) a proste ostatok mi dost pripominal monitor, same otazky ohladom gramatiky a citanie s porozumenim, na to sa moc ucit neda s rozdielom ustnej casti, staci si porobit par minulorocnych testov a to je tak cele...
Lenže nie každý po sebe vie poznámky aj prečítať
gramatika
» zmaturuj.zones.sk/materialy/matur...
lit
» zmaturuj.zones.sk/materialy/matur...
Ak toto budeš ovládať tak by si nemal mať problém akurát pri niektorých autoroch a dielach máš toho málo tak treba hľadať na nete ale na zones.sk máš všetko.
čo sa týkalo kníh, autorov, rozborov diel, literárnych období, žánrov etc - tak to tam hádam ani nebolo, alebo ak áno tak iba minimálne.
neviem možno sa niečo pomenilo medzičasom, ale ak nie, tak nejaká znalosť diel tam až tak potrebná nie je, to skôr na ústnej.