@kail91 nebuď fail, medzi trollovaním pri hlúpych otázkach a poskytovaním chybných informácií pri (pre teba možno, ale nie pre každého) základných veciach je rozdiel. jedno z toho dáva človeku vyžrať jeho hlúposť, druhé z toho nerieši problém a ani nenaznačuje prečo to problém nerieši.
@n0win0u@kosmiklove@makacik V comanderi úplne bežná vec zmena koncovky . Taktiež sa to dá v pohode vo vlastnostiach obrázka zmeniť zmenou prípony tipu súboru z "bmp" na "jpg" . Čiže pánko @kail91 má absolútnu pravdu a nepotrebujem do toho zaťahovať žiadny editor.
@20 Ach jaj nemeň názov súboru ale typ súboru , po ďalšie nastav sa ako správca systému lebo máš akurát administráciu .Dôvod prečo ti to nejde zmeniť. O_o
Všetky formáty obsiahnuté vo win môžeš takto meniť/ konvertovať
t.j. bbp,Jpg,/Txt,cpp,xpp atď... Samozrejme nespravíš z DVD -AVI ale na tieto typi to funguje 100 %
@n0win0u jakoze premenovat to sice ide a win to zobrazi tak ci tak ale...
ten chuj zrejme nechape ze bmp je obrazok bez straty kvality a jpg je komprimovany format a to su dve veci...tym ze prepise koncovku ojebe seba a nie windows...obrazok bude stale bmp len s inou koncovkou a tym ze win tento format podporuje tak ho otvori nech ma akukolvek koncovku...tak isto na avi mozem prepisat koncovku na fjghdfjghdkgh a pustit v vo vlc playeri a prehra mi to ale stale to bude len avi...
ak by ale prepisal dajmetomu avi na 3gp alebo mp4 a da to do mobilu ktory avi neprehra tak to ten mobil neprehra lebo je to stale len avi...
@kosmiklove no to mne je jasne, ze to nepobera ale ja uz neviem ako to mam vysvetlit ved vidi tam, ze sa "zmenil" format ale velkost je ta ista tzn nezmenil sa format. lenze on to vidi ako "premenovanie" iba, pritom to je jeho rada mam pici sa tu nejdem proste o tomto haluzit tu lebo to fakt nema asi zmysel
@kosmiklove Jasne chápem ale ty mňa nie , ale ako pribudlo z novým win možnosť napalovať priamo bez nera či iného sw. Tak je možné konvertovať určité opakujem určité tipy súborov bez ďalšieho externého konvertora. Je jasné že z avi nespravíš 3gp na to už potrebuješ externý konverter. Ale napríklad zmeniť súbor tipu txt. na ccp. win dokáže takisto aj BMP na JPG a iné jednoduchšie súbory . A ak ti to nejde zmeň si vo win Acces na full-fledged. Lebo so správou iba ako administrátor to proste nejde ukáže ti ako pánovi vyššie iba ako výpis bez možnosti zmeny tipu súboru.
@kosmiklove Nie, to je zase tá nevýhoda ak to robíš bez externého konvertora , zmení sa iba tip súboru ale velikosť ostane rovnaká. Je pravda , že je to mega neefektívne vzhľadom na to že jpeg bude mať 5mb. Ja to napríklad používam ak chcem nahrať fotku na stránku/server ktorá nepodporuje bmp. Tak proste zmením tip na jpg a nemusím sťahovať žiadny program na konvertovanie.
@assasins tym to mozno ojebes ale to neznamena ze ked bmp prepises na jpg tak z toho bude jpg...a mimochodom naco stahovat nejaky konverter ked to staci otvorit v skicari a ulozit ako jpg? a skicar ma KAZDY win...
a ked uz by sme isli podla tejto tvojej teorie...birdz tiez podporuje len jpg a ked premenujes pohyblive gifko na jpg a nahras to do css tak sa ti ten obrazok bude hybat...a nebude to jpg pretoze ak by bolo tak by sa to nehybalo a ostalo by to stat na prvej snimke...
a mimochodom pri tom uploadovani...sto razy rychlejsie by bolo ulozit bmp ako jpg ako cakat kym mi na server nahra 5 megove jpg -.-
takze tato tvoja teoria nie len ze nefunguje ale nema ani zmysel...
Gif a jpg je ako dvd do txt dokumentu. To neprekonvertuješ a ak áno tak ti to rozloží na jednotlivé snímky.
Ja nevravím , že nemáš pravdu. Je neefektívne mať 5 mb jpg pričom by mohol mať 500kb a rovnakou kvalitou. Ale vravím , že sa to dá.
Na win 98 ak si pamätáte bol program Total Commander na správu atď , práve v ňom sa dalo to isté , kiknúť na koncovku a prepísať tip súboru . Jasné , že ak si klikol na Mp3 a chcel to prepísať na txt tak vybehla chyba lebo je to nezmysel. A vo win XP a vyššie sa to už dalo aj bez neho teda Total Commandera .
takto, dalo sa to v kazdom windowse, len si to nemal nastavene v moznostiach priecinka asi
hento o tom gife to ani nejdem riesit, to ked si skusis tak proste ti to spravi snimku jednu v jpg a nie viac. to dvd do txt to vobec ani nechapem co tym chces povedat proste ?
jpg ma mensiu kvalitu ako bmp, hence ta zmena velkosti. ale to sa uz neda asi vysvetlit ani trenovanej opici asi lahsie, alebo ja neviem ci my na to ideme zle uz, lebo toto fakt nedokazem uz.
total commander pouzivam doteraz, dokonca ho mam aj na telefone, chyba ti vybehne vzdy aj vo wine, pretoze logicky menis pripony formatu bez zmeny formatu.
aby si pochopil 3ti odstavec, tak proste to, co ma 5MB a das tomu suffix formatu jpg, tak to nie je jpg, ale stale bmp. aby bolo jasne proste, lebo uz dopici fakt neviem ako vysvetlit takuto trivialnu kktinu
@n0win0u čiže tvoja logika ak sa nezmení velikosť súboru stále je to BMP ?
Takto odbočím trocha , predstav si že píšeš program vo wordpade uložíš ho ako TXT. následne ho ideš kompliovať ale kompilátor ti TXT. nepobere proste . Tak ho zmeníš tip súboru na Cpp. tím pádom nadobudne vlastnosti cpp. tipu a bude sa dať zkompilovať. Pri tom veľkosť súboru sa nezmení. Ide nám hlavne o to aby nadobudol vlastnosti/architektúru tipu Cpp. súboru. Neviem či z toho pochopíš čo som chcel, lebo to som poriadne odbočil. Ale princíp je ako Bmp.-jpg.
@assasins miesas hrusky s jablkami.. cpp a txt su textove subory a je uplne jedno aku maju koncovku, stale je to len zhluk bitov, ktory ma rovnaku datovu strukturu (1 znak = 1 bit).. keby si velmi chcel, mozno by si vedel kompilator forcnut aby skompiloval aj txt, kedze technicky mu to nerobi ziaden problem... naproti tomu bmp, jpg, png atd su binarne subory, ktore maju inu datovu strukturu, su inak komprimovane, maju rozdielnu velkost a koncovka je len informacia pre uzivatela, aby vedel o co ide. System tuto koncovku nepotrebuje, resp ju ignoruje a miesto toho cita hlavicky v ktorych sa nachadza informacia o subore... To co tu pises su len tvoje fantazmagorie, ktore ta asi ucili na informatike niekde na hotelovke (bez urazky).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
Manžel počítačový maniak a jeho manželka majú dieťa.
Manželka mu hovorý: Prosím ťa ulož malé do postielky..
On teda zoberie dieťa a rozmýšla.. "Uložiť, alebo uložiť ako"?
Nie preto že by sa to sem hodilo ale tak podobná téma ako akurát čítam tento problém
myslím že sú na to aj rôzne iné lepšie stránky... dačo vyskúšaj
su to ine formaty, prepis koncovky nezmeni format. ale nechce sa mi to tu dalej ani riesit, lebo je to proste hilarious
tu som to prepisal. ak to proste este stale nepochopis tak uz jebem na to a mozno ti to tu niekto vysvetli alebo co O_o
Všetky formáty obsiahnuté vo win môžeš takto meniť/ konvertovať
t.j. bbp,Jpg,/Txt,cpp,xpp atď... Samozrejme nespravíš z DVD -AVI ale na tieto typi to funguje 100 %
BTW:Končím konverzáciu nikam to nevedie.
neviem naco do toho pchas spravcovstvo, to nema ziadne opodstatnenie, kedze som v rootovej zlozke pre uzivatela, na kt. som zapnuty
jj to neviem kto ta hento naucil ale mozes sa s tym hned aj rozlucit, ak vsetko convertujes takto ako pises
jj nevedie veru
ten chuj zrejme nechape ze bmp je obrazok bez straty kvality a jpg je komprimovany format a to su dve veci...tym ze prepise koncovku ojebe seba a nie windows...obrazok bude stale bmp len s inou koncovkou a tym ze win tento format podporuje tak ho otvori nech ma akukolvek koncovku...tak isto na avi mozem prepisat koncovku na fjghdfjghdkgh a pustit v vo vlc playeri a prehra mi to ale stale to bude len avi...
ak by ale prepisal dajmetomu avi na 3gp alebo mp4 a da to do mobilu ktory avi neprehra tak to ten mobil neprehra lebo je to stale len avi...
@assasins uz to konecne chapes?
A chuj nazívaj seba keď sa vidíš v zrkadle
prave som si nahodil admin prava, unblockol content a nastavil to bmp-cko na chmod 666 a cuduj sa svete, vstavany win converter nic nespravil stale...
-.- seriously, leave it be
a ked uz by sme isli podla tejto tvojej teorie...birdz tiez podporuje len jpg a ked premenujes pohyblive gifko na jpg a nahras to do css tak sa ti ten obrazok bude hybat...a nebude to jpg pretoze ak by bolo tak by sa to nehybalo a ostalo by to stat na prvej snimke...
a mimochodom pri tom uploadovani...sto razy rychlejsie by bolo ulozit bmp ako jpg ako cakat kym mi na server nahra 5 megove jpg -.-
takze tato tvoja teoria nie len ze nefunguje ale nema ani zmysel...
Gif a jpg je ako dvd do txt dokumentu. To neprekonvertuješ a ak áno tak ti to rozloží na jednotlivé snímky.
Ja nevravím , že nemáš pravdu. Je neefektívne mať 5 mb jpg pričom by mohol mať 500kb a rovnakou kvalitou. Ale vravím , že sa to dá.
Na win 98 ak si pamätáte bol program Total Commander na správu atď , práve v ňom sa dalo to isté , kiknúť na koncovku a prepísať tip súboru . Jasné , že ak si klikol na Mp3 a chcel to prepísať na txt tak vybehla chyba lebo je to nezmysel. A vo win XP a vyššie sa to už dalo aj bez neho teda Total Commandera .
hento o tom gife to ani nejdem riesit, to ked si skusis tak proste ti to spravi snimku jednu v jpg a nie viac. to dvd do txt to vobec ani nechapem co tym chces povedat proste ?
jpg ma mensiu kvalitu ako bmp, hence ta zmena velkosti. ale to sa uz neda asi vysvetlit ani trenovanej opici asi lahsie, alebo ja neviem ci my na to ideme zle uz, lebo toto fakt nedokazem uz.
total commander pouzivam doteraz, dokonca ho mam aj na telefone, chyba ti vybehne vzdy aj vo wine, pretoze logicky menis pripony formatu bez zmeny formatu.
Takto odbočím trocha , predstav si že píšeš program vo wordpade uložíš ho ako TXT. následne ho ideš kompliovať ale kompilátor ti TXT. nepobere proste . Tak ho zmeníš tip súboru na Cpp. tím pádom nadobudne vlastnosti cpp. tipu a bude sa dať zkompilovať. Pri tom veľkosť súboru sa nezmení. Ide nám hlavne o to aby nadobudol vlastnosti/architektúru tipu Cpp. súboru. Neviem či z toho pochopíš čo som chcel, lebo to som poriadne odbočil. Ale princíp je ako Bmp.-jpg.
Ale každý má svoju pravdu tak ja už končím.
cpp je otvoritelne v notepade a viceversa, kompilator ti bude vediet skompilovat obsah suboru txt. a odbocil si, zase a nikam.
skus ten prepisany .bmp na .jpg otvorit vo photoshope a vypise ti chybu
lebo tam nie je ta .jpg hlavicka co by mala byt...teda @41