dúfam že to nie je až príliš intímna otázka, no zaujímalo by ma v akom stave je váš chrup (či máte pekné zuby, či máte nejaké kazy, či ste si od detsva umývali zuby a ako sa o ne staráte dnes).
Keď som bola mladšia umývala som si zuby menej často, dnes každý deň, 2-3x. A kazy mám .. asi 5 alebo koľko, neviem to lebo mám biele plomby, takže neviem koľko presne... zatiaľ mi netrhali trvalý chrup, už mám všetky 4 osmičky a klop klop nemám s nimi problémy... zuby krivé nemám...
nosila som rok strojcek ked som chodila este na zakladku, chvilu aj nocny, ale som sa ho zbavila potom
trhali mi kvoli tomu dve stolicky, aby sa mi posunuli, inak teraz uz je to v pohode
Mám tak rozjebané spodné rezáky že až a mrte ma režú do jazyka a u zubára som nebola 4 roky inak pohode, kazy žiadne, 2 plomby a nemám založené zuby múdrosti tak som ušetrená trápenia
so zubami mám večné problémy málo miesta, jeden zub som mala úplne "zvrtnutý" (tak podivne mi rástol), očné zuby úplne mimo som mala a mám slabú sklovinu, takže aj keď si je furt umývam, blombovačky a ani trhanie ma neminulo...
Trhali mi zatial 4 dospele a vsetko mi trhal mlady sikovny zubar takze nebolelo a osmicky este nemam vyrastene (myslim) ale pokial viem mam 3
Pokazenych/zaplombovanych zubov mam kopu..niekedy mam pocit ze cim viac si ich umyvam tym je to horsie...niekto si neumyva vobec a nema ani jeden kaz nechapem ako no ale co uz...
A zajtra mi pribudne dalsia hrba kovu ..uz sa neviem dockat jak zas budem suslat..
Zatiaľ nemám žiaden kaz a nemám plombu. Starám sa o zuby už od detstva 2x denne umývam + zubná niť. Na základke som nosila strojček rok a pól. Inak sú moje zuby zdravé
Môj chrup nie zrovna v dobrom stave, čo je svojím spôsobom aj zrkadlom lekárovej práce. Mám takého asi cenovo najprijateľnejšieho v okolí, no jeho práca nestojí za veľa.
Zuby čistím raz denne, vŕtaných tak zo desať. A rád sa pýšim tým, že v mojom veku mám ešte stále jeden mliečny zub. Von sa ešte nepýta, tak dúfam, že mi bude robiť spoločnosť ešte dlhé, dlhé roky. Možno, keď mi raz vypadne, už sa konečne budem cítiť ako dospelý
odjakživa sa mi kazili zuby a nie len v medzizubných priestoroch, jednoducho som mal slabú sklovinu aj napriek umývaniu. Takže na stoličkách mám poväčšinou plomby. S príchodom puberty sa mi však kazivosť akosi zastavila, pred troma rokmi mi zubárka našla až osem kazov, niektoré som preliečil fluoritom a kadečím.. po tomto incidente sa mi však zuby už nekazia nejak, dúfam, že už ani nebudú.
Zuby mi trhali, v detstve, nedávno osmičky kvôli tomu, že mi ešte viac krivili zuby až som sa nakoniec rozhodol pre strojček, ktorý mám teraz.
Nemám najkrajšie zuby, ale úsmev mám stále nádherný!
v mladosti som to prehnala s umývaním a zlou tvrdou kefkou som si zodrala (alebo ošúpala, neviem ako sa tomu nadáva) sklovinu, čiže veľmi ľahko mi chytá všetky pigmenty.
krivé sú, ale kým sa mi nerozhodnú vyrašiť osmičky, tak to nemám riešiť.
mam 1 plombu,
no ale niekde v tom okoli, mozno aj presne tam mam teraz dajaky kaz zas, tak nvm ...
trhali mi raz este mliecny ale, a bol uz dost pokazeny a strasne som sa tomu chcela vyhnut, a vychovavatelky v skole prirode ma tam museli dostat co bolo doooost tazke
Najhorsie zuby na svete mam, mam asi 4 ci 5 ktore este neboli opravovane uplne vazne.. A mozem sa o ne starat ako len chcem nepomozem si.
A som z toho strasne nestastna lebo niekto ani nevie ako vyzera medzizubna kefka a ma zuby uplne vpoho. A neviem cim som si to zasluzila ze som toto musela podedit
akurát ma jeden zub trápi .. Noo odmalička sa mi dosť kazia zuby, na každej preventívnej prehliadke mi nájde vždy aspoň jeden kaz a je to aj kvôli tomu že nepijem mlieko a nemám rada mliečne výrobky ... Zub mi ešte netrhali, 8 mičky nemám založené a strojček po dvoch rokoch síce urobil svoje ale mohlo to byt aj lepšie :letim:
napicu. teda, kaz nemam ani jeden a ani na mliecnych som nemala ale osmicky som mala vsetky 4, uz chvala bohu len 3, a vsetky totalne napicu. mavala som krasny rovny chrup a teraz mam horne total dojebane...
trhali mi asi dva mliecne zuby este neprijemne to je podla mna
inak nemam vela kazov, mam nejake plomby
nosila som strojcek este na zakladke, teraz mam pekne rovne
Ja mam plne usta kazov ako spravny milovnik sladkosti mam asi vsetky ale iba tie zadne zuby zablombovane xD
Vytrhli mi 5 trvalych zubov s toho 2 osmicky mi vyrezali operacne z dasna este pred tym nez sa mi stihli 'narodit' xD
Obidve veci mi boli viacmenej lebo vdaka bohu bolest zubov ako aj cohokolvek ineho necitim ...alebo uuuplnr minimalne * klop klop klop*
Na kazdej preventivke plomba, raz robeny mrtvy koren, nejake abscesy, dva odlomene
Umyvam dost, ale bohvie.
A uplne hnusne su, zlte a krive Zlte som mala uz uplne od detstva, nie je to len nazvime to lifestyleovymi faktormi, a nikdy nikdy mi nikto nenavrhol strojcek, a teraz, ked som po 18, je ukrutne drahy.
Mam 28 zubov, nie 32 ako mavaju ludia zvycajne... jeden mam umely... su rovne, vzdy boli pekne rovne, vacsinou mi zuby chvalia... Akurat niesu najbelsie z pitia kavy a fajcenia, s tym treba seknut mam pocit.. su dost krehke vraj, demineralizovane ci jak, mysim ich umyvat s elmex gelom, uvidim najblizsie ci to pomoze..
A k teme, nemam kazy, ani plomby, myslim, ze preto, lebo som nikdy nejedol vela cukru. No a spodnu cast chrupu mam trochu krivsiu a jeden vrchny zub som mal odlomeny, tak ten mam kusok dorobeny, ale nieje to vidno
Fuha ..kazy mávam ...strojček som mal na horných zuboch asi 4 roky, na dolných mám už 5ty rok ....najprv mi rozťahovali sánku do šírky a mal som veľmi krivé zuby na spodnej časti
Teraz mám horný chrup či ako to nazvať dokonale rovný no, aspoň to sa mi na mne páči
Byvala zubarka mi zanedbala zuby a napriek tomu, ze som ju 4 roky prosila o vyvrtanie niektorych veci, tak mi vravela, ze to nie je kaz. Takze mi ich novy zubar musel vytrhnut a spravit umele 2
Inak som vzdy mala rovne a zdrave zuby, statam sa o be a hento ma fakt nasralo.
tak mohli mi dať strojček zamladi.
ale aspon mi vytrhli obidva zuby mudrosti, no krivé ostali trochu spodné, z tých dvoch, lebo mám asi malú spodnú sánku, nezmestili sa tam a ležali skoro...
no a je to blbé, že tie zuby sú takéto, prečo človek nemá normálny chrup, načo sú mu zuby, čo sa ani nemestia do sánky? to je nejaká chyba evolúcie alebo čo?
mám asi 5 zaplombovaných zubov,ale kaz som nemala posledných 6 rokov ,starám sa o ne,čistím ráno,večer,používam medzizubné kefky,niť..vyrezávali mi 2 nenarodené zúbočky múdrosti,ale 2 mi ešte ostali a neviem ako sa to bude s nimi ďalej vyvíjať,lebo pravdepodobne sa mi nezmestia do úst a budú ich musieť asi vyrezať. a spodné zuby mám hrozne krivé,ale nie sú mi vidno.
No ja som asi do šiestich rokov moc zuby neumýval len ak ráno pred tým ako som šiel do škôlky potom som začal aj večer už to bolo vždy lepšie ale bol som pred trom dňami a zubárka? Že mám slabú zubnú sklovinu a ,že keby si ich nečistím tak mám "po zuboch" vŔtali mi dva ale to úplne minimálne zuby mám rovné teda aspoň dolné horné sú tiež v pohode ale nie zas tak ale sú naozaj rovné
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
trhali mi kvoli tomu dve stolicky, aby sa mi posunuli, inak teraz uz je to v pohode
Pokazenych/zaplombovanych zubov mam kopu..niekedy mam pocit ze cim viac si ich umyvam tym je to horsie...niekto si neumyva vobec a nema ani jeden kaz nechapem ako no ale co uz...
A zajtra mi pribudne dalsia hrba kovu ..uz sa neviem dockat jak zas budem suslat..
kazdy za zivot som mala asi 3, naposledy ked som mala 15
Môj chrup nie zrovna v dobrom stave, čo je svojím spôsobom aj zrkadlom lekárovej práce. Mám takého asi cenovo najprijateľnejšieho v okolí, no jeho práca nestojí za veľa.
Zuby čistím raz denne, vŕtaných tak zo desať. A rád sa pýšim tým, že v mojom veku mám ešte stále jeden mliečny zub. Von sa ešte nepýta, tak dúfam, že mi bude robiť spoločnosť ešte dlhé, dlhé roky. Možno, keď mi raz vypadne, už sa konečne budem cítiť ako dospelý
Zuby mi trhali, v detstve, nedávno osmičky kvôli tomu, že mi ešte viac krivili zuby až som sa nakoniec rozhodol pre strojček, ktorý mám teraz.
Nemám najkrajšie zuby, ale úsmev mám stále nádherný!
krivé sú, ale kým sa mi nerozhodnú vyrašiť osmičky, tak to nemám riešiť.
no ale niekde v tom okoli, mozno aj presne tam mam teraz dajaky kaz zas, tak nvm ...
trhali mi raz este mliecny ale, a bol uz dost pokazeny a strasne som sa tomu chcela vyhnut, a vychovavatelky v skole prirode ma tam museli dostat co bolo doooost tazke
Mam jebnute zuby no
A som z toho strasne nestastna lebo niekto ani nevie ako vyzera medzizubna kefka a ma zuby uplne vpoho. A neviem cim som si to zasluzila ze som toto musela podedit
inak nemam vela kazov, mam nejake plomby
nosila som strojcek este na zakladke, teraz mam pekne rovne
inak pár kazov som mala, ako mladšia, teraz dlhé roky nič
Vytrhli mi 5 trvalych zubov s toho 2 osmicky mi vyrezali operacne z dasna este pred tym nez sa mi stihli 'narodit' xD
Obidve veci mi boli viacmenej lebo vdaka bohu bolest zubov ako aj cohokolvek ineho necitim ...alebo uuuplnr minimalne * klop klop klop*
Umyvam dost, ale bohvie.
A uplne hnusne su, zlte a krive Zlte som mala uz uplne od detstva, nie je to len nazvime to lifestyleovymi faktormi, a nikdy nikdy mi nikto nenavrhol strojcek, a teraz, ked som po 18, je ukrutne drahy.
Ja poznam najsuper zubara v nitre
Teraz mám horný chrup či ako to nazvať dokonale rovný no, aspoň to sa mi na mne páči
Inak som vzdy mala rovne a zdrave zuby, statam sa o be a hento ma fakt nasralo.
zubárka mi vždy na preventívke povie- "Tuto máš nejakú bodku, pre istotu to vyvŕtame."
takže sa už teším na piatok
no a mám problém s dýchaním keď zakloním hlavu takže väčšinou je to utrpenie až do momentu, keď ma treba kriesiť
su v rekonštrukcii
ale aspon mi vytrhli obidva zuby mudrosti, no krivé ostali trochu spodné, z tých dvoch, lebo mám asi malú spodnú sánku, nezmestili sa tam a ležali skoro...
no a je to blbé, že tie zuby sú takéto, prečo človek nemá normálny chrup, načo sú mu zuby, čo sa ani nemestia do sánky? to je nejaká chyba evolúcie alebo čo?