V Pondelok mám prvú ústnu (odborné) a zaujíma ma ako ste prežívali svoju maturitu vy. Prebiehalo všetko hladko? Ako ste boli pripravený a mali ste obavy? Je to naozaj formalita? A je výhoda ak idem medzi poslednými? odpovedám až o 14:00
Tiež stresy týždeň pred, ale na skúške celkom v pohode....nebolo to také hrozné ako keď všetci strašia...a na to koľko som sa (ne)učil som obstal v pohode. A každopádne na žiadnej maturite nezáleží, je to len etapa života...uvidíš potom...
Ja som stresovala hlavne na slovine, bo som išla prvá a nevedela, čo čakať, ale bolo to super, prišla som, pokecala som, aj tie úči z cudzích škôl boli super, bo nič sa ma nepýtali vôbec, iba na angline so mnou konverzovala
A ako učila som sa hlavne cez akademický, nevedela som všetko, ale tak ku každému dačo, ja viem dobre improvizovať, logicky uvažovať, tak som to uhrala. Najviac som sa bála chémie, bo to vzorce atd, a som čakala, že mi dajú trojku, bo som sa dosť mýlila a bola u mna riaditeľka tak som sa aj bála ale nakoniec som zmaturovala na jedničky
Celý akademický som bola u frajera (to sme ešte spolu nebývali v tom čase) a robili si miešané drinky a pozerali filmy frajer sa učil na prijímačky a ja na maturu. No a moje učenie:
Maturovala som zo slovenčiny, angličtiny, odborných predmetov (teoretická časť) a dobrovoľne z matiky.
Anglinu som mala hneď v pondelok, na tú som sa začala "učiť" v nedeľu - prečítala som si zopár článkov v učebnici, také kde treba pri odpovedi nielen vravieť po anglicky, ale aj niečo vedieť k téme.
V stredu som maturovala zo slovenčiny a ekonomiky, takže som si v utorok čítala frajerov starý čitateľský denník (my sme niečo ako povinnú literatúru vôbec nemali) a prešla som si jedným očkom moje zošity. Nakoľko sme nemali maturitné témy ani k slovenčine, ani ekonomike, spoliehala som sa len na toto
A v piatok matika, na tú som sa učila vo štvrtok a maturovala som z matiky ako jediná aj ústne, takže to bola rýchlovka.
Suma sumárum, na každý predmet som sa učila deň pred odpoveďou a na maturitnom vysvedčení mám 5 jednotiek. Ale neberte si zo mňa príklad
Trosku som si zacala spracovavat temy zo slovenciny (tak polku som dala) pred pisomnymi maturami ale neucila som sa vobec a potom som az cez akademicky zacala spisovat vsetky temy z odbornych predmetov a ucila som sa cely akademicky to (lebo my bez ucebnic, bez poznamok, uciva nikto z nas ani nevidel ani nepocul na hodinach a potom den pred slovencinou som sa ucila slovencinu a na anglictinu som pozrela, ze co mame za temy
a dopadlo to fajn, nad moje ocakavania 2,2,3
A nebola to az taka formalita, fakt nas potrapili, najprijemnejsia bola asi anglictina, kde sme len kecali (mala som temu zivotne prostredie a recyklacia, kamaratky hovorili, ze by sa tam z fleku len rozplakali a odisli , nadhodila som temu ako teraz je velky trend recyklovat aj oblecenie a ze aj velke znacky recykluju a bolo to super
Na akademický týždeň spomínam veľmi pozitívne a vlastne na celé to maturitné obdobie spomínam s dobrou nostalgiou. Bolo to skvelé. Aj samotná ústna maturita bola super.....na písomnú spomínam horšie, aj keď som ju urobil. Ústna bola skvelá, v tom bola poézia!
tak, že na konci som sa postavil pred učiteľov/učiteľky a dostal som otázku ako by som sa ohodnotil... tak im vravím, že by som sa odsúdil na opakovanie v septembri... a dostal som odpoveď, že no, je to dosť nahnuté a na ten september to aj vyzerá, lenže potom mi to nakoniec dali jo a učiť, no, mal som vtedy iné záľuby ako učiť sa
Na literatúru som sa učila najviac a aj tak som si vytiahla presne to, čo som v živote nevidela
A inak som sa dosť bála ústnych, keďže za celú strednú som sa učila len na výučný a na maturitu a mam maturitu aj vďaka tomu, že som v nej nemala matiku, inak by som to asi nedala
Anglinu som si hodinu pred maturitou pozrela faktografické témy - britská a americká literatúra/história/geografia, ostatné som brala tak, že veď niečo im porozprávam
slovinu som bola dobre naučená asi 5 tém, z ostatných som mala fakt len matné predstavy, o čom to môže byť a vytiahla som si tému, ktorú som sa síce neučila, ale bola ľahučká (štúrovci )
Fyziku ani matiku som sa neučila vôbec...
A zmaturovala som na čisté jedničky.
Hej, a cez akademický som si pozrela asi 5 sérii Doctor Who..
neučila som sa na to vôbec, vravela som si, že v deň keď sa nebudem učiť, tak si za trest budem musieť ísť zabehať.. tak som behávala skoro 10 kilákov denne D
a v nedeľu deň pred maturitou to na mňa doľahlo, celú som psychicky zrútená preplakala, a nejak som zmaturovala. easy. ale príklad si zo mňa neber
Učil som sa cely akademicky tyžden na jeden predmet, pri ktorom som pri odpovedi jednu zasadnu vec povedal opačne a dostal som 3 ... No a na ostatné tak deň možno
tazko som to prezivala, dlho sa ucila, teda skor "biflila" slovinu, pretoze takym stylom bola 4 roky aj vyucovana... podciarkovanie si veci centrofixou v knihe zmaturuj z literatury... a viac by som to uz nechcela zazit
Saty som mala vybrane mesiac dopredu, cely akademicky som pozerala hru o trony.
A potom aj pred statnicou z anj.
Teraz, v strede skuskoveho, hram sims 4.
Takze zo mna si priklad fakt neber
no pravda bola asi, že to je easy nič som nevedel ... vytiahol som si 25. tému čo som ani nevidel a dal som to na 2 .. pritom to všetko hovorili za mňa to dá aj dement sa mi zdá ... neveril som a teraz sa to ľahko hovorí ale je to tak
momentálne som z maturity celkom na dne, kedze prakticku cast som dokaslala, ako sa dalo... dalo mi dosť zabrať nerozplakať sa pred komisiou, keď som sa dozvedela vyslednu znamku...
asi by som si mala spravit tehotensky test... tolko co som sa v poslednej dobe naplakala, to nie je u mna normalne
ak sa bude chciet niekto zahrat na psychologa, je vitany v TSkach
Najlepšia historka. Príprava bola že sa vrámci odpovede na hodine ťahali otázky. 1 kolo otázka číslo 7 , 2 kolo otázka číslo 7 maturita otázka číslo 7 všetko som vedel a dali mi za 4. Slovenčina vedel som otázky asi o 1- 18
a vybral som si 23 nespravil som a tak som šiel na opravné či som si nevybral znovu zase tú istú otázku ktorú som zase nevedel
celý týždeň sme so spolužiakmi hrali strongholda a až cez víkend som si prečítal pár papierov, ale iba na Informatiku... na anglinu a slovinu som sa ani nepozrel a pohoda
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
A ako učila som sa hlavne cez akademický, nevedela som všetko, ale tak ku každému dačo, ja viem dobre improvizovať, logicky uvažovať, tak som to uhrala. Najviac som sa bála chémie, bo to vzorce atd, a som čakala, že mi dajú trojku, bo som sa dosť mýlila a bola u mna riaditeľka tak som sa aj bála ale nakoniec som zmaturovala na jedničky
Maturovala som zo slovenčiny, angličtiny, odborných predmetov (teoretická časť) a dobrovoľne z matiky.
Anglinu som mala hneď v pondelok, na tú som sa začala "učiť" v nedeľu - prečítala som si zopár článkov v učebnici, také kde treba pri odpovedi nielen vravieť po anglicky, ale aj niečo vedieť k téme.
V stredu som maturovala zo slovenčiny a ekonomiky, takže som si v utorok čítala frajerov starý čitateľský denník (my sme niečo ako povinnú literatúru vôbec nemali) a prešla som si jedným očkom moje zošity. Nakoľko sme nemali maturitné témy ani k slovenčine, ani ekonomike, spoliehala som sa len na toto
A v piatok matika, na tú som sa učila vo štvrtok a maturovala som z matiky ako jediná aj ústne, takže to bola rýchlovka.
Suma sumárum, na každý predmet som sa učila deň pred odpoveďou a na maturitnom vysvedčení mám 5 jednotiek. Ale neberte si zo mňa príklad
a dopadlo to fajn, nad moje ocakavania 2,2,3
A nebola to az taka formalita, fakt nas potrapili, najprijemnejsia bola asi anglictina, kde sme len kecali (mala som temu zivotne prostredie a recyklacia, kamaratky hovorili, ze by sa tam z fleku len rozplakali a odisli , nadhodila som temu ako teraz je velky trend recyklovat aj oblecenie a ze aj velke znacky recykluju a bolo to super
A inak som sa dosť bála ústnych, keďže za celú strednú som sa učila len na výučný a na maturitu a mam maturitu aj vďaka tomu, že som v nej nemala matiku, inak by som to asi nedala
slovinu som bola dobre naučená asi 5 tém, z ostatných som mala fakt len matné predstavy, o čom to môže byť a vytiahla som si tému, ktorú som sa síce neučila, ale bola ľahučká (štúrovci )
Fyziku ani matiku som sa neučila vôbec...
A zmaturovala som na čisté jedničky.
Hej, a cez akademický som si pozrela asi 5 sérii Doctor Who..
a v nedeľu deň pred maturitou to na mňa doľahlo, celú som psychicky zrútená preplakala, a nejak som zmaturovala. easy. ale príklad si zo mňa neber
A potom aj pred statnicou z anj.
Teraz, v strede skuskoveho, hram sims 4.
Takze zo mna si priklad fakt neber
asi by som si mala spravit tehotensky test... tolko co som sa v poslednej dobe naplakala, to nie je u mna normalne
ak sa bude chciet niekto zahrat na psychologa, je vitany v TSkach
a vybral som si 23 nespravil som a tak som šiel na opravné či som si nevybral znovu zase tú istú otázku ktorú som zase nevedel