som druháčka na gymnáziu a v škole (hlavne na hodinách AJ) nás strašia, že nezmaturujeme. Bojím sa hlavne toho, že nenapíšem sloh alebo gramatický test a potom ma nepustia ani k ústnej skúške. Keď som si pozerala gramatické testy, ktoré boli minulé roky v
uuplna pohoda..na pisomnych sme si mohli radit (hoci ani to nebolo za potreby) a ustna tiez..a to som sa zacla na nu pripravovat niekedy v strede akad. tyzdna..vobec nestresuj, nemas dovod.
na písomných sa niekde dalo radiť, niekde nie, ale preboooha, načo. ja som to napísala asi ako prvá a šla na pivo. kamoš dostal kopu pív zadarmo, lebo anglinu robil polovici triedy.
ústna? horší prípad, ale zase na to, že som nevedela nič a na noske napríklad ani dokopy nič nepovedala, tak super, keďže som to dala na jednotky (teda až na anglinu, do tej som ani nepozrela, čas na prípravu som využila na počúvanie spolužiakovej vtipnej angliny, pokecala si s komisiou a potom som ich nechala spamätať sa
a slohy na angline ako ? lebo neviem akú slovnú zásobu nemám, viac-menej skoro minimálnu. a teraz je to už tak, že ak nenapíšem nad 40% aj sloh aj gram. test tak nemôžem ísť ani na ústne....
mas este dva roky. za tie dva roky mozes ziskat taku slovnu zasobu ze s prehladom na 1 sa to rozhodne da len to zalezi iba od teba, ako sa budes ucit...takze nestresuj ze to nedas ale radsej sprav nieco pre to, aby si to dala
moje maturity boli extremne jednoduche. okrem SJL som sa nic neucil, mal som vsak ciste 1 a milion % z testov a slohov. zavisi to pomerne dost od stastia. stastie vsak praje pripravenym. najlepsie je pripravovat sa pocas celeho studia.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
ústna? horší prípad, ale zase na to, že som nevedela nič a na noske napríklad ani dokopy nič nepovedala, tak super, keďže som to dala na jednotky (teda až na anglinu, do tej som ani nepozrela, čas na prípravu som využila na počúvanie spolužiakovej vtipnej angliny, pokecala si s komisiou a potom som ich nechala spamätať sa