neviem to je relativne.. chcel by som fotit viac.. ale zas snazim sa fotit tak, aby to malo trosku hlavu a patu.. takze nejde o kvantitu, ale o kvalitu, aj ked o kvalite by sa dalo polemizovat
fotim velmi malo. vzdy sa pozriem na sceneriu a poviem si, uhm, toto by bola PO PICI fotka, kebyze mam fullframe telo a ten a ten objektiv. lenze nemam. a tak to neodfotim vobec, lebo sa neviem vnutorne vysporiadat s tym, ze ta fotka by mohla byt ovela lepsia, ale nie je, lebo nemam dostatocnu techniku. preto sa moje fotenie obmedzilo len na pseudoumelecke abstrakty, na ktore staci to co mam. hold, toto je jedna z veci, kde neviem ist do kompromisu
@patrixo aps-c uz nechcem. ten snimac ma skratka nesmierne obmedzuje a aj ked ma svoje vyhody, nechcem s nim uz mat nic spolocne. ked najblizsie budem davat prachy do fototechniky, tak to bude vtedy, ked budem relativne zabezpeceny a bude to urcite niekolko tisic uz viackrat ma trhalo, ze upgradnem svoju vybavu, ale naco davat stovky eur do dacoho, co vlastne ani nechcem... mam proste velmi konkretnu predstavu o tom, co cakam, ze moja technika dokaze a ak to bude cokolvek ine, tak su to len vyhodene prachy. nescem kompromisy uz.
@patrixo btw ty s tym fujim a nejakym sklom dokazes docielit to, ze aj v ramci jedneho objektu je vidno zmenu v hlbke ostrosti? ze napriklad zaostris cloveku na nos a na usiach uz je vidno, ze sa zacinaju rozostrovat. nieco ako prva bw fotka v tom linku.
@notme neviem ti odpovedat momentalne mam fuji objektiv len 23mm f2, co je skor street/reportazne sklo.. mozno s 56mm f1,2 by to islo, keby som isiel trosku blizsie.. ked budem mat ten 56mm dam ti vediet ale urcite v tomto bokeh-u ma daleko vacsi potencial fullframe s f0,95 sklom.. o tom nie je pochýb..
fotím veľmi málo, nedáva mi to veľmi zmysel.
nie som človek, ktorý by scrolloval galériu potom a kochal sa 30 rovnakými fotkami.
ale dávam fotky na instagram takže nemôžem povedať, že nefotím vôbec. no sú to väčšinou také veci, že som v lese a je tam pekne, tak si to odfotím. ale keď som na výlete niekde, tak nefotím každú uličku, každých 10 metrov a tak... radšej si to užívam na mieste.
no a ešte si fotím môjho psa furt lebo je najkrajšia na svete.
@patrixo tak leica v tomto ohlade ostane asi navzdy neprekonana, no, to je najlepsia moznost. ale zase, nieze by som bol pesimista, ale je tu ista moznost, ze nikdy nebudem v situacii, ked budem moct dat 20k za fotak preto sa snazim objavit daco, co dokaze urobit nieco podobne, ale zaroven nestoji tolko co nove auto. 56mm f/1,2 to mozno dokaze, som zvedavy. cim skor si ho kup!
@notme no tak skoro si ho asi nekupim... dal som si slub, ze budem zit vo zvazku manzelskom nejaku dobu s 23mm (vraj je to dobre zvyknut si na jedno ohnisko) a obcas ju budem podvadzat s 12mm samyangom (inac brutal sklo za tie prachy) a potom neskor pride do rodiny 35mm f1,4 a 56mm f1,2
@notme tie bw veci co mam v albumoch, tak ta bystrica to je samyang 12mm a potom tam mam vela veci aj na canon A-1 kinofilm bud s 28mm, 50mm alebo 35-105mm, alebo pentax s roznymi sklami, alebo fuji + manualne canon 28mm sklo.. z 23mm tu nemam nic zatial asi..
Ked cestujem na horách fotím asi každých 5 metrov, ale väčšinu fotiek si nechávam pre seba. Takisto ked je nejakéaoslava, akcia, fotky pošlem len zúčastneným ľudom ja ich osobne nikam nedávam. Samozrejme toto všetko platí ak mám zo všetkých najlepší foták inak to rád prenechám niekomu inému. Zatial mi este nejeblo aby som si fotil jedlo, knihy, svoj ksicht a milion inych veci a 5 krát do tyzdna to jebol na FB a instagram s nejakým retardovaným citátom,popiskom aby som si akože zdovodnil pridanie fotky.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
eh...
Keď už ale niekde cestujem beriem so sebou foťák a fotím ako besná
pozripozriPOZRI na to proste » scenictraverse.com/blog/2016/2/28/...
ja viem, ze vies, a aj som ti nieco podobne tusim raz linkoval, ale aj tak pozri! tie fotky su po technickej stranke tak nesmierne super...
nie som človek, ktorý by scrolloval galériu potom a kochal sa 30 rovnakými fotkami.
ale dávam fotky na instagram takže nemôžem povedať, že nefotím vôbec. no sú to väčšinou také veci, že som v lese a je tam pekne, tak si to odfotím. ale keď som na výlete niekde, tak nefotím každú uličku, každých 10 metrov a tak... radšej si to užívam na mieste.
no a ešte si fotím môjho psa furt lebo je najkrajšia na svete.