Meditácia ako taká je práca s pozornosťou. To znamená, že pri meditácii ideme s pozornosťou do svojho vnútra. Snažíme sa zistiť odkiaľ prichádzajú naše myšlienky a pocity, snažíme sa tomu porozumieť a snažíme sa ich dostať do určitého bodu. Snažíme sa teda pozorovať svoje myšlienky a pocity. Základná meditačná prax spočíva v tom vlastné myšlienky "pozorovať a nechať ich prúdiť bez hodnotenia".
ja si aj tak predstavujem meditáciu tak že proste totálne vypnem a neriešim uplne nič a len tak sedim alebo ležím v hlave nič nepočúvam nič a na nič sa nesústredím to je moja meditácia a najlepšie keď skáčem z výšky do vody zatvorím oči a na chvíľku sa cítim voľny to sú moje časti meditácie ..
@samuelkopecky123
medituješ v momente keď ťa prestane zaujímať zamýšľanie sa nad tým či už medituješ, zamýšľanie sa nad tým čo sa to deje a či to čo sa deje sa deje správne a či je to to čo sa má diať, a čo by si mal robiť aby sa dialo/začalo diať to čo sa má diať.
medituješ vtedy keď proste vnímaš, a nevrstvíš na to ďalšie myšlienky/pocity, a či už vnímaš svoje vnútro, alebo vonkajšok, proste len vnímaš, prežívaš čo sa deje, a všetko je tak ako má byť, lebo všetko je tak ako je a tak to má byť.
@tonevymyslis hulenie travy ma podobne učinky ako spočivanie v meditacii ale je to predsa len škodlive a nedá sa to pokladať za meditáciu ako takú lebo je to len taký chvílkový únik z reality do vyššej dimenzie ... asi ...najdi si o tom veci
Asi by som to popisal takto: nevnimas nic a predsa vsetko. Taoisti to volaju Tao. A Tao, ktore sa da popisat slovami, uz nieje tao. Ked meditujes, tak to vies. Ja som meditoval pri rannom strecingu, pustal si k tomu aj rozne relaxacne songy a ked som sa "prebral" zistil som, ze som bol mimo aj hodinu a zdalo sa mi to ako 3 minuty, ale nespal som. Ale mne to napriklad skodilo, ja zijem (zatial) dost pokojny zivot a ked som k tomu pridal este aj toto, telo si zacalo pytat adrenalin. Vsetko s mierou, rovnovaha musi byt. Nie kazdy potrebuje takuto cielenu meditaciu, niekomu staci prechadzka, sport, praca. Toto cielene, ze si sadnes a ides by som robil len po nejakych stresujucich veciach, na upokojenie je to fajn, inac nie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Som vyčítal
ja si aj tak predstavujem meditáciu tak že proste totálne vypnem a neriešim uplne nič a len tak sedim alebo ležím v hlave nič nepočúvam nič a na nič sa nesústredím to je moja meditácia a najlepšie keď skáčem z výšky do vody zatvorím oči a na chvíľku sa cítim voľny to sú moje časti meditácie ..
Začínaš pociťovať tlak
medituješ v momente keď ťa prestane zaujímať zamýšľanie sa nad tým či už medituješ, zamýšľanie sa nad tým čo sa to deje a či to čo sa deje sa deje správne a či je to to čo sa má diať, a čo by si mal robiť aby sa dialo/začalo diať to čo sa má diať.
medituješ vtedy keď proste vnímaš, a nevrstvíš na to ďalšie myšlienky/pocity, a či už vnímaš svoje vnútro, alebo vonkajšok, proste len vnímaš, prežívaš čo sa deje, a všetko je tak ako má byť, lebo všetko je tak ako je a tak to má byť.
CHápeš?