Mám taký problém, pred nedávnom sa so mnou rozišiel môj priateľ, a ja neviem ako mám na neho zabudnúť. Všetko mi ho pripomína, každý deň ho stretávam. Existuje niečo ako ho vymazať s mysle ?? Ďakuem za odpoveď.
no tak ze nanho prestanes mysliet. hlavne si najdi niekoho ineho na koho sa budes sustredit alebo si oprav vsetky znamky pred vysveckom alebo sa jednoducho zameraj na nieco ine.
Máš len 14 rokov a celý život pred sebou. Nemala si s ním sex(teda dúfam (ach) ) , nemáš s ním deti, nemáš s ním toľko spomienok, čo budeš mať s inými chlapcami, sústreď sa na prítomnosť a užívaj si život, zbytočne sa neľutuj a neutápaj v spomienkach.
buď veľa s priateľmi. A mysli na iné veci ako na neho. Na niečo sa silne sústreď, trebárs škola, alebo chodievaj cvičiť. Nájdi si iné aktivity a jeho ignoruj.
No to záleží od toho ako veľmi si ho ľúbila. Ja zabúdam už 2 roky...ale nechcem ťa strašiť. Za tie 2r. som už mala viac vzťahov, a boli pekné. Neboj ešte stretneš toľko svetových chlapov, že tento oproti nim bude odvar Držím palce
@kolini nemas o mne sajnu, nepoznas ma, vobec nic o mne nevies a na zaklade jedneho prispevku s opodstatnenym tvrdenim chces o mne nieco tvrdit ano? no nech sa paci, mne je to vlastne jedno
A napríklad ja by som sa svojich spomienok ani zbaviť nechcela... Sú to veci, ktoré mi niečo dali do života a keď si na ne spomeniem - na jednu stranu ma zamrzí že už to je minulosť, ale na druhú sa vždy začnem usmievať ako blbá, keď si spomeniem na niečo pekné a som rada, že som mala možnosť prežiť to.
"sladkych" strnast ... diskoteky v skolskej jedalni ... Im with you od avril v reprakoch a pariky kvazy zalubene, tri minuty sa poznajuce, nalepene na seba na parkete...
miska sedi na lavicke a nikto s nou nechce tancovat (
snaž sa na neho nemysliet, nechod na miesta kde je on, nepúštaj si smutné pesničky, a stále si opaku aký bol blbec, to zaberá, vela štastia prajem mne to trvalo 4 mesiace...
Kedy to už konečne pochopíte. Na bývalých sa proste zabudnúť nedá. To je holý fakt. Ale, prečo by sme aj chceli zabudnúť? Veď boli súčasťou nášho "ja", nášho sveta. Cieľom nie je vymazať ho z mysle, ale dosiahnuť stav, kedy nám bude jedno, čo robí, s kým chodí a či na mňa tiež stále myslí. V prvom rade si treba uvedomiť, prečo sa vzťah skončil. Neverím, že dvaja ľudia, ktorí sa milujú sa rozídu len tak, bez príčiny. A ponaučiť sa z toho. Nevydarené vzťahy netreba oplakávať, ale vziať si z nich vždy to dobré, poučné a nám to prospešné, ktoré nás posunie dopredu v osobnom raste.
Podľa mňa, ľudom po rozchode nechýba bývalý partner. Môžu si to myslieť, môžu si to nahovárať, ale nie je to tak. A viete prečo? Lebo vám ten človek nechýba. Chýba vám "len" láska. Chýbajú vám dotyky, možno bozky, spoločne strávené chvíle, opora, smiech atď. A naša myseľ si toto všetko spája s človekom, s ktorým sme to donedávna prežívali tak intenzívne. Ktorého sme milovali.
Preto si myslím, že tieto pocity straty partnera pominú, ak človek nájde ozajstnú lásku, ktorá by mu tieto trhliny v srdiečku vyplnila. Ak ju však naozaj chcete nájsť, tú pravú lásku, treba zabudnúť na minulosť a užívať si prítomnosť, treba prestať stále zízať na dávno zatvorené dvere a rozhliadnuť sa po tých, ktoré sú nám otvorené. Nájsť si niekoho len tak, aby som mala priateľa je hlúposť. Síce sa hovorí, že klin sa klinom vybíja, ale ak sa vzťah nemá byť založený na skutočnej láske, tak to nebude fungovať, a vy len ďalej budete myslieť na toho svojho ex, ktorého si počas tej doby budete viac a viac idealizovať. A budete si nahovárať, že už nikdy nikoho nebude ľúbiť tak, ako jeho, a že tento vzťah, čo máte teraz je strašný atď. Chápete, čo tým chcem povedať? Čiže v skratke. To máte ako s vínom- raz ochutnáte značkové víno, strašne vám zachutí a vy sa ho neviete nabažiť. No po čase ho prestanú predávať. Zo zúfalstva siahnete po podradnejšom víne, čo máte hneď poruke. To vám však ten pôžitok z toho značkového vína nevynahradí. Začnete si to značkové víno idealizovať ešte viac, budete o neho hovoriť v superlatívoch atď. Nebolo by lepšie, radšej si počkať na inú kvalitnú značku a nekupovať hneď víno z Tesca?
A keby ste náhodou znova objavili to vaše staré značkové víno, ktoré ste si tak idealizovali a ochutnali ho po čase zistíte, že vôbec nie je také skvelé, ako ste si mysleli, že už vás tak neuspokojuje. No proste, možno blbý príklad, ale je to tak.
Tak baby a chalani, nešťastne zaľúbení, vzchopte sa a počkajte si na svoju inú kvalitnú značku vína...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
v podstate je to to isté ako povedal @etelnair v @8 ale aspoň z toho budeš mať lepší pocit
----------------------------------------------------------------------
(a niektorí sa uvedomte, čo píšete!)
to vravím aj kamarátke, z ktorej sarkazmu by ti aj pot na genitáliách zmrzol:
menej irónie a sarkazmu a hneď ti bude viac ľudí rozumieť
ty kartograf.. on reagoval na moju odpoved na neho, nie na to, co som pisal v @5
ty športovýmanažment, kto vraví že narážam na to?
ostrihaj sa
čakám kým sa mi budú miešať vlasy z hora s vlasmi z dola a zapletiem z toho supervrkoč Už len chvíľu...
..kvak..
A napríklad ja by som sa svojich spomienok ani zbaviť nechcela... Sú to veci, ktoré mi niečo dali do života a keď si na ne spomeniem - na jednu stranu ma zamrzí že už to je minulosť, ale na druhú sa vždy začnem usmievať ako blbá, keď si spomeniem na niečo pekné a som rada, že som mala možnosť prežiť to.
Zmeň školu
Alebo... alebo si vezmi život, to je teraz v móde
miska sedi na lavicke a nikto s nou nechce tancovat (
som rada ze som nemala vtedy tvoje problemy
Podľa mňa, ľudom po rozchode nechýba bývalý partner. Môžu si to myslieť, môžu si to nahovárať, ale nie je to tak. A viete prečo? Lebo vám ten človek nechýba. Chýba vám "len" láska. Chýbajú vám dotyky, možno bozky, spoločne strávené chvíle, opora, smiech atď. A naša myseľ si toto všetko spája s človekom, s ktorým sme to donedávna prežívali tak intenzívne. Ktorého sme milovali.
Preto si myslím, že tieto pocity straty partnera pominú, ak človek nájde ozajstnú lásku, ktorá by mu tieto trhliny v srdiečku vyplnila. Ak ju však naozaj chcete nájsť, tú pravú lásku, treba zabudnúť na minulosť a užívať si prítomnosť, treba prestať stále zízať na dávno zatvorené dvere a rozhliadnuť sa po tých, ktoré sú nám otvorené. Nájsť si niekoho len tak, aby som mala priateľa je hlúposť. Síce sa hovorí, že klin sa klinom vybíja, ale ak sa vzťah nemá byť založený na skutočnej láske, tak to nebude fungovať, a vy len ďalej budete myslieť na toho svojho ex, ktorého si počas tej doby budete viac a viac idealizovať. A budete si nahovárať, že už nikdy nikoho nebude ľúbiť tak, ako jeho, a že tento vzťah, čo máte teraz je strašný atď. Chápete, čo tým chcem povedať? Čiže v skratke. To máte ako s vínom- raz ochutnáte značkové víno, strašne vám zachutí a vy sa ho neviete nabažiť. No po čase ho prestanú predávať. Zo zúfalstva siahnete po podradnejšom víne, čo máte hneď poruke. To vám však ten pôžitok z toho značkového vína nevynahradí. Začnete si to značkové víno idealizovať ešte viac, budete o neho hovoriť v superlatívoch atď. Nebolo by lepšie, radšej si počkať na inú kvalitnú značku a nekupovať hneď víno z Tesca?
A keby ste náhodou znova objavili to vaše staré značkové víno, ktoré ste si tak idealizovali a ochutnali ho po čase zistíte, že vôbec nie je také skvelé, ako ste si mysleli, že už vás tak neuspokojuje. No proste, možno blbý príklad, ale je to tak.
Tak baby a chalani, nešťastne zaľúbení, vzchopte sa a počkajte si na svoju inú kvalitnú značku vína...