ahojte som tak trocha zufali po 16rokoch mi piatelka povedala ze chce byt sama a ze potrebuje cas aby zistila ci mi veri a ci ma miluje este. mame spolu dve male deti 6 a3 roky a ona ma vhlave teraz len to ci mi veri alebo nie nikdy som ju nepodviedol
ano bolo na zaciatku vstahu som viezol jej sesternicu na motorke domou na konci som jej dal pusu ona to povedala mojej a uz bolo ja som sa priznal ze ano a od vtedy sa to tahalo to bolo tak asi 2roky co sme spolu chodili vysvetlili sme si to a bolo dobr. byvame vedla mojich svokrovcoch priatelka ma sestru ktora si tam vodila kamaratov a kamosky a robili si opekacky a kupali sa u nas v bazene ja som samozrejme chodil sem tak ku nim tiez a mojej sa to nepacilo aj ked som jej povedal nech ide aj ona tak uz bola nahnevana a ziarlila jasne bola moja chyba ze som isiel aj bez nej jednoducho ma to nahnevalo ze sa za to hneva aj ked som chcel aby tam isla aj ona ale aj to preslo a bolo super narodili sa nam dve krasne baby teraz maju 3 a6 rokov su nadherne a asi pred rokom a pol som bol na skoleny do novej prace kde som si prvy den vypil s polu ostatnymi co boli na tom skoleni na ubytovni chlapi zeny spolu vecer som volal priatelke ze som si trochu viac vypil ako som mal ale ze som v pohode a neni mi zle ona pocula zeni v pozady a uz bolo zle ze co bude a tie myslienky uz mala v hlave zase spet potom sme ten hovor ukoncili klasika hadka a zacali smsky vela smsiek vstetci sa cudovali co tolko stale vypisujem tak som to zacal rozoberat so zenami co tam boli starsie mladsie vydate proste vsetky ktore mali zaujem to riesit pomoct,a s jednou mladsou som to riesil aj po veceroch v smskach a moja prisla na to ze si snou pisem po nociach tak si myslela ze snou nieco mam nemal som nic ona bola zasnubena mlada baba viac ako 10rokov rozdiel. ale utriaslo sa aj to som si mislel ze sme si to vysvetlili ale nie rok a pol potom som sa snazil byt ten naj otec priatel vsetko bolo super jasne sem tam hadka bezna ale nic vazne aj v posteli to bolo super by som povedal lebsie ako predtym ale po novom roku a mojich narodkach mi povedala ze potrebuje pauzu ze to ma stale v hlave co bolo a ze sa cez to nevie preniest a povedala ze preco som takyto nebol aj predtym tak som jej na to povedal ze sa snazim zmnenit nikto nieje dokonali a uci sa cely zivot a kazdy roby chiby a ja tiez ale sa snazim byt dobry priatel a otec nikdy som ju nepodviedol bola moja prava a ja jej nepijem nebyjem ich netiram neflakam sa nikde s kamosmi som fakt len snimi a aj tak neni dobre tak porad co a ako prepacte za gramatiku som tak trocha sturovec
No, ked je konflikt, treba to riesit. Ked chce byt sama, tak chce byt sama. Neries dovody. Pravdepodobne spoznas nejaku inu, na ktoru zacne ziarlit a ty ju nechas kvoli manzelke. To je asi najkrajsi darcek, co zena moze mat.
ak všetko čo si napísal je pravda, potom je tvoja manželka chorobné žiarlivá, podozrievavá a možná aj hysterická pri výmene názorov...v takomto prípade je lepšie mlčať, čo ju ak je pravda čo som napísal, bude privádzať do zúrivosti...my kresťania riešime tieto problémy cestou Boha, vykonáme spoločnú sviatosť zmierenia a odpustenia si hriechov pred Bohom...ty si zrejme s manželkou neveriaci, potom je tu už iba manželská psychologická poradňa, treba sa so ženou porozprávať o tejto možnosti, lebo u nej nie je až tam možná rýchla náprava, možná nejakými sedatívami, ale to je len dočasne, nakoniec sa dostavia paranoje a manželstvo sa vám zrúti ako domček z karát...čo na koniec poradiť, konaj, začni od seba, sadnite si a v klude sa porozprávajte, navrhni čo som napísal a uvidíš...ak to neprijme je to zle, budú trpieť deti, lebo v prostredí, kde nie je láska a len hádky deti čoskoro pochopia, že otec a mama sa nemajú radi...začni preto prvý konať, ty musíš mať tromfy v rukách, že robíš všetko pre to, aby si zachránil váš vzťah...
každopádne by tvoja žena mala navštíviť psychiatra...jej lozia mysľou všakovaté domýšľave myšlienky a to nie je dobré...
Boh ti pomáhaj...
Po dekryptovaní textu čo si napísal som usúdil že si intelektuálne a hlavne sociálne zaostalý. Tvoj písomný prejav je na úrovni 12-ročného štvorkára a myšlienkové pochody tiež. Ak ste spolu tak dlho a v podstate to fungovalo tak tvoje dievča je na tom asi podobne a nebude to kameň úrazu.
Je ale preto ťažké ti vysvetliť kde asi tak bude problém a čo sa vlastne deje. Aspoň podľa môjho dojmu potrebuješ polopatistické vysvetlenie a nie vyčerpávajúce psychologické eseje na tému dynamiky vzťahov medzi pohlaviami (navyše v cudzom jazyku), na ktoré by som ťa inak odkázal.
Skúsim to. Ženy hrajú hry. Riadia sa viac emóciami a dojmami než muži. Testujú mužov aby si boli isté že sú pre nich tá najlepšia voľba. Pokiaľ spolu dlho žijete a máte spolu deti, je pravdepodobne závislá na tvojej pomoci (resp. spolužití s akýmkoľvek mužom ktorý jej bude pomáhať) a neriskovala by odlúčenie detí od otca a celkovo ťažké časy kvôli pár smskám a hlasom žien v pozadí telefonátu.
Je dosť možné že si sama našla niekoho iného, vhodnejšieho providera a sama si "racionalizovala" že skutočný dôvod je že pre ňu nie si dosť dobrý lebo ti nemôže veriť. Pravdepodobnejšie ale ide o obyčajné "testovanie" (vhodnejší výraz nie je).
Ak by skutočne verila že si žiadaný chlap ktorý by jej mal možnosť zahýbať a popri tom si schopný starať sa o rodinu, v jej ženskej gebulke to podvedome značí vysokú hodnotu. Trocha neistoty a žiarlivosti je v láske vždy na mieste. Naopak, ak by ťa mala za trtka a potrebuje si to overiť, bude hrať podobné hry práve preto aby si to overila tým že za ňou budeš doliezať, ospravedlňovať sa, prosíkať, sľubovať, vyvracať jej žiarlivostné domnienky a tým totálne pochováš akúkoľvek fantáziu o žiadnom samcovi s vysokou hodnotou (ktorú snáď o tebe má).
Čo máš robiť? Udržať si frame, to je kľúčové.
Buď úprimný a slušný, bez agresie a veľkých citov, ale neklesni pred ňou. Ak si neurobil nič zlé, musí to z teba cítiť. Aby pri tebe žena bola (a zostala), musí sama vedieť že si pre ňu najlepšia možná voľba.
A ak to nevyjde... Nuž, welcome back to the dating pool
@marcello1111 povedal som ze podme do poradne ze to aj zaplatim a ona povedala ze poradna bude chciet zachranit rodinu takze mi budu davat za pravdu tak som to nechal tak viem ze to tak neni ale ona si to misli
Máš pravdu, mohol som si to aj odpustiť, ale takýto proste som. Píšem veci priamo. A myslím že tu je to aj k téme.
Keď 35 ročný chlap nemá v týchto veciach jasno a hľadá rady na fóre pre študentov, niečo nie je v poriadku. Tak isto keď chce popísať svoj problém, ale nedá si vôbec námahu s aspoň základnou štylistikou, odsekmi, bodkami. Gramatické chyby sa podaria hocikomu ale tu je vidno že si iba vylial myšlienky, nedal si si žiadnu snahu s tým, napísal sorry som štúrovec a očakávaš neviem aké zázračné rady. To je niečo čo si o tebe pomyslí úplne každý čo to prečítal. Ver mi že oproti tomu aké hejty sa rozdávajú na birdzi som bol slušný.
A tiež som na to poukázal preto, lebo podľa tvojho prejavu a spôsobu akým komunikuješ zrejme nebudeš schopný nájsť odpoveď v knihách, výskumoch, esejách, prednáškach od psychológov atď., na ktoré by som ťa inak odkázal keby z teba nešiel dojem úplného hotentota.
Ja to ale neberiem osobne a nepísal som to aby som ťa urazil, rovnako by som sa snažil poradiť (resp. ukázať môj pohľad na vec) vzdelanému polyhistorovi ako aj polodementovi z osady. Tiež si uvedom že si na birdzi a tu ak mimo výsmechu vôbec dostaneš nejakú radu tak to bude od forever alone teoretikov, náboženských fanatikov alebo od ľudí čo budú priami a ich odpoveď sa ti nebude páčiť.
Spôsob akým sa dá tvoja situácia vyriešiť jednoznačne závisí od toho na akej ste ty a tvoja priateľka intelektuálnej a spoločenskej úrovni - že sa to dotýka tvojich citov je irrelevantné. Tiež si musíš uvedomiť že psychologická poradňa tiež iba dáva podnety na sebareflexiu a zamyslenie sa a hladanie odpovedí vo vás samých, nebude hustiť do tvojej ex aby sa k tebe vrátila lebo je to správna vec. Na takúto formu pomoci tiež musíte byť na istej "úrovni".
Možno si veľmi inteligentný a sčítaný človek a máš iba dysgrafiu a nedávaš vôbec dôležitosť písomnému prejavu - ok - ale nemôžeš da diviť ako to na ľudí vplýva.
A ešte k téme, ak je ona už rozhodnutá že je tvoja ex a chce byť tvoja ex, tak žiadna sila na svete to nezmení. Skôr si ale myslím že iba vymýšla, už som to rozpísal vyššie.
@marcello1111 myslím si že dotyčný robil priveľa ústupkov, a dnes asi zistil, hoci nepriamo, že jeho žena stála za nič. osobne ti prajem šťastie, ja som svoje šťastie našiel (sloboda pre božie kráľovstvo)
Ja chapem, ze si zufaly a kedze nadej umiera posledna, tak veris aj tomu, ze ti tu napiseme zoznam uloh, ktore ked splnis, tak boom zena sa vrati. Hm...nie.
Ak si sam so sebou kompatibilny, tak si dokazes vecer lahnut do postele, zatvorit oci a rozmyslat, pretoze nie nadarmo sa hovori, pomoz si clovece, aj Boh ti pomoze. My nevidime do tvojej rodiny a do vasich intimnych problemov ktore vam narusaju harmoniu. To vies (aspon dufam) najlepsie ty, takze drzim palce.
Nemyslim si, ze este pride nejaka lepsia reakcia ako od @wewo , takze si skus to, co napisal precitat este zopar krat. (ten prvy odsek nemusis, ale mozes )
Kazdopaadne, drzim prsty.
@wewo toto uz bolo krajsie ano zle mi to padlo a ludia ako reaguju ako pisem alebo nie to mi je jedno tak isto ludia posudzuju ludi ako vyzeraju skor ako ich spoznaju
priateľke sa zapáčil sused od vedľa a nevie ako by ťa poslala do riti, tak to hrá na "neveru" ktorej si sa dopustil pred 14 rokmi. Už keď robila scény za pusu, ktorú si dal jej sesternici tak si mal z toho vzťahu čo najrýchlejšie zdrhnúť, pretože jej sesternica je typ ženy, ktorá by tvojej drahej vyžalovala aj to, že si sa na ňu pozrel aby si šplhla a tvoja žena je vážne chrobne žiarlivá a ešte predpokladám, že hádky vyzerajú asi tak, že ona sa urazí a len ti povie "ty vieš čo si urobil" a teba môže poraziť od nervov kým prídeš na to, čo jej sedí na nose.
inak súhlasím v mnohom s @wewo
jo a @marcello1111 vy musíte v tom kostole byť tiež pekná partia výplachov.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
každopádne by tvoja žena mala navštíviť psychiatra...jej lozia mysľou všakovaté domýšľave myšlienky a to nie je dobré...
Boh ti pomáhaj...
Ale to uz nema zmysel
Ex nech je uz navzdy ex
Je ale preto ťažké ti vysvetliť kde asi tak bude problém a čo sa vlastne deje. Aspoň podľa môjho dojmu potrebuješ polopatistické vysvetlenie a nie vyčerpávajúce psychologické eseje na tému dynamiky vzťahov medzi pohlaviami (navyše v cudzom jazyku), na ktoré by som ťa inak odkázal.
Skúsim to. Ženy hrajú hry. Riadia sa viac emóciami a dojmami než muži. Testujú mužov aby si boli isté že sú pre nich tá najlepšia voľba. Pokiaľ spolu dlho žijete a máte spolu deti, je pravdepodobne závislá na tvojej pomoci (resp. spolužití s akýmkoľvek mužom ktorý jej bude pomáhať) a neriskovala by odlúčenie detí od otca a celkovo ťažké časy kvôli pár smskám a hlasom žien v pozadí telefonátu.
Je dosť možné že si sama našla niekoho iného, vhodnejšieho providera a sama si "racionalizovala" že skutočný dôvod je že pre ňu nie si dosť dobrý lebo ti nemôže veriť. Pravdepodobnejšie ale ide o obyčajné "testovanie" (vhodnejší výraz nie je).
Ak by skutočne verila že si žiadaný chlap ktorý by jej mal možnosť zahýbať a popri tom si schopný starať sa o rodinu, v jej ženskej gebulke to podvedome značí vysokú hodnotu. Trocha neistoty a žiarlivosti je v láske vždy na mieste. Naopak, ak by ťa mala za trtka a potrebuje si to overiť, bude hrať podobné hry práve preto aby si to overila tým že za ňou budeš doliezať, ospravedlňovať sa, prosíkať, sľubovať, vyvracať jej žiarlivostné domnienky a tým totálne pochováš akúkoľvek fantáziu o žiadnom samcovi s vysokou hodnotou (ktorú snáď o tebe má).
Čo máš robiť? Udržať si frame, to je kľúčové.
Buď úprimný a slušný, bez agresie a veľkých citov, ale neklesni pred ňou. Ak si neurobil nič zlé, musí to z teba cítiť. Aby pri tebe žena bola (a zostala), musí sama vedieť že si pre ňu najlepšia možná voľba.
A ak to nevyjde... Nuž, welcome back to the dating pool
ale to hadam neskúšaj, zavru ťa do basy....
Keď 35 ročný chlap nemá v týchto veciach jasno a hľadá rady na fóre pre študentov, niečo nie je v poriadku. Tak isto keď chce popísať svoj problém, ale nedá si vôbec námahu s aspoň základnou štylistikou, odsekmi, bodkami. Gramatické chyby sa podaria hocikomu ale tu je vidno že si iba vylial myšlienky, nedal si si žiadnu snahu s tým, napísal sorry som štúrovec a očakávaš neviem aké zázračné rady. To je niečo čo si o tebe pomyslí úplne každý čo to prečítal. Ver mi že oproti tomu aké hejty sa rozdávajú na birdzi som bol slušný.
A tiež som na to poukázal preto, lebo podľa tvojho prejavu a spôsobu akým komunikuješ zrejme nebudeš schopný nájsť odpoveď v knihách, výskumoch, esejách, prednáškach od psychológov atď., na ktoré by som ťa inak odkázal keby z teba nešiel dojem úplného hotentota.
Ja to ale neberiem osobne a nepísal som to aby som ťa urazil, rovnako by som sa snažil poradiť (resp. ukázať môj pohľad na vec) vzdelanému polyhistorovi ako aj polodementovi z osady. Tiež si uvedom že si na birdzi a tu ak mimo výsmechu vôbec dostaneš nejakú radu tak to bude od forever alone teoretikov, náboženských fanatikov alebo od ľudí čo budú priami a ich odpoveď sa ti nebude páčiť.
Spôsob akým sa dá tvoja situácia vyriešiť jednoznačne závisí od toho na akej ste ty a tvoja priateľka intelektuálnej a spoločenskej úrovni - že sa to dotýka tvojich citov je irrelevantné. Tiež si musíš uvedomiť že psychologická poradňa tiež iba dáva podnety na sebareflexiu a zamyslenie sa a hladanie odpovedí vo vás samých, nebude hustiť do tvojej ex aby sa k tebe vrátila lebo je to správna vec. Na takúto formu pomoci tiež musíte byť na istej "úrovni".
Možno si veľmi inteligentný a sčítaný človek a máš iba dysgrafiu a nedávaš vôbec dôležitosť písomnému prejavu - ok - ale nemôžeš da diviť ako to na ľudí vplýva.
A ešte k téme, ak je ona už rozhodnutá že je tvoja ex a chce byť tvoja ex, tak žiadna sila na svete to nezmení. Skôr si ale myslím že iba vymýšla, už som to rozpísal vyššie.
Ak si sam so sebou kompatibilny, tak si dokazes vecer lahnut do postele, zatvorit oci a rozmyslat, pretoze nie nadarmo sa hovori, pomoz si clovece, aj Boh ti pomoze. My nevidime do tvojej rodiny a do vasich intimnych problemov ktore vam narusaju harmoniu. To vies (aspon dufam) najlepsie ty, takze drzim palce.
Nemyslim si, ze este pride nejaka lepsia reakcia ako od @wewo , takze si skus to, co napisal precitat este zopar krat. (ten prvy odsek nemusis, ale mozes )
Kazdopaadne, drzim prsty.
inak súhlasím v mnohom s @wewo
jo a @marcello1111 vy musíte v tom kostole byť tiež pekná partia výplachov.
máš pravdu autičkár...