Ahojtee, takže mam Windows 7 (uplne novy ntb a ja som zabudla heslo od správcu, ale našťastie som si vytvorila druhého používateľa, na ktorého teraz chodím. Ale vždy ked niečo sťahujem, tak mi píše, že je potrebne heslo od správcu. Poradťe mi čo mam
reštartuj komp, keď už sa bude zapínať stlač f9, naprvýkrát sa ti to možno nepodarí, tak potom skús viac krát
tam si potom vybereš jazyk
potom ti tam nabehne obnova alebo čosi také buď niečo ako recovery/recovery system...to ťa prevedie a je to ako preinštalovanie windowsu 7, ale bez CD a tak
@robka888 otvor prikazovy riadok napis "net user" zobrazi sa ti zoznam pouzivatelov, napis "net user (meno toho tvojho) *" a vyzve ta na zadanie hesla, napis ho, neboj sa ked ti nebude ukazovat ziadne znaky ani hviezdicky daj enter napis ho znovu, enter
Zabudnúť prihlasovacie heslo do Windows nie je nič príjemné. Našťastie existuje celkom jednoduchý trik ako ho resetovať. Budeme potrebovať inštalačné médium.
Nabootujeme si z DVD alebo USB disku inštalačku Windowsu. Vyberieme možnosť Repair your computer.
opraviť_pc_win7
Klikneme na poslednú položku Command Prompt.
prikazovy_riadok_win7
Do príkazového riadku napíšeme
copy c:windowssystem32sethc.exe c:
zaloha_sticky_keys_win7
čím si urobíme zálohu pôvodného súboru.
Teraz prepíšeme súbor sethc.exe súborom príkazového riadku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
reštartuj komp, keď už sa bude zapínať stlač f9, naprvýkrát sa ti to možno nepodarí, tak potom skús viac krát
tam si potom vybereš jazyk
potom ti tam nabehne obnova alebo čosi také buď niečo ako recovery/recovery system...to ťa prevedie a je to ako preinštalovanie windowsu 7, ale bez CD a tak
dúfam, že som pomohla
cize to co si napisala bude fungovat len v pripade ze ma ten isty notas ako ty..
a navyse na to ze ma vsetko potrebne zalohovane by som sa ani troska nespoliehal..
2-stiahni si ophcrack LiveCD
3-nainštaluj na prázdne cd (musí byť cd, nie dvd)
4-cd maj vložené pri zapnutí a hneď ako zapneš stláčaj DEL
5-nájdi si kolónku (ADVANCED BIOS FEATURES) - BOOT -
- BOOT DEVICE - FIRST BOOT DEVICE
budeš tam mať : HARD DRIVE - to premeň na CD
kroku 4 a 5 sa môžeš vyhnúť v prípade ak budeš mať hneď pri zapnutí ponuku na Boot - to je jednoduchšie ... stlačíš a hneď ti vyskočí tabuľka
6- ulož a čakaj
po krátkom načítavaní ti vyskočí tabuľka ktorá následne začne po písmenkách detekovať heslá stačí už len počkať (netrvá to viac ako hodinku)
dúfam, že som pomohol, poprípade napíš Ts
btw robka888 odporucam, uzitocne cd s roznymi srandami,
11:14 Admin 13 komentáre
nespravne_heslo_win7
Zabudnúť prihlasovacie heslo do Windows nie je nič príjemné. Našťastie existuje celkom jednoduchý trik ako ho resetovať. Budeme potrebovať inštalačné médium.
Nabootujeme si z DVD alebo USB disku inštalačku Windowsu. Vyberieme možnosť Repair your computer.
opraviť_pc_win7
Klikneme na poslednú položku Command Prompt.
prikazovy_riadok_win7
Do príkazového riadku napíšeme
copy c:windowssystem32sethc.exe c:
zaloha_sticky_keys_win7
čím si urobíme zálohu pôvodného súboru.
Teraz prepíšeme súbor sethc.exe súborom príkazového riadku
copy c:windowssystem32cmd.exe c:windowssystem32sethc.exe
prepisat_win7
A reštartujeme PC.
Keď sa dostaneme na prihlasovací dialóg stlačíme 5x klávesu SHIFT, zobrazí sa nám príkazový riadok.
reset_hesla_win7
nasledujúcim príkazom zmeníme heslo (nahraďte mojemeno svojím loginom a mojenoveheslo heslom, ktoré chcete používať)
net user mojemeno mojenoveheslo
P.S.: To je všetko. Ak chcete obnoviť pôvodné súbory, vráťte sa do kroku 3 a napíšte
c:sethc.exe file back to c:windowssystem32sethc.exe