podriaďujem sa len ľuďom, ktorí majú nadomnou buď intelektuálnu (ten lepší prípad) alebo fyzickú (ale vtedy len veľmi nedobrovoľne prevahu. Takýmito ľuďmi sa často nechávam aj veľmi ľahko manipulovať a ovládať.
snažím sa s každým po dobrom a všetko riešiť prostredníctvom kompromisov...ale pokiaľ to s niekým nejde, tak sa zvyčajne podriadim vtedy, ak to pre mňa nebude znamenať nejakú zmenu, alebo ak chcem mať od nich pokoj.
podľa toho o koho sa jedná... ak je to zakomplexovaná profáčka, ktorá si evidentne vybíja nervy na študentoch a v hre sú štánice a ďalšie "milé" povinnosti tak človek sa podriadi... aj keď nechcene
ked vidim, ze mam do cinenia s clovekom, ktory je autoritativny a ani neocakava, ze to povedie k jeho oblubenosti a vyzera to tak, ze mu to je aj tak srdecne jedno, tak v takomto pripade mi pomohla jedna taktika.
chce to sebazaprenie, ale bud na toho cloveka mila. daj mu pocitit, ze napriek vsetkemu k nemu prechovavas uctu a naozaj, bud tak mila, ako to len ide, krici po tebe, nevadi, beries mu to, mrzi ta to, milo sa usmievas. a toto tieto typy ludi vobec neocakavaju, vykolaji ich to a zmaknu. funguje to a ani si nepamatam kedy by mi to nebolo vyslo aj ked je to chvilami nervydrasajuce.
Závisí od situácie. Ak je to autorita profesná a musím sa podriadiť, tak sa podriadim, nemám s tým nejaký problém. Ak je to v kolektíve, väčšinou sa podriaďujú mne, ak nenájdeme konsenzus, ale to sa stáva málokedy - väčšinou príde ku kompromisu.
nemam rad pseudo autority...drzim si od takych dost velky odstup...u mna si musi clovek autoritu ziskat a ziska si ju normalnym spravanim...co sa napriklad nasim policajtom moc nedari
Nedokážem/nechcem sa podriadiť... Je iba jeden profesor,ktorý si u mňa získal niečo ako rešpekt,on keď povie toto sprav,tak to aj spravím ... Pol roka sme spolu bojovali,kto z koho.. On vs ja ... Kruté časy...
Je pre mňa sakramentsky ťažké podriadiť sa,keď ja som ten typ vodcu,autority...
och, tak na toto vynucovanie umelej autority som vyslovene alergicka a skutocne sa nepodriadim uz len z principu. vacsinou sa mi to stavalo na vyske pri tych tzv. "kapacitach" ktore si mysleli, ze pismenka pred menom a za menom a absolutne znevazujuci pristup k studentom im ju zarucia. a ked som sa tak dlhsie pozorovala, zistila som, ze prave pri tych som najviac "vyskakovala" na hodinach, argumentovala, zapajala sa do diskusii apod., pretoze ma neskutocne iritovali. a vacsinou mi tato "taktika" aj pomohla - nikdy som nebola vyslovene neslusna, to zas nie, a dotycna "autorita" si ma vzdy zapamatala este aj s tym, ze "no sice vase nazory mi neboli dvakrat po chuti, ale aspon ste sa zapajali". a spravila som skusku. na druhej strane, v prvaku som mala stastie na jednu skutocne prirodzenu autoritu, profesora dejin z masarycky, a to bola ina kava, doteraz na neho ine ako mile slova nemam a spominam. uzasny clovek.
po prečítaní nadpisu som začal rozmýšľať kedy som založil túto diskusiu že si to nepamätám... úplne presne otázka ktorú som sa chcel už neikoľkokrát spýtať.
keď je niekto "vynútená autorita", znamená to že ten človek ma nejakým spôsobom drží v hrsti, má určitý vplyv / moc nadomnou - ináč nieje absolútne žiadny dôvod nasledovať niekoho takého
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
tak miesto Podriadím sa asi ma byt Podriadim
odpustte gramaticki ucitelia
píšem ako neandertálec
neriesim..
chce to sebazaprenie, ale bud na toho cloveka mila. daj mu pocitit, ze napriek vsetkemu k nemu prechovavas uctu a naozaj, bud tak mila, ako to len ide, krici po tebe, nevadi, beries mu to, mrzi ta to, milo sa usmievas. a toto tieto typy ludi vobec neocakavaju, vykolaji ich to a zmaknu. funguje to a ani si nepamatam kedy by mi to nebolo vyslo aj ked je to chvilami nervydrasajuce.
Je pre mňa sakramentsky ťažké podriadiť sa,keď ja som ten typ vodcu,autority...