Idem niekde, kde nemám nič na rozptýlenie Iba knihy. Stále si opakujem, že sa chcem učiť a sústredím sa. Hold, blbá som stále, učím sa, až keď mi prihára, potom plačem aká som bola hlúpa a neučila sa skôr. Nekonečný kruh
stačil mi prísny pohľad otca na strednej....a vekom pomaly prichádzal pocit zodpovednosti...že sa učím pre seba a pre nikoho iného...takže na výške ma núti vlastné svedomie
Hlavne si prokrastináciu musíš užiť na maximum, by si sa nedostala do štádia, kedy si namiesto užitočnej činnosti chceš napr pozrieť seriál, ale ani to dva dni nespravíš, lebo vkuse freakoutuješ nad tým, že si ešte nič nespravila, a ani si ho nezaslúžiš vidieť, lebo si lenivé hovno.
Takže si užívaj života a všetkých náhradných činností a niekde pomedzi všetko to nadšenie príde aj myšlienka, že niečo sa naučiť úplne nebolí.
@khatru Ja som mal šťastie ked som mal amtury pretože mal som sa kde odpratať, konkrétne som sa odpratal preč od rodiny a býval som sám v dome, bez internetu. Po čase mi došli všetky formy prokrastrinácie, nemal som čo robiť, hrať a čítať ma už nebavilo tak som sa z nudy učil.
Existujú rôzne metódy. Ja napr. keď sa učím niečo naspamäť, tak keď si to idem hovoriť nahlas sa postavím a stojím kým to cele nepoviem. Ak sa mi to nepodari si dám trest, že si to síce pozriem ale budem to musieť povedať rýchlejšie.
najlepsie je ucit sa, ked ti uz hori pod zadkom
to mam overene, proste vtedy sa ucim uz podstatne, nie kktiny okolo toho, ucim sa rychlo, lebo stresujem, aj si viac zapamatam
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Takže si užívaj života a všetkých náhradných činností a niekde pomedzi všetko to nadšenie príde aj myšlienka, že niečo sa naučiť úplne nebolí.
to mam overene, proste vtedy sa ucim uz podstatne, nie kktiny okolo toho, ucim sa rychlo, lebo stresujem, aj si viac zapamatam