Ahojte, potrebujem aktivačný kľúč k môjmu windowsu, bol na spodnej strane notebooku, lenže už ho nevidieť a teraz mi preinštalovali windows a pýta to to číslo. Kde ho mám hľadať?? Ďakujem
@adheleide verzie windowsku. Každý windows má nejaké sériové číslo. A neviem či sa to podľa sériového čísla nedá zistiť aj na oficálnej stránke windowsu. @valki sa trochu mýli, pretože sériové číslo je jedinečné ak chceš používať windows, ktorý máš zakúpený legálne. Nikdy totiž nevieš kto má to sériové číslo, ktoré si vygoogliš a pri automatických aktualizáciách to potom môže robiť problém ak ich máš zapnuté.
A sériové číslo býva obvykle aj na obale cédečka ale priamo na cédečku ak máš originálne cédečko. Ak nie tak to je jedno a prosto google
@adsy všetko mám legálne kúpene, takže podľa sériového čísla? hm no skúsim, aj keď nemám šajnu ako.... idem ešte na stránky asusu pozrieť, zatiaľ vďaka. na obale cd je nejako číslo hm
@adheleide malo by byť 25 mieste rozdelené po piatich znakoch, teda ak išlo o windows xp, novšie neviem či majú 25 znakov, nepamätám Možno je tam sériové číslo windowsu a to potom cez » support.microsoft.com/select/?target=... malo by tam byť niekde aj tel. číslo na call centrum. Tam by ti mali poskytnúť určite ak im nadiktuješ sériové číslo a možno nejaké údaje.
@adsy volala som do NAY, kde som kupila notebook a vieš čo mi povedali??? Že tam musím ísť do PP s notebookom, že oni potom niekde zavolajú, tam im povedia ten kód a on mi to nainštaluje..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
A sériové číslo býva obvykle aj na obale cédečka ale priamo na cédečku ak máš originálne cédečko. Ak nie tak to je jedno a prosto google
@adsy volala som do NAY, kde som kupila notebook a vieš čo mi povedali??? Že tam musím ísť do PP s notebookom, že oni potom niekde zavolajú, tam im povedia ten kód a on mi to nainštaluje..