Poznáte vo svojom okolí niekoho, kto nie je verejne (veľmi) známy a snaží sa, či už pracovne alebo voľnočasovo, robiť pozitívne veci pre svoje okolie (ľudí aj mimo jeho rodinu, životné prostredie...)? Skrátka niekto s lokálnym / regionálnym dosahom.
@nicmanenapada Rôzne. Jeden kamoš bol napríklad na klimakempe, kde vtrhli do uhoľného dolu v Čechách a spravili ľudskú reťaz aby zabránili ťažbe. Ďalšia kamoska bola tiež na takejto podobnej akcii ale v Nemecku v Hambachu pralese ( kde inak hippiesaci osídľujú ten prales, a bývajú v domoch na stromoch aby zabránili vyrubovanie pralesu).
Z ďalšieho súdka Slovák, další kamoš robí v Poprade umelecké dobrovoľne projekty spojené vždy s pomáhaním prirode. V podobe rôznych potlači na tričko, prednášok otvorili teraz alo keby take umelecké komunitné centrum Arthouse kde sa zaoberajú týmito vecami vo všakovakých podobách
Poznám aj chalanov s Košíc, ktorý oskvotovali takto jednu budovu s názvom Klub a premenili ju na alternatívnu galériu, priestor pre rozvoj a tiež sa zaoberajú rôznymi aktivististickymi činnosťami napríklad aj v podobe projektu Food not Bombs.
Čo sa mna týka tak som bola pár krát na projekte food not bombs ( dumpstrujes jedlo, varis z neho a rozdávaš ho), pomáhala som chvíľočku Arthouse pri prestavbe a zveľadení stanicneho tmavého podchodu na alternatívnu galériu a otvorení zóny bez peňazí tam. Sama som zorganizovala zatiaľ iba jednu freeshop akciu v Brne.
@superpinkhero som tam nejako nepostrehol čo z toho akože mala byť verejne prospešná činnosť. Možno nejaké nedospelé pubertiacke závlahy hej, ale o tom tu reč nie je.
Mal som jednu kolegyňu čo sa akože snažila pomáhať psom atď. Bol to paradox lebo k ľuďom sa správala ako k najväčšiemu odpadu. Síce to tiež nie je podľa mňa verejne prospešná činnosť ale nech si vo voľnom čase robí kto čo chce
@semhamforas rozdávanie jedla ľuďom ktorý si ho nemôžu dovoliť nie je pomáhanie ľuďom ? Vytvorenie priestoru kde sa každý môže realizovať bez obmedzenia, veku či finančných možnosti nie je pomáhanie ľuďom ? Zveľaďovať časť mesta , stabilný podchod, ktorá bola tmavá a špinavá a jej premenenia v umelecky priestor nie je služba pre verejnosť ?
..ako fakt, rozmýšľaj chlape xD
A ako povedať a reálne si stáť za tým, že pomáhanie ľuďom v núdzi (rozdávanie jedla, veci z freeshopu šli na charitu, atd,...) a prírode je pubertiacka závlaha to už to fuckt musí byt riadne v rejži tento svet
@superpinkhero tak vyssie si nepísala o rozdávaní jedla ludom, ktorí si ho nemozu dovoliť. Minimalne tu druhú časť by som si musel domyslieť. Aj keď predpokladám že pod ľuďmi, ktorí si nemôžu dovoliť jedlo myslíš hlavne tých čo si mozu dovolit cigarety, chlast a drogy a zaroven si nemozu dovolit jedlo (taka je prax).
Vytvorenie miesta, kde sa kazdy moze realizovať? Takych miest je kopec a spravidla za sponzoringu štátu cize zo strany ludi to casto az tak nezištná pomoc nie je, ale zaroven si neviem predstavit, co mi brani v realizácii akéhokoľvek hobby teraz.
O zveľaďovaní casti mesta si nikde vyssie nepísala detto. Apodchod sa mi dokreslenie hlúposťami nepaci vobec. Ale upratovanie mesta atd to je v pohode no tych “umelcov” co bez povolenia mesta kreslia “umelecké diela” na steny by som dostihal za sprejerstvo.
@semhamforas Jj písala ale ty vôbec nevieš čitat s porozumením, ale zato vymýšľať vôbec nezmeniené ti ide xD
..,viest debatu pre mna s tebou vôbec nemá zmysel, slovo empatia či seba rozvoj ti očividne nič nehovorí. Prajem ti krásny živote v tvojej škatulke soj a užívaj leta! .)
@superpinkhero je rozdiel citat s porozumením a rozdiel si domýšľať nenapisane
Utekaj pisat radsej s niekym intelektuálne na vyššej úrovni a zhulakajte sa spolu doma
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Z ďalšieho súdka Slovák, další kamoš robí v Poprade umelecké dobrovoľne projekty spojené vždy s pomáhaním prirode. V podobe rôznych potlači na tričko, prednášok otvorili teraz alo keby take umelecké komunitné centrum Arthouse kde sa zaoberajú týmito vecami vo všakovakých podobách
Poznám aj chalanov s Košíc, ktorý oskvotovali takto jednu budovu s názvom Klub a premenili ju na alternatívnu galériu, priestor pre rozvoj a tiež sa zaoberajú rôznymi aktivististickymi činnosťami napríklad aj v podobe projektu Food not Bombs.
Čo sa mna týka tak som bola pár krát na projekte food not bombs ( dumpstrujes jedlo, varis z neho a rozdávaš ho), pomáhala som chvíľočku Arthouse pri prestavbe a zveľadení stanicneho tmavého podchodu na alternatívnu galériu a otvorení zóny bez peňazí tam. Sama som zorganizovala zatiaľ iba jednu freeshop akciu v Brne.
Mal som jednu kolegyňu čo sa akože snažila pomáhať psom atď. Bol to paradox lebo k ľuďom sa správala ako k najväčšiemu odpadu. Síce to tiež nie je podľa mňa verejne prospešná činnosť ale nech si vo voľnom čase robí kto čo chce
..ako fakt, rozmýšľaj chlape xD
Vytvorenie miesta, kde sa kazdy moze realizovať? Takych miest je kopec a spravidla za sponzoringu štátu cize zo strany ludi to casto az tak nezištná pomoc nie je, ale zaroven si neviem predstavit, co mi brani v realizácii akéhokoľvek hobby teraz.
O zveľaďovaní casti mesta si nikde vyssie nepísala detto. Apodchod sa mi dokreslenie hlúposťami nepaci vobec. Ale upratovanie mesta atd to je v pohode no tych “umelcov” co bez povolenia mesta kreslia “umelecké diela” na steny by som dostihal za sprejerstvo.
..,viest debatu pre mna s tebou vôbec nemá zmysel, slovo empatia či seba rozvoj ti očividne nič nehovorí. Prajem ti krásny živote v tvojej škatulke soj a užívaj leta! .)
Utekaj pisat radsej s niekym intelektuálne na vyššej úrovni a zhulakajte sa spolu doma