@ssnehulienka Ja tiež filozofiu zbožňujem, mám ju aj v kombinácií na VŠ ale ona sa vyjadrila, že keby ju nemusela učiť tak ju ani neučí. Ale je to hlavne aj triedna celé 4 roky.
@kikusqa205 stane sa ale nie tak zavisi od toho ako velmi toho profaka poznam ak viem co ma rada tak jej kupm nieco s tou tematikou, ak o nej neviem nic len to ze uci konrektny predmet tak nieco z toho oboru zaujimave....
@tomias Tak neviem ako ty ale ešte som nevidela žiadneho resp. mále žiakov, kt. by sa na učňovke týmto spôsobom chceli podakovať nejakému učiteľovi, skôr sú radi, že majú pokoj a odchádzajú.
sa ucite vsetci na prijmacky, tak máte v malicku vsetky filozoficke diela tych najvacsich filozofov?
myslím, že niečo neutrálne by bolo lepšie, nejaká beletria, pretože myslím, že nech by akokoľvek milovali svoje povolanie, aj ony si chcú na chvíľu oddýchnuť od práce. stačí zájsť do panta rhei/ martinus, niečo sa na bestsellerových pultíkoch už nájde. napr. v martinuse som videla skvelú ponuku 3 knižky vydavateľstva KKB za cenu dvoch. škoda nevyužiť!
@piter09 dobre vieš, že strredoškolská občianska náuka sa odvíja len od filozofie.. celé je to o tom.. celá ekonómia, celá politológia.. právo.. všetko sa odráža od filozofie ktorá je základom celej NOSky... takže neviem na čo bol dobrý ten komentár tvoj
@kaylee jáj ďalší z birdzpseudomúdrych ľudí? milujem tento portál, tu sa prisahám bohu stretli tí najmúdrejší 18-25 roční ľudia Slovenska... všetko to vie, používa to výrazy ako neviem kto a hrá sa to na najväčších vedcov...
@nietimekki na toto nema zmysel reagovat ani pokial si nasiel v tom co som napisala nejaky naznak hrania sa na vedca alebo pouzivanie neznamych terminov (co teda podla mna EQ nie je ale tak kazdy mame nejake svoje obzory za ktore uz nevidime) tak mas problem s citatelskou gramotnostou
pripadne to bude ten kokotizmus spominany v nejakom mojom predoslom prispevku
neplanujem uz na toto reagovat mam pocit ze aj sunka v chladnicke by mi dala relavantnejsiu odpoved (slovo relevantny dufam problem nerobi ci?)
no zaoberá sa praktickou filozofiou. tvrdí, že celé ľudské konanie nemôžeme vysvetliť vonkajšími -spoločenskými alebo prírodnými príčinami.. neprijíma deterministický a naturalistický výklad každej ľudskej činnosti
vlastne chcel povedať, že ak svoj rozum používame prakticky -rozhodujeme medzi viacerými možnosťami konania, vtedy nachádzame v sebe požiadavku konať podľa morálneho zákona
no nekupila by som niečo v ramci odboru, leboo môžu mať toho plnú hlavu nič im to dať nemusí alebo to už majú doma vybrala by som nejakeho neznamenho ale dobreho autora nejakých poviedok...alebo poéziu to je také krásne klišé
@nietimekki *facepalm* Kupovat hocikomu Kritiku Praktickeho Rozumu je tiez dobra blbost Jednak kazdy ucitel, co to uci, sa to kedysi zialbohu musel ucit na VS a okrem toho je cela ta kniha pofiderna, protireci si a je zle napisana. Okrem toho cely ten napad je trochu ako kupovat... neviem... drevorubacovi brozurku "Ako zotnut svoj prvy stromcek"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
tu obciansku.. by som jej kupila co terazcitam.... od Platona ze Stat
mozes skusit nejaku zbierku poviedok, nieco neutralne
a inak @3 nie je zlý nápad. nikdy nevieš čo už má doma
na občiansku napr Mark Twain - Dopisy z planéty Země
aaa napadlo ma (ale neviem ci to existuje hlavne slovencinarke ci nie je nejaka zbierka poviedok nejakych zacinajucich slovenskych autorov
inak celkom fajn bola kniha utek z tabora 14 ak to nie su dake citlive povahy a to mi pride celkom neutralne a zaujimave
@etelnair ta lebo co poviem ja j e absolutna pravda, to este nevies? ved nie och, popravde, stat je velmi nudne citanie, upokojme sa priatelia!
hocico od E.Steinovej a Patockej
Heideger- Bytie a cas
myslím, že niečo neutrálne by bolo lepšie, nejaká beletria, pretože myslím, že nech by akokoľvek milovali svoje povolanie, aj ony si chcú na chvíľu oddýchnuť od práce. stačí zájsť do panta rhei/ martinus, niečo sa na bestsellerových pultíkoch už nájde. napr. v martinuse som videla skvelú ponuku 3 knižky vydavateľstva KKB za cenu dvoch. škoda nevyužiť!
ale tak to je jedno.. schválne by som jej kúpil napríklad Kant - Kritika praktického rozumu
taky vyspely pristup
tvoj subjektivny pocit z knihy je ze je super ked uz tak
dakujem
gg wp
pripadne to bude ten kokotizmus spominany v nejakom mojom predoslom prispevku
neplanujem uz na toto reagovat mam pocit ze aj sunka v chladnicke by mi dala relavantnejsiu odpoved (slovo relevantny dufam problem nerobi ci?)
dobru noc
prosím ťa utekaj už
vlastne chcel povedať, že ak svoj rozum používame prakticky -rozhodujeme medzi viacerými možnosťami konania, vtedy nachádzame v sebe požiadavku konať podľa morálneho zákona