V poslednom čase zisťujem, že mám doma príšerne veľa zbytočných vecí, ktoré si len tak kúpim, lebo im nemôžem odolať :S napr. nenositeľné topánky na 12 centimetrovom podpätku, tričká, ktoré som si nikdy neobliekla, alebo plyšáky, ktoré mi bolo ľúto nechať
hmmm *strašne prudko premýšľa, rozhliada sa po izbe plnej zbytočných vecí a tvári sa, že všetky sú životne dôležité*... oficiálne dvdčka the oc kupovala som si ich síce dávno, ale aj tak to bola zbytočnosť a boli drahé... a videla som ich raz
nekupujem si picoviny, pretoze na tie veci si musim zarobit. Ine je minat peniaze rodicov a ine svoje, ze deti? . Skor sa snazim riadne setrit a kupovat len nevyhnutne veci, ale i cez to si rad spravim radost dakym CD a ine.
hmm...myslím, že najväčšia blbosť, čo som kedy kúpil, bol buď taký mini skateboard i veľkosti dlane alebo to boli pokémoni, ktorým som podľahol . Väčšinou však kúpim blbosť, keď ma do kúpy niekto tlačí, takže niekoho rady začínam brať s rezervou
@mumford Nemôžem sa prestať smiať mal tvoj imaginárny hafan aj meno??? mimochodom ja sa občas hrávam, že mam doma imaginárnu kravu a oslovujem ju Johnny ale nikomu to neprezraď
@hajzelodkosti .. ja mám 15 ( čiže som dieta ) ale nieje to až taká pravda, aj deti napr ako ja si vedia vážiť peniaze kedže si väčšinu vecí kupujem za svoje, pretože žijem len s mamou a tá an iveľa nezarába Takže aj my, deti s idokážeme vážiť peniaze To len tí z bohatých rodín sú naviazaní na peniaze od rodičov
Mydlo, ktoré po použití ochlpatie a ešte stále som ho neskúsila, lebo je mi ľúto minúť ho?
Alebo kopa iných vecí, ale momentálne mi len toto prišlo na um
@8 A posledných pár rokov si platím veci sama, dokonca keď idem s maminou na nákupy oblečenia, mám problém povedať jej, že "toto sa mi páči, toto chcem" lebo mám výčitky svedomia, že sú to veci, čo by som si mohla zaplatiť už sama.
@patofbc prepac, ale nebudem to konkretizovat. Vacsina deti si peniaze nevazi, to je holy fakt. Je snad nad slnko jasnejsie, ze existuju aj deti, ktore si to vazia.
kedysi dávno tri balenia horčice (takej malej) a rožky lebo sme potrebovali s @ladyofcarnage krabičky na nejaké voloviny a potom som mesiac horčicu nechcela ani vidieť
potom druhý of the Tyrant, kt. ešte nedošiel a podobne
no blbostí som nakúpila vela napr. kravatka mala som ju asi 2 razy, pár kabeliek čo som islou mocou túžila mať a ked som si na ne konečne nazgrlila tak sa mi prestali páčiť andulky... bo dlho nevydržali, a tak väčšinou sú to len také prkotinky ale i to zaváži
Pokiaľ míňate peniaze svojich rodičov, tak chcete všetko, čo sa Vám páči, čo by Vás potešilo.
Ale ak začnete zarábať, tak si riadne rozmyslíte, že či danú vec potrebujete, hoci stojí len pár €, lebo ak ju nevyhnutne nepotrebujete, nebudete mať radosť z tej veci, hoci je pekná, lebo už viete ako ťažko je aj tých pár € zarobiť. A zarobené peniaze si viac vážite a radšej ich odložíte a kúpite si niečo potrebnejšie a drahšie neskôr.
Samozrejme, že sú aj výnimky, ale väčšina ľudí si potom oveľa viac váži peniaze ako v dobe, ked ich živili rodičia.
A z časti je to možno aj tým, že dospelý človek je už zodpovednejší, takže nebudete žiť len pre prítomnosť, ale budete riešiť aj budúcnosť.
@stormmast3r Ono v tom balení je stojan, papierový stromček a k tomu nejaká tekutina, ale nemám tušenie aká...
Ale čo som teraz pozerala na internete, pravdepodobne to bude kombinácia soli, čpavku a nejakého špeciálneho bielidla. (so správnymi ingredienciami sa to dá vyrobiť doma)
@mumford čo si??? však imaginárneho psa môžem mať kedy chcem radšej počkáme kým bude mať moja imaginárna krava imaginárne teľa a potom ho môžeš adoptovať ale musíš mi sľúbiť, že sa bude volať Johnny
@bluepanter také výhody nech nechávajú za hranicami, mne nohy nesmrdia... teda pokým si nedám na nohy tú kvalitu, vieš, ako som sa cítila, keď som si ich prvý (a jediný) raz obula do školy?
@mumford priznávam, to neimaginárne vodidlo je veľmi silné lákadlo dáš mi nejaký čas na rozmyslenie? ale dúfam, že máš doma dosť miesta na imaginárnu kravu nie že jej niekto bude šľapať na kopýtka, lebo si ju vezmem naspäť
@ladyofcarnage my sme vtedy sušili dáke buriny a mali z toho nejaké "koreniny" či čo... minule som to ešte kdesi doma našla ale neviem, či som to už nevyhodila
@hajzelodkosti taktiez sa zivim sama a kupujem si kopec hovadin, nehovorim, ze stoja cely majlant, ale..... ked tak premyslam hlbsie, suhlasim, ze si clovek viac vazi peniaze ked ma svoje, aj ked ja som z tych, ktori si od ranneho veku zarabali, takze si nekupujem vyhradne blbosti , ale potrpim si na laky na nechty a na rozne ozdobky do bytu..
ale zastavam nazor, ze peniaze boli aj budu
a co mam take doma? napriklad nohavice, ktore mi boli male, ale odhodlala som sa do nich schudnut-neni nad lepsiu motivaciu (uz ich nosim ) a rovnako to mam aj s par trickami...
hmm no veľa toho ale tak medzi najväčšie blbosti patrí skateboard, ktorý som použila asi dvakrát, nálepky do albumu, ktorý som nikdy nedolepila celý, pôrodničku pre rybičky, ktorá mi je na dve veci, pár cédečiek, ktoré ani nepočúvam a neviem ani kde sa momentálne nechádzajú a neskutočne veľa vecí ktoré sú mi úplne k ničomu
trikolinu ak viete co to je ina kktina .... vidno-skolske vylety a rozchod v draciku robi svoje ale vazne je to blbost....pre tych co nevedia:trikolina= plastelina ktora sa da moooc natahovat a ked ju date do gulicky tak aj skace a je z nej vlastne hop hopka
alebo este taky sliz ak sa este niekto z vas pamata .... ked som ja mala asi 7,8 rokov tak predávali v novinovom stanku sliz v ktorom boli casti tela- take gumene ale boli tam len oci, prsty, nos a taketo nechutnosti a cele sa to tak nechutne natahovalo, nuz ale bolo to pre mna velmi fascinujuce a mala som z kazdej farby... niet divu ked to vtedy stalo len 17 korun
asi milión kabeliek, ktoré vôbec nenosím (ale tie som kúpila už dávno, ale pred 5 rokmi), asi milión náušníc z čias, keď som si ešte myslela, že ich budem nosiť, nejaké šatky a všeobecne také kraviny, ktoré si kúpim, lebo sa mi v obchode celkom páčia a nestoja veľa a nakoniec ich mám na sebe raz
a ešte mám také vysoké čierne etnies-ky, ktoré boli dosť veľmi drahé a už ani neviem prečo sa naši sami ponúkli že mi ich zoberú. ale tak, hovorím si že ich budem nosiť v zime
a ešte, máme v pivnici zhruba 3 veľké krabice mojich písacích potrieb. chodievala som na výtvarnú a bola som zaťažená na farbičky, farby, výkresy, lepidlá, spreje atď.
niekoľko kníh, jedno tričko (ale to som potom dal sesternici), žuvačkoklepec - za odskúšanie na mladšom bratovi som dostal jeden z najväčších "zdrbov" od mami v živote
jedny 100 eurové topánky...sú síce nádherné...ale jednak sa mi v nich príšerne chodí...a vlastne sa mi už ani veľmi nepáčia...a vždy mi oderú nohy až do krvi...ale musím ich nosiť, inak by ma mama zabila
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
110 komentov
téma pre nás
Mala som ich raz obuté, ten materiál je pekný, ale tú extrémnu špičku som v obchode nejako nevidela...
Možn preto, že boli vo výraznej zľave a nad ich kúpou som nepremýšlala.
A potom dosť veľa kabeliek, lebo veľa z nich som mala len párkrát a už sa mi nepáčia.
nalepky do albumov
nechcela som ich tam lepiť (ROFL) ani tie albumy nemám
ale s kamoškou máme taky notes a chceli sme si to tam ponalepovať (ROFL)
Alebo kopa iných vecí, ale momentálne mi len toto prišlo na um
@8 A posledných pár rokov si platím veci sama, dokonca keď idem s maminou na nákupy oblečenia, mám problém povedať jej, že "toto sa mi páči, toto chcem" lebo mám výčitky svedomia, že sú to veci, čo by som si mohla zaplatiť už sama.
ale keď tú vec v obchode zbadám poviem si že to proste musím mať!!
a potom sa o pár rokov čudujem čo za sprostosti to mám v skrini...
čo už. ešte aj meno bolo imaginárne. takže pre každého sa volal inak.
imaginárna krava? wáu, to musíte mať doma zásoby imaginárneho mlieka!
@mumford jasné, že máme dokonca máme aj imaginárnu mliekareň, kde vyrábame imaginárne jogurty
kedysi dávno tri balenia horčice (takej malej) a rožky lebo sme potrebovali s @ladyofcarnage krabičky na nejaké voloviny a potom som mesiac horčicu nechcela ani vidieť
potom druhý of the Tyrant, kt. ešte nedošiel a podobne
vidím, že z nej máte riadny úžitok. ty, nevymeníš mi tú svoju imaginárnu kravu za môjho imaginárneho psa?
Tú vlastne plánujem aj k magickému stromčeku čo som kúpila v tej istej predajni
na co nam to bolo?
@galinka jééé to kolko stojí?
A mám tuším šesť peňaženiek a obrovské balenie ponožiek, čo sú mi malé.
(Už končím )
jedny topanky, ktore som kupil len preto, ze boli zlacnene
Pokiaľ míňate peniaze svojich rodičov, tak chcete všetko, čo sa Vám páči, čo by Vás potešilo.
Ale ak začnete zarábať, tak si riadne rozmyslíte, že či danú vec potrebujete, hoci stojí len pár €, lebo ak ju nevyhnutne nepotrebujete, nebudete mať radosť z tej veci, hoci je pekná, lebo už viete ako ťažko je aj tých pár € zarobiť. A zarobené peniaze si viac vážite a radšej ich odložíte a kúpite si niečo potrebnejšie a drahšie neskôr.
Samozrejme, že sú aj výnimky, ale väčšina ľudí si potom oveľa viac váži peniaze ako v dobe, ked ich živili rodičia.
A z časti je to možno aj tým, že dospelý človek je už zodpovednejší, takže nebudete žiť len pre prítomnosť, ale budete riešiť aj budúcnosť.
Ale čo som teraz pozerala na internete, pravdepodobne to bude kombinácia soli, čpavku a nejakého špeciálneho bielidla. (so správnymi ingredienciami sa to dá vyrobiť doma)
@44 @narazuvzdornaa Čo s tými pastelkami, farbičkami a perami robíš?
@mumford @4
@bluepanter Jasné, ja som za každú somarinu
@mumford čo si??? však imaginárneho psa môžem mať kedy chcem radšej počkáme kým bude mať moja imaginárna krava imaginárne teľa a potom ho môžeš adoptovať ale musíš mi sľúbiť, že sa bude volať Johnny
(a tí alkoholici z Ajattary sa nerátajú, aj tak sú ďaleko a nie sú môj typ
ale zastavam nazor, ze peniaze boli aj budu
a co mam take doma? napriklad nohavice, ktore mi boli male, ale odhodlala som sa do nich schudnut-neni nad lepsiu motivaciu (uz ich nosim ) a rovnako to mam aj s par trickami...
ale vyslovne hovadiny nekupujem
ok
btw, keď som ju kupovala mala som ....11
no za tu srandu to podla mna aj stálo
fakt nwm naco mi to je a dal som za to 20 €
môžeš si o to trieskať hlavu, že si vyhodil za takú koko*inu 20€ !
raz o jedno, raz o druhe..
bim, bam, bim, bam !
@zannie nahodou...to je uplne super a este to aj spieva
..a potom ešte šnurky do steelok, ktoré som vtedy ešte nemala a aj tak som si tam tie šnurky nemohla dať, lebo boli do skaterok
Ale zase uznaj, taká blbosť to nie je.
a ešte mám také vysoké čierne etnies-ky, ktoré boli dosť veľmi drahé a už ani neviem prečo sa naši sami ponúkli že mi ich zoberú. ale tak, hovorím si že ich budem nosiť v zime