ahoj som deviatačka a chcem aby ste mi poradili ktorá škola je podla vás lepšia Obchodná akadémia, Watsonova alebo Stredná priemyselná škola stavebná a geodetická
@daniela789 nie je ťažká, ale.. veď práve. človek neprejde ročníkom, iba ak by fakt nechcel. som na OA tretí rok a zatiaľ som to vždy dotiahla na vyznamenanie bez toho, aby som za celý polrok do toho doma čo len pozrela.. preto mi logicky OA pripadá ako škola pre debilov, na ktorú nie je problém sa dostať ani pre slabších žiakov (na základke som zvykla mať na vysvečkách trojky, občas aj štvorka sa objavila) ..
čo sa mi nepáči je aj výber voliteľných predmetov, ten výber je fakt obmedzený
a na mojej škole sa mi ešte viac toho nepáči, ale to sa týka vedenia, v KE taký zlý prístup k žiakom nemusí byť
sak ale dnes su vsetky skoly "lahke" a na vsetky beru "kazdeho" takze vyberaj skorej taku aby si pekne pokracovala v tom istom obore aj na nejakej vysokej a bude ta to aspon troska bavit robit potom
stavebna je pekna skolicka napriklad
Na obchodnú nechoď- v dnešnej dobe e
obchodné školy neskutočne chŕlia veľa vyštudovaných v tomto smere a preto sa ťažko uplatnia....watsonova neviem čo je, ale preimyslená stavebná má budúcnosť -hocaký odbor. Ja som na geodézii aj na VŠ a aj keď to nie je jednoduché, tak viem, že v budúcnosti sa budem mať čím uživiť lebo staviať sa bude furt
a na stavebnú berú aj trojkárov.....aj keď možno s príjmačkami....ja som napr. tiež robila príjmačky, prijali ma, bavilo ma to, mala som s vyznamenaním každý rok...teraz STU v Blave
@daniela789 ono najlepsie by bolo keby si si vybrala to co ta viac bavi. potom clovek nemusi prekusavat tu cas problemu ze jednoducho nieco len musi lebo to a to...
a ak by som ja mal porovnat OA vs. Stavebna priemyslovka resp geodeticka tak z tej priemyslovky uplatnenie najdes lepsie ako z OA. na OA chodi uz dnes vela ludi co ich nezoberu na gymo. uroven nic moc. zase na druhu stranu dnes si myslim ze maturita je malo treba ist dalej (i ked niesom clovek co by si potrpel na to ze za kazdu cenu si pisat titul pred menom). ak by ta ale stavebna bavila a sla by si neskor aj na VS v tomto smere tak by si mohla mat celkom dobru perspektivu zamestnania. ja som absolvent SPS stavebnej v BA. Nemozem sa stazovat bola to super skola, a po tom co som dosiel na SvF STU som mal ovela naviac od ludi z gymnazii. jedina nevyhoda s ktorou som sa musel popasovat viac ako oni bola matika a fyzika. ale zase tych odbornych predmetov bolo viac podstatne a mal som skratka vyhodu
@djdaniels nie je to vždy len o tom čo ťa bude baviť. Ja som napr. vo svojej 15tke netušila čo chcem robiť. Povedala som doma rodičom, že nech mi čosi vyberú, že nechcem gympel, hotelovku,obchodnú, zdravitku a žiadne bilingválne...ostala len stavebná, tak som išla tam. A zistila som, že to bol naozaj dobrý výber aj ked som ani len netušila čo to geodézia vôbec je
Ale je pravda, že napr keby ma to tiahlo k zdravotníctvu, tak tú zdravotku by som zo zoznamu nevyškrtla
@hwinula vacsina z nas v 15 nevedela co by sme chceli v zivote ja som chcel ist na gymo, lebo na SPS som vtedy kukal ze tam chodia len sami najhorsi ziaci. ako druhe som si dal stavebnu. tiez zaujimavy vyber pretoze doma som sa zaujimal skor o auta a elektroniku ale zaroven som vedel ze na strojnicku a elektrotechnicku nechcem na stavebnu ma brali bez prijimaciek a ked som to zistil na prijimacky na gymo som sa vykaslal, samozrejme lenivost co ine. ale potom s odstupom casu som zistil ze predsalen pre mna su lepsie technicky zamerane odbory ako nejake pravo ci medina. keby som bol na tom gyme nebol by som dnes na Svf. na druhu stranu asi by som na tom gyme zivoril pretoze by ma tie vseobecne predmety nebavili. tak som rad ze to vtedy akosi osud tak zariadil ze som sielna stavebnu priemyslovku kde ma potom to co nas tam ucili aj bavilo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
a co ja viem, co sa nauci clovek v tych dalsich, vobec netusim. podla toho.
čo sa mi nepáči je aj výber voliteľných predmetov, ten výber je fakt obmedzený
a na mojej škole sa mi ešte viac toho nepáči, ale to sa týka vedenia, v KE taký zlý prístup k žiakom nemusí byť
stavebna je pekna skolicka napriklad
obchodné školy neskutočne chŕlia veľa vyštudovaných v tomto smere a preto sa ťažko uplatnia....watsonova neviem čo je, ale preimyslená stavebná má budúcnosť -hocaký odbor. Ja som na geodézii aj na VŠ a aj keď to nie je jednoduché, tak viem, že v budúcnosti sa budem mať čím uživiť lebo staviať sa bude furt
a ak by som ja mal porovnat OA vs. Stavebna priemyslovka resp geodeticka tak z tej priemyslovky uplatnenie najdes lepsie ako z OA. na OA chodi uz dnes vela ludi co ich nezoberu na gymo. uroven nic moc. zase na druhu stranu dnes si myslim ze maturita je malo treba ist dalej (i ked niesom clovek co by si potrpel na to ze za kazdu cenu si pisat titul pred menom). ak by ta ale stavebna bavila a sla by si neskor aj na VS v tomto smere tak by si mohla mat celkom dobru perspektivu zamestnania. ja som absolvent SPS stavebnej v BA. Nemozem sa stazovat bola to super skola, a po tom co som dosiel na SvF STU som mal ovela naviac od ludi z gymnazii. jedina nevyhoda s ktorou som sa musel popasovat viac ako oni bola matika a fyzika. ale zase tych odbornych predmetov bolo viac podstatne a mal som skratka vyhodu
vyber ako ty chces, ale dobre si to premysli
Ale je pravda, že napr keby ma to tiahlo k zdravotníctvu, tak tú zdravotku by som zo zoznamu nevyškrtla
Stavebná priemyslovka bude asi tiež zverinec, ale ak ťa to naozaj bude zaujímať a baviť, môžeš mať dobrý základ pre VŠ alebo výkon povolania.