sebavedomie je pre mňa u partnera dôležité, nechcela by som nesebavedomého, nerozhodného, zakríknutého chudáčika páčia sa mi dominantní muži, vedomí si svojej hodnoty, ktorí vedia, čo chcú a ako to získajú.
nemyslím si, že musia psychické problémy nevyhnutne znamenať, že má dotyčná osoba nízke sebavedomie.
@salama@5 psychické problémy sú hrozne široký pojem. A nie, ani človek s panickými stavmi a sociálnou fóbiou nemusí mať nízke sebavedomie (poznám osobne). A čo narcistická porucha osobnosti? Hraničná? Disociálna? Histriónska? Proste tých porúch je milión, nedá sa to takto zovšeobecniť.
Beriem spat svoju odpoved, necital som si text moc moznosti su na hovno, kazdopadne, neviem si predstavit pri sebe zakriknutu, utiahnutu, nesebavedomu zenu
veľkú rolu zohráva u každého v každom vzťahu.
nikto za sebou nechce dlhodobo ťahať zúfalé závažie (nízke sebavedomie).
rovnako veľmi ako nikdo nechce byť ťahaným závažím.
balance, in all things. too much is as bad as too little.
@thunderstorm@7 Presne, ja mám napr. panické ataky už asi 10 rokov a nikdy som nemal problém so sebavedomím. To sa proste deje, ničím to nezapríčiníš. Proste príde, v spoločnosti sa to zakryješ a vybavené.
Nevnímam ľudí, ktorí nie sú sebavedomí ako niekoho s problémom. Aj oni dokážu všetky veci, ktoré dokážu iní ale potrebujú podporu. V značnej časti prípadov ide inteligencia a emociálna vyspelosť ruka v ruke s nízkym sebavedomím. Tí ľudia sú omnoho prívetivejší, asertívnejší a vo všeobecnosti tzv. ľudia s dobrou dušou.
Pokiaľ ale ide o niečo čo je evidentne psychický či zdravotný problém, ako návaly strachu, úzkosti, záchvaty tak to je už o inom a k takému človeku treba pristupovať inak. Pokiaľ si uvedomuje, čo robí a aké má problémy, tak je to ešte zvládateľné pre človeka ktorý s ním je, stará sa o neho alebo pracuje s ním, ale pokiaľ si to neuvedomuje, je to ťažké.
Mám pocit, že otázka a možnosti pojednávajú o odlišných veciach.
Čo sa týka sebavedomia, je pre mňa dôležité, aby mal môj partner zdravé sebavedomie. Nemám rada arogantných a namyslených ľudí, no ľudia, čo sa stále len podceňujú a sťažujú ako nič nezvládnu a všetko je pre nich príliš náročné ma tiež na vzťah nelákajú. Ja mám rada vyrovnaných ľudí, ktorí sa neboja sveta okolo nich, no zároveň nepotrebujú vytŕčať z davu.
Čo sa týka psychickej poruchy, na to nemám jednoznačnú odpoveď. Určite by som si nezačínala s niekým, kto je vážne psychický chorý, no zároveň by som partnera neopustila, pokiaľ by psychicky ochorel a potreboval by moju podporu. To sa predsa môže stať každému, aj ja môžem psychicky ochorieť a bola by som na tom ešte horšie, keby ma aj partner opustil.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
sebavedomie je pre mňa u partnera dôležité, nechcela by som nesebavedomého, nerozhodného, zakríknutého chudáčika páčia sa mi dominantní muži, vedomí si svojej hodnoty, ktorí vedia, čo chcú a ako to získajú.
nemyslím si, že musia psychické problémy nevyhnutne znamenať, že má dotyčná osoba nízke sebavedomie.
+v dnešnej dobe má každý druhý človek nejaké psychické problémy a môže to byť prezident alebo hollywoodsky herec
nikto za sebou nechce dlhodobo ťahať zúfalé závažie (nízke sebavedomie).
rovnako veľmi ako nikdo nechce byť ťahaným závažím.
balance, in all things. too much is as bad as too little.
K otazke, nezvladla by som mat partnera s psychickou poruchou. Zazila som to a stale zazivam u jedneho z rodicov
Pokiaľ ale ide o niečo čo je evidentne psychický či zdravotný problém, ako návaly strachu, úzkosti, záchvaty tak to je už o inom a k takému človeku treba pristupovať inak. Pokiaľ si uvedomuje, čo robí a aké má problémy, tak je to ešte zvládateľné pre človeka ktorý s ním je, stará sa o neho alebo pracuje s ním, ale pokiaľ si to neuvedomuje, je to ťažké.
Čo sa týka sebavedomia, je pre mňa dôležité, aby mal môj partner zdravé sebavedomie. Nemám rada arogantných a namyslených ľudí, no ľudia, čo sa stále len podceňujú a sťažujú ako nič nezvládnu a všetko je pre nich príliš náročné ma tiež na vzťah nelákajú. Ja mám rada vyrovnaných ľudí, ktorí sa neboja sveta okolo nich, no zároveň nepotrebujú vytŕčať z davu.
Čo sa týka psychickej poruchy, na to nemám jednoznačnú odpoveď. Určite by som si nezačínala s niekým, kto je vážne psychický chorý, no zároveň by som partnera neopustila, pokiaľ by psychicky ochorel a potreboval by moju podporu. To sa predsa môže stať každému, aj ja môžem psychicky ochorieť a bola by som na tom ešte horšie, keby ma aj partner opustil.