prosím vás poradte mi s vysokou školou.. viem trocchu kresliťa preto som chcela na isť architekturu napriklad design lenže tam potrebujem matikua fyziku nie?? chcela by som robiť niečo s kreslím ale nejdu mi tieto dva predmety ..co mam robiť?
na architekturu zabudni ak nechces fyz/mat, aj ked tam nie su tieto predmety take narocne, nieco vediet musis pripadne skus nejaku dizajnercinu.. btw trochu kreslit ? ak chces architekturu tak to uz si davno mala rysovat, kreslit, skicovat
ku @3 ak chceš grafiku, neodporúčam, z tretej ruky mám, že v dnešnom svete 3D sa s kreslením a 2D grafikou dá len veľmi ťažko zamestnať
ale všeobecne záleží na tom, čo je to trochu kresliť...lebo tieto školy mávajú talentové skúšky, možno nakoniec zistíš, že kreslenie budeš musieť mať len ako hobby
a čo teória okolo, tá by ťa nezaujímala? nejaké dejiny umenia, kurátorstvo, reštaurátorstvo a pod? ale podľa mňa stále najlepšia možnosť vzhľadom na budúcnosť je tá architektúra.
to tak milujem takých ľudí čo nejdú na niečo čo chcú pretože im nejde matika fyzika...čo takto prejaviť trochu snahy a odhodlania? Svet nepotrebuje ľudí ktorý hľadajú výhovorky ale ľudí ktorý hľadajú riešenia. Takže sú len dve možnosti buď chceš isť na architektúru alebo nechceš A keďže píšeš v minulom čase tak asi nechceš.
momentálne riešim rovnaký problém :/...hm, ale keby si naozaj veľmi chcela, tak by sa ti to určite podarilo...alebo stačí spraviť talentovky napríklad ja veľmi chcem ísť na tlmočníctvo ( a úprimne povedané, z nemčiny neviem nič... ale rada by som to ešte dohnala
Treba si dať urobiť test, kde zistia, čo ti ide a čo nie.
Aby si vedela, že či tá matika a fyzika ti nejde iba kvôli tvojej lenivosti alebo averzii voči týmto predmetom. Alebo naozaj nemáš na tieto predmety predpoklady.
Ak je to ten prvý prípad, rozhodla by som sa pre architektúru.
Mimochodom, na každej škole sa učí kopa predmetov, ktoré často ani s odborom veľmi nesúvisia, mala by si sa zmieriť s tým, že ak pôjdeš na hocijakú vysokú, tak tam budú aj predmety, ktoré ťa baviť nebudú.
Bude ich menej ako na strednej, hlavne ak chodíš na gymnázium, ale pár sa ich nájde.
@d170 Tie testy sú naozaj dobrá vec. Ja síce zatiaľ len čakám na výsledky,ale čo som počula,tak z toho vedia pozisťovať veľa schopností a vlastností testovaného človeka Čo sa školy týka,ale napríklad aj to,aký stupeň empatie dosahuje alebo nakoľko je zodpovedný ..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
ale všeobecne záleží na tom, čo je to trochu kresliť...lebo tieto školy mávajú talentové skúšky, možno nakoniec zistíš, že kreslenie budeš musieť mať len ako hobby
a čo teória okolo, tá by ťa nezaujímala? nejaké dejiny umenia, kurátorstvo, reštaurátorstvo a pod? ale podľa mňa stále najlepšia možnosť vzhľadom na budúcnosť je tá architektúra.
Aby si vedela, že či tá matika a fyzika ti nejde iba kvôli tvojej lenivosti alebo averzii voči týmto predmetom. Alebo naozaj nemáš na tieto predmety predpoklady.
Ak je to ten prvý prípad, rozhodla by som sa pre architektúru.
Mimochodom, na každej škole sa učí kopa predmetov, ktoré často ani s odborom veľmi nesúvisia, mala by si sa zmieriť s tým, že ak pôjdeš na hocijakú vysokú, tak tam budú aj predmety, ktoré ťa baviť nebudú.
Bude ich menej ako na strednej, hlavne ak chodíš na gymnázium, ale pár sa ich nájde.
konkurencia je strašne silná,radšej sa poobzeraj po školách s iným zameraním