Ahojte. Zatiaľ som len tretiak na strednej škole ale už teraz mám dilemu kam na výšku ísť. Rozmýšľam nad školami - UVLF Košice - veterinárne lekárstvo, Medicína - buď Martin alebo BA a potom UK Bratislava - Biológa a chémia. Viac v prvom príspevku.
Každá škola má u mňa svoje plusy aj mínusy a zaujíma ma váš názor. Ešte dodám, že by som si chcel potom urobiť PhD. napríklad bakteriológiu alebo niečo v bio-chem smere keďže by som v budúcnosti veľmi rád pracoval vo výskume. Čo si myslíte vy?
Medicína v Martine. Súčasťou fakulty je aj novučičké výskumné biomedicínke centrum. Všetko čo chceš/ potrebuješ na jednom mieste.
A navyše aj kvalitou výučby určite Martin prevyšuje Bratislavu.
Áno, viem že Martin je najlepšia medicína na Slovensku ale ako som spomínal, všetko má svoje plusy a mínusy a u mňa má medicína hlavné mínus to, že pomáhať ľuďom (na úrovni zdravotníctva) ma vôbec neťahá a tak neviem ako by som zvládal veci ako prax alebo ošetrovateľstvo, prvú pomoc... Plus je hlavne to že medicína je výborný štart ako píše @chirurg
@Dumbledore bohužiaľ, na Slovensku je takých ľudí málo, ale aspoň ja mám väčšiu šancu sa presadiť
Možno martin najlepší je, ale čo sa týka kvantá informácií oproti ba a martine vs Ke, je fakt ke ťažké mam známych v ba aj v martine a porovnávať s nimi predmety, rozsah učiva, tak na ich mieste skacem po strop od radosti ^^ pokiaľ chceš kvantum informácií, mať vyšší tlak na teba pocas semestra a skuskoveho, tak som za kosice (ťažko na cvičisku, ľahko na bojisku)
Z uvedeneho tiez odporucam medicinu - jednotlive fakulty neviem porovnat.
Ale odbor je vyborny. Ak nechces robit kliniku, no problem. Mas viacero moznosti - labak, veda na fakulte, v roznych centrach, neklinicke odbory.
PhD. bude makacka, ale da ti to vela - odporucam a samozrejme drzim ti palce.
@kunlun človeku, ktory nechce pomahat ludom by som medicinu asi moc nedoporucoval lebo tak nejak je ta skola do obrovskej miery o tom. Z bakteriologie budes mat za studium nanajvys 10 prednasok a potom sa s tym stretnes uz len sporadicky. Ale zaujimat o pacienta sa budes musiet od tretiaku az do promocie. Ak chces robit vyskum tak na medicine to bude popri studiu tak maximalne marginalna zalezitost. Urcite pre teba bude lepsia prirodoveda pretoze na tu medicinu sa obvykle ide s tym, ze sa 6 rokov ucis ako urobit co najviac pre pacienta a ten je tak nejak logicky centrom nasho zaujmu a tie bakterie to len tak nejak k tomu patri
@chirurg V tychto vyjadreniach treba byt opatrny. Ja poznam ludi aj v BA aj v MT aj v KE aj v Prahe a aj v Brne. A myslim si, ze tie naroky su +/- to iste. Kazdy si myslime o tej nasej fakulte, ze to mame najtazsie, ale mam to uz odsledovane, ze vyhadzuje sa za to iste vsade a ti co to nedavaju su uplne rovnaki a ti najlepsi su tiez vsade najlepsi. Odporucana literatura je tiez vsade skoro rovnaka. V MT sa menei vyhadzuje ako v BA a v KE co ma svoje logicke dovody.
Ja študujem na PrifUK biochémiu a určite ak chceš pracovať vo výskume odporúčam ísť sem Chcela som ísť kedysi na medicínu ale keď sa dostaneš sem a zistíš aká je chémia úžasná tak veľmi rýchlo zabudneš na medicínu si myslím.. teda pokiaľ to nie je tvoj sen liečiť ľudí Profesori sú tu úplne skvelí, prístup tiež, veľmi zaujímavé veci sa naučíš a máš dosť širokú škálu možností vo výskume či už chémiu a prípravu rôznych látok ktoré neskôr vyžijú napr aj v medicíne alebo potom biologickým smerom parazitológia virológia bakteriológia atd atď tak isto aj kombinácie týchto smerov...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Ja medinu neľutujem, najlepšia škola za mňa ^^ som v ke, ucenia je síce po kkt, ale dá sa to ^^
A navyše aj kvalitou výučby určite Martin prevyšuje Bratislavu.
@Dumbledore bohužiaľ, na Slovensku je takých ľudí málo, ale aspoň ja mám väčšiu šancu sa presadiť
Ale odbor je vyborny. Ak nechces robit kliniku, no problem. Mas viacero moznosti - labak, veda na fakulte, v roznych centrach, neklinicke odbory.
PhD. bude makacka, ale da ti to vela - odporucam a samozrejme drzim ti palce.
A budem rád ak sa nájde aj niekto kto sa vyjadrí k veterine a Komenského uni.