a to co ta napadlo fotit na film? keby to napadlo mna, tak by som si kupil nikon, lebo bazare su plne lacnych objektivov pre filmove nikony...ale..preco?
no lebo na film fotím už dlhšie ale stále to boli iba také kompakty viac-menej, pri filme vždy pociťujem takú nostalgiu a film má pre mňa väčšie čaro ako digitál @notme
no ako vravim, nikon..vsetky mozne (velmi kvalitne) stare skla idu okolo 200€+-..AI, AI-s/... proste nieco na ten styl, tak sa zvyknu oznacovat..sam mam 80-200 f/4 za 180€, lebo nemam len tak vo vrecku 1.9k na jeho modernu verziu
poznam. tiez ma dost blokuju financie kazdopadne lubi sa mi Canon viac ako Nikon co sa tyka kinofilmu. neviem s Nikonom som uz mala cest fotit parkat ale nikdy nie dost dlho aby som si spravila nejaky nazor na to. @notme
pokial ide o canon, tak sa do filmov az tak nevyznam. kazdopadne neviem, ci som za tie roky sliedenia po bazaroch aspon raz zazrel stary canon objektiv. momentalne som nikonista, ktory chce prejst na canon, lebo 5d mk iii je na moje ucely pouzitelnejsia nez d800, ale ak by som prechadzal na film, tak sa budem drzat pri nikone, no.. celkovo sa treba rozhodovat podla toho co fotis a kto ma pre ten konkretny zaner vhodnejsie objektivy.
no ved jasne. ja som videla praveze viac objektivov na canon tak neviem ale kazdopadne ak chces prejst na canon tak si myslim, ze to urcite nieje krok vedla@notme aa @salora kolko ta ten fotak vysiel prosimta?
tie canony nie su zle, ale Nikon by bol lepsi, alebo ked minolta, tak potom z tych poslednych modelov, alebo pentax...
ked vravis, ze mas obmedzeny rozpocet, neviem, ci by si mala fotit na film.. ja dam rocne za filmy a fotochemiu vyse 300€ a aj to takmer vsetky filmy skenujem a nedavam to na papier... keby ich aj vyvolavam na papier, tak by som za to dal rocne cez 1000€... digital setri penazenku... ale ja osobne tiez fotim radsej na film, je to ovela pohodlnejsie fotenie, neriesim nejake vyvazenie bielej, film vela znesie, co sa tyka expozicie... vyvolavam si to sam, takze pohoda jahoda.. digital mam skor na experimenty a atelierovu fotografiu...
ja sa chystam, ze si kupim rangefinder na film... hlavne na street, a zrkadloviek by som sa chcel casom zbavit.. ak by si mala vazny zaujem o canony, tak by som ti to mohol predat, mam k nim 4 objektivy.. vlastne canon A-1 si chcem nechat + 1 objektiv a AL predat... ved ak by si nahodou mala zaujem, tak napis kludne..
tak na film fotim uz dlhsiu dobu viem co to stoji. ja si fotky doma sama nevyvolavam (dufam, ze som ta teda dobre pochopila) lebo za 1) nemam na to miestnost za 2) ani peniaze na tu fotochemiu za 3) aj uz som nad tym rozmyslala lebo peniaze sa vzdy najdu ak sa chce ale proste nemam priestory na to doma a co sa tyka tych fotakov tak ja by som mozno aj nieco kupila ak sa dohodneme na rozumnej cene @patrixo
urcite sa na tu PRAKTICU pozri ak si s nou este nefotil. ano samozrejme, ze sa da ved to je jedna z vyhod digitalu. no a ja uprimne uz ani nepoznam poriadne ludi co tlacia fotky pri digitale. @inversi
no, ja by som predal teda ten canon AL-1, len neviem ake mas preferencie na fotak, ostrenie je manualne, expozicne rezimy su bud automatika, alebo priorita clony, takze ak nevyuzivas prioritu expozicnej doby, tak by to mohlo byt fajn. Expoziciu fotak meria dobre, uzavierka dava dobre casy, takze je to plne funkcne a zatial spolahlive..
objektivy by som predal 3
canon s pevnym 50mm ohniskom f1,8 30€
vivitar 35-105 mm f 3,5 macro 20€
a canon 70-210mm f4 macro 25€
a este telekonvertor 2x zadarmo
a za fotak by som chcel asi 40€
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
a chcela by si nejaku starsiu zrkadlovku? taku s manualnym ostrenim s matnicou, alebo autofocusom?
ak s manualnym ostrenim, tak by som siel najskor do nikonu, alebo minolty, alebo pentaxu...
ak by si chcela s AF, tak nikon F100 alebo jemu podobne..
ak chces novy fotak, tak najlacnejsia filmova zrkadlovka 35mm formatu je asi nikon F-6 za nejakych asi 2500€
tie canony nie su zle, ale Nikon by bol lepsi, alebo ked minolta, tak potom z tych poslednych modelov, alebo pentax...
ked vravis, ze mas obmedzeny rozpocet, neviem, ci by si mala fotit na film.. ja dam rocne za filmy a fotochemiu vyse 300€ a aj to takmer vsetky filmy skenujem a nedavam to na papier... keby ich aj vyvolavam na papier, tak by som za to dal rocne cez 1000€... digital setri penazenku... ale ja osobne tiez fotim radsej na film, je to ovela pohodlnejsie fotenie, neriesim nejake vyvazenie bielej, film vela znesie, co sa tyka expozicie... vyvolavam si to sam, takze pohoda jahoda.. digital mam skor na experimenty a atelierovu fotografiu...
ja sa chystam, ze si kupim rangefinder na film... hlavne na street, a zrkadloviek by som sa chcel casom zbavit.. ak by si mala vazny zaujem o canony, tak by som ti to mohol predat, mam k nim 4 objektivy.. vlastne canon A-1 si chcem nechat + 1 objektiv a AL predat... ved ak by si nahodou mala zaujem, tak napis kludne..
V každom prípade pri digitále mi tro trvá veľmi dlho kým vytlačím a ak vôbec vytlačím fotky do albumu.
urcite sa na tu PRAKTICU pozri ak si s nou este nefotil. ano samozrejme, ze sa da ved to je jedna z vyhod digitalu. no a ja uprimne uz ani nepoznam poriadne ludi co tlacia fotky pri digitale. @inversi
objektivy by som predal 3
canon s pevnym 50mm ohniskom f1,8 30€
vivitar 35-105 mm f 3,5 macro 20€
a canon 70-210mm f4 macro 25€
a este telekonvertor 2x zadarmo
a za fotak by som chcel asi 40€