Ako píše avoktizapka.Castejšie vonku,som sa tešil,sme chodili do prirody dost.No a sukromie bolo sukromie,teraz ludia širia čo sa im chce a často klamstva len aby ubližili a vtedy to tak až nebolo.
hrali sme futbal, basket,lozili sme po stromoch, vyrábali luky, šípy, meče, hrali sa na indiánov..doma som fakt len prespávala myslím, že to bol šťastnejší život...
každy deň som bola vonku a nehanbila som sa niekomu zazvoniť, že či ide von bez toho aby som mu to dva dni vopred ohlasovala bolo to tak lepšie, viac som sa vídala s kamaratmi než teraz..
ak myslíš "internetovou revolúciou" toto, teda sociálne siete a komunikačné služby, tak predtým to bolo horšie.. teraz sa vďaka tomu častejšie stretávam s ľuďmi
Ani neviem bolo to také detstvo, kedy som sa hrávala na dvore so švihadlom a tak .. Potom prišiel pokec,facebook,birdz,skypovanie a podobné záležitosti a už to nemá také čaro ako v starých filmoch, že ked chceli ísť von tak sa boli zavolať až do domu Teraz si napíšeme správu,zavoláme,polovica sa vyhovorí a radšej závisláči na nete A čo trávim vonku toľko času koľko by som trávila aj keby net nie je
spontanejsi, kazdy sa rozhodoval na poslednu chvilu a bolo to fajn a mala som si, co zapisat do dennika teraz by som si tam mohla akurat napisat, tri hodiny som sedela na fb a nic sa neudialo
ja som rada, že existuje aj takáto forma kontaktu s ľuďmi.
áno, viac som ako dieťa behala po vonku, ale to súvisí aj s tým, že sme proste boli deti. tie majú iný spôsob trávenia času, všetko ich zaujíma. teraz by sa mi teda nechcelo sedieť hodinu na hojdačke alebo liezť po preliezkach a tváriť sa, ako ma to napĺňa. takisto je jasné, že deti majú vždy čas ísť sa hrať, takže sa nebolo treba ohlasovať dopredu. to proste vôbec nesúvisí s internetom, ale vekom.
ale je zábavné sledovať, ako ľudia používajú internet na to, aby sa sťažovali, ako im kazí život ostaňte ešte tri hodiny na nete a potom si zafrflite ešte raz
bola som namiesto toho času čo som teraz pred netom, tak som bola ovela viac pred telkou to som došla zo školy a do siedmej večer som kukávala seriály.. no čo ja závislák, čo už ale keď som na internáte, tak na nete som málo a už ani neviem vobec čo je to telka
No jak chodím na pc .. ubehlo asi 4-5 rokov neviem presne .. .Ale tak vtedy som bola malá a chodila som viac von lenze to sme sa hrávali celá ulica behali atd .. .a aj keby neni pc tak uz tak nechodím von .. Teraz uz chodievam le nna prechádzky alebo si niekde sadnúť po prípade hrať volejbal . .A doma som sa hrávala s Barbinami
Ono to fakt súvisí s vekom, pretože ten "život predtým" , to som bola menšia proste a mala som viacej voľného času, bola som vonku celé dni s ostatnými zo sídliska a bolo to pekné, ale toto by ma teraz už asi nebavilo, že celé dni sa iba hrať, takže netuším čo by som robila bez netu teraz, každopádne, niečo by sa už len našlo.
@anzu a čo tak napríklad budú robiť naše deti? Alebo naprílkad terajšia nová generácia...veď aj oni sú už teraz na internete a stávajú sa nami. Neviem, ale keď chodievam občas po meste, sídliskách alebo po miestach, kde som kedysi šantila ja, nie je tam už nikto. Ani malé deti. Takže som buď šla tade v nesprávny čas, alebo sa všetci presťahovali na net...
predtým, než sme mali doma net, som bola vlastne ešte v takom tom útlom detstve a chodila som viac von, hrala schovávačky,naháňačky a pod...boli to lepšie časy a som vďačná že som mala ešte to detstvo bez internetu, lebo ak by to tak nebolo, prišla by som o veľa ...a teraz...je všetko úplne inak :/
nemyslim, ze sa nejako radikalne zmenil..predtym som cumela do bedne, alebo som si vystrihovala obrazky a lepila do zositov, alebo robila som si rozne kolaze na cele steny v izbe, alebo na dvere..teraz zapnem pc a prejde aj 8 hodin a nic som neurobila..vtedy bolo po mne aspon nieco vidno (bordel v izbe ), aj ked som zabijala v podstate nudu
urcite lepsi stale som behala po vonku so susedom ale my sme mali PC stale cize obcas som si zahrala MORHUNA maria,pacmana a pod aj telku som pozerala ale aj tak to bolo zmysluplnejsie
preto som si zrušila fb.. v iem že teraz som napríklad tu.. Ale mylsím, že nebduem tu tráviť toľko času ako som tam.. teda dúfam v to.. ICq mi funkuje lebo nechcem stratiť úplný kontakt s ľu´dmi ale to tiež len tak.. A dúfam že znovu pochopím že žiť sa dá aj bez fb
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
V duchu vášnivých moralizátorov na túto tému: ,,vonku" bolo v prírode, nie v krčme; a čítala som cca 35x viac kníh (bez zveličenia).
A čo takto zrušiť tento uzavretý no zároveň veľmi otvorený spôsob života...vrátiť sa (akoby) do starých časov a robiť veci úplne inak?
áno, viac som ako dieťa behala po vonku, ale to súvisí aj s tým, že sme proste boli deti. tie majú iný spôsob trávenia času, všetko ich zaujíma. teraz by sa mi teda nechcelo sedieť hodinu na hojdačke alebo liezť po preliezkach a tváriť sa, ako ma to napĺňa. takisto je jasné, že deti majú vždy čas ísť sa hrať, takže sa nebolo treba ohlasovať dopredu. to proste vôbec nesúvisí s internetom, ale vekom.
ale je zábavné sledovať, ako ľudia používajú internet na to, aby sa sťažovali, ako im kazí život ostaňte ešte tri hodiny na nete a potom si zafrflite ešte raz
Ono to fakt súvisí s vekom, pretože ten "život predtým" , to som bola menšia proste a mala som viacej voľného času, bola som vonku celé dni s ostatnými zo sídliska a bolo to pekné, ale toto by ma teraz už asi nebavilo, že celé dni sa iba hrať, takže netuším čo by som robila bez netu teraz, každopádne, niečo by sa už len našlo.
a
nikto mi nepíše listy !!! f**k u all
ale teraz je to naopak