Mám zaujem si kúpiť nový fotoaparát . Chcem aby dobre fotil , dobre natacal videa a aby bol cca do 180 eur. Rozmíšlam o Nikon Coolpix L830. Hladám co najlepsi v tejto cene. Aký mi poradíte ?
Tak si vyber. Buď bude dobre fotiť a točiť, alebo bude cca do 180€. Ono totiž všetko pod 600€ robí to isté, takže je to jedno.
ALE...Za 180€ by sa mal dať zohnať starý low-end mirrorless niekde v bazáre, mal by si to zvážiť. Síce to nebude mať zúm a 75 veselých režimov pre fotenie v každej situácií, zato však výstup bude na úplne inej úrovni než z ktoréhokoľvek kompaktu/ultrazoomu.
» foto.bazos.sk/inzerat/4266680... tak ke´d rozmýšľaš, zváž aj túto možnosť ... + ten tvoj Nikon je na heureke od 160eur o je kompakt má citlivosť iso len 3200 a tak ďalej a pritom zrkadlovka fotí v RAW + to že to toho kompaktu budeš kupovať AA baterky
@soreljulien tak ten urcite nie je to uplny smejd to si radsej kupim coolpix ako tento .. kazdy si mysli zue ked si kupi lacny fotak za 160€ ktory bude vyzerat aspon trochu ako zrkadlovka ze je velky frajer
nie som profesionalny fotograf a preto nebudem kupovat fotoaparat za 600-700 euro napr od cannonu . Hladam ten najlepsi za tu cenu tak mi nehovorte ze to zle foti atd. ja hladam fotoaparat na domace vyuzite ale aj aby dobre fotil (za tu cenu)
Priplať si. Ja som už nejaký ten foťák držal v ruke a tie low endy pod 200€ som chcel rovno aj pustiť. Na betón. Z veľkej výšky. Ak niesi slepý, tak by ti jednoducho kvalita fotiek vadila. Ale beriem, že sa foteniu venovať nechceš a chceš dačo blboodolné, čo spraví použiteľné fotky. Taký » www.ephoto.sk/bazar/predam/di... má skvelé hodnotenia a podľa mňa rozhodne stojí za to si priplatiť, aj keď sa tomu nijak zvlášť venovať nechceš.
este sa chcem spytat mam doma fotoaparat Olympus 35-RC vyrobeny v japonsku ma cca 40 rokov je vo vynikajucom stave ... má nejakú cenu napr. pre zberatelou alebo tak ?
A skôr, než začneš špekulovať o rozlíšení a podobných veciach (to nováčikovia zvyknú). Tento má tuším 10mpix, nieje to málo, keď mobily majú 20? No nieje...Toto ti bohate stačí na A3 tlač a okrem toho to má mnoho výhod. Každý fotočip má plochu a na nej máš istý počet pixelov. Finta je v tom, že čipy bývajú v rovnakých kategóriách rovnako veľké, zatiaľ čo rozlíšenie sa mení. Čím menšie rozlíšenie, tým väčší bude jeden pixel. Čím väčší bude jeden pixel, tým viac svetla zachytí. A sme doma. Vyšší dynamický rozsah, nekompromisne lepšia kvalita a mnoho ďalšieho.
V kompaktoch sa veľmi nevyznám, takže ti k tomuto viac alternatív dať neviem. Keď tak skús pohľadať dačo iné z rady LX, o tej viem, že je v pomere cena/výkon fantastická.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
ALE...Za 180€ by sa mal dať zohnať starý low-end mirrorless niekde v bazáre, mal by si to zvážiť. Síce to nebude mať zúm a 75 veselých režimov pre fotenie v každej situácií, zato však výstup bude na úplne inej úrovni než z ktoréhokoľvek kompaktu/ultrazoomu.
V kompaktoch sa veľmi nevyznám, takže ti k tomuto viac alternatív dať neviem. Keď tak skús pohľadať dačo iné z rady LX, o tej viem, že je v pomere cena/výkon fantastická.