ak sa mysli ciste len jedlo, mhd, kozmetika (benzin, cigarety, alkohol nekupujeme) tak v pohode 130-150 eur na 2 osoby, cize tych 70+ na osobu (kedze byvame spolu)
ak neratam najom, tak z takych 20€ tyzdenne cize 80€ mesacne dokazem v pohode prezivat, t.j. zakladne jedlo (hlavne ryza), tabak a mala by sa do toho zmestit aj mhdcka.
ale hovorim tu fakt o prezivani, cize nic extra viac a musim premyslat co si mozem dovolit na obed a co rozhodne nie. no nevadi mi to, staci mi to tak momentalne nemam ani tych 80€ no
keby som tu napísala koľko dávam za fitko, solárko, trénerku, nákupy, život atď, okamžite by sa tu do mňa obuli všetci čo musia drieť a makať na to aby mali zlomok toho čo ja... takže priznám len že teoreticky keby som sa o seba vôbec nestarala a nerobila to všetko čo doteraz (fitko, solárko, nákupy, kávičky atď), vyžila by som aj z 13€ na mesiac čo dávam na offik.
len intrák ma vyjde 110 eur, plus cesta domov a spat (raz za mesiac) 35 euro, 10 eur metro a to je uz 155 eur na proste nevyhnutné veci + jedlo a kozmetika a nejaké peniaze navyše (nejaké party, vstup niekde, knihy) asi 100 eur.. ale tak dalo by sa v pohode vyžiť z menej, ale pod 200 by to asi v momentalnej situacii proste nešlo.
@acvd43xa7w no v prvom rade nechodim von, takze vlastne nic okrem jedla nekupujem akurat 2 tabaky tyzdenne to je 6€, dajme tomu ze zostava tych 14.. a z toho sa da jedlo v pohode kupit.
na ranajky mam jeden kus celozrnneho/tmaveho peciva ktore je prave v akcii (kazdy tyzden je ine), to dava cca euro tyzdenne plus jednu paradajku, to je kompletne ranajky za tyzden tak 2,50. maslo a nejaky velky kus syra ak kupim mam aj viac ako mesiac.
na obed zvyknem jest bud ryzu len tak s cibulou (moje najoblubenejsie jedlo, nastastie lebo je aj mega lacne , alebo cestoviny s niecim, kludne napr len s olivovym olejom a cesnakom.. kilo ryze stoji euro, cestoviny 20 centov.. cibula a cesnak par centov, proste nic
alebo hocijaku zeleninu, pripadne zemiaky.. tie su tiez mega lacne.
poobede, vecer jem hocijake suchare, zase ryzu, alebo salat z paradajok alebo zeleniny ktora je momentalne v akcii..
takisto ked je v akcii napr brokolica, tak stoji trebars 60 centov a mam ju na dva obedy.. tiez uplne nic a vzdy je nejaka zelenina v akcii, tak podla toho varim xD
hocikedy ked mam cas a peniaze mi zvysia si robim aj uplne bohate obedy a minule som dokonca mala maso!
no a v cesku mame tu vyhodu ze mame tzv. zlevnenky, kde su potraviny ktore su po zaruke alebo sa blizi datum spotreby a su hocikedy aj o 95% lacnejsie.. a tam napr kupujem hocijake musli tycinky, suchare atd aj za 5 centov kus a to papam pocas dna.. alebo teraz mali raciolky cely ten sacik za 30 centov.. tak som ich kupila milion. alebo velke jogurtove napoje za 20 centov..
akoze viem ze som ako stary clovek ktory nerobi nic ine len sleduje akcie a co sa ako oplati, ale momentalne sa to inak neda a vyhovuje mi to, bavi ma to a tak
hlavne si asi necakala takuto litaniu k tomu, ale nejako som sa rozsupla no, pardon xD tak mozno sa inspirujes
@15 pridam sa aj ja my sme si napriklad minule kupili spenat, kukuricu v konzerve, smotanu na varenie a cestoviny (tie kupujeme barillu, pretoze su dobre, aj ked drahsie) a mali sme 3 dni co na obed a este sme aj vyhodili omacku na jednu porciu lebo sme isli domov a zvysilo sa. a cele nas to dokopy stalo mozno 3 eura. bud berieme podobne ako hejtju akciove veci alebo zena porozmysla co sa da kupit relativne lacno a da sa spravit toho celkom vela
@h8u ked si kupis napriklad ten syr alebo tak na vela dni dopredu, nepokazi sa ti to? lebo ja kvoli tomu nemozem kupovat velke veci v akcii, potom to vyhadzujem zbytocne :/
@nenay no ja mavam konkretne syr od maminky, kupuje v rakusku take velke asi 400g balenie a tam je zaruka asi 3 mesiace, neviem ako je to mozne.. ale fakt dlho vydrzi a je to bud gouda alebo eidam.. inak ale mam s vecami ktore maju prilis velky objem problem, ked to treba hned spotrebovat :/ nebavi ma jest tyzden v kuse to iste
Príde mi dosť zvláštne, že kvázi študenti minú viac ako 200€, nehovorím ak niekto robí a brigáduje, ale chcem vidieť rodičov čo dávajú deckám 300€ mesačne česť výnimkám ....
150 eur mám len nájom
minimálne 50 eur dávam na psy
100-150 eur je moje jedlo mesačne
20 eur permanentka do fitka mesačne
50 a viac eur ma stoja nejaké tie akcie a párty
mhd benzín občas nejaké veci do školy fúú neviem môj príjem je 600 eur 100 mi posielajú naši keď je lepší mesiac tak dokážem odložiť tých 200 eur
tak mesačne miniem 500 eur podla mojich skromných výpočtov
strašne som sa rozšupla! ale cíga si furt balím (čo je fakt neskutočne lacnejšie), len si kupujem veeeľmi vela ovocia a listovej zeleniny!!! a robím si smoothie furt..ale zasa z toho sa da spraviť uplne plnohodnotne dni, a keď behám po meste a škole tak je to aj hlavnym jedlom mojim...
a navyše za jedlo až tak vela nedam aj preto elbo rpacujem v reštaurácií
a vyradila som už naostro sladkosti z jedálnička, čiže aj to som ušetrila... akorát teraz to substitujem veeeelikym množstvom ovocia ako som spomínala...
a v ramci môjho rozšupnutia je aj banán na každý deň! (pokial stíham do obchodu ich kúpiť ofc)
@bress vážne si nevieš prestaviť ako niektorým ľuďom môže stačiť 70e na stravu? za toľko mám ja fakt v super, pestrú a zdravú stravu na mesiac...raz som mala za 20 ale to nebolo moc zdravé (ryža&ovsen;é vločky)
@bress tak vezmi si, ze napriklad obedy v skole mam za 1,50. a za zvysok penazi, co nejde tam si kupujeme plno zeleniny, ovocia atd. je ale pravda, ze nekupujeme maso, co by nas stalo urcite omnoho viac
momentálne fakt neviem, veľa mi vydá nájom a inak... závisí od okolností, momentálne mám takú pracovnú dobu, že keď prídem domov, tak sa mi nejako nechce si variť obed na ďalší deň, tak musím potom ísť niekam na hotové, takže tam sa to nazbiera, ale v ideálnom prípade, ak by som nebola lenivá, tak to zas tak veľa nebude
@austin1991 tak podľa mňa je to v podstate "bežná" suma... tak keď 155 eur miniem len na cestu a bývanie, ešte som nič nejedla, neplatila telefon, internet a nekupila si ani mydlo... keď si na intráku tak proste sa takej sume nevyhneš.
@bress 70/4 = 17,5 na tyzden. Obed 2 eur na den = 5*2 = 10 eur. 7,5/5=1,5 na den, zato kupis cca dva rozky, dajaku sunku maslo. vodu nekupis lebo nalejes domaci sirup, alebo cintron s vodou. amas
Keby som si nekúpila nič na seba, žiadne knihy, nešla ani raz niekam do baru a nekúpila by som si žiadnu kozmetiku okrem hygienických potrieb, tak nájom+internet+MHD+vlak domov a do BA+strava+hygiena a domácnosť by ma vyšla necelých 400.
A áno, dávajú mi to rodičia a som lenivý nevďačný zmrd, ktorý si dovolí byť priemerne 11 hodín denne v škole, a potom nie aby cez víkendy a piatky pracoval, ale vyspáva doma a píše lab reporty ^^
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
ale hovorim tu fakt o prezivani, cize nic extra viac a musim premyslat co si mozem dovolit na obed a co rozhodne nie. no nevadi mi to, staci mi to tak momentalne nemam ani tych 80€ no
Ja si neviem predstavit ludi, co na stravu daju napr 70 eur mesacne, sak to mam ledva na tyzden.
ale keby som sa fakt chcela uskromniť, tak aj menej by sa dalo.
na ranajky mam jeden kus celozrnneho/tmaveho peciva ktore je prave v akcii (kazdy tyzden je ine), to dava cca euro tyzdenne plus jednu paradajku, to je kompletne ranajky za tyzden tak 2,50. maslo a nejaky velky kus syra ak kupim mam aj viac ako mesiac.
na obed zvyknem jest bud ryzu len tak s cibulou (moje najoblubenejsie jedlo, nastastie lebo je aj mega lacne , alebo cestoviny s niecim, kludne napr len s olivovym olejom a cesnakom.. kilo ryze stoji euro, cestoviny 20 centov.. cibula a cesnak par centov, proste nic
alebo hocijaku zeleninu, pripadne zemiaky.. tie su tiez mega lacne.
poobede, vecer jem hocijake suchare, zase ryzu, alebo salat z paradajok alebo zeleniny ktora je momentalne v akcii..
takisto ked je v akcii napr brokolica, tak stoji trebars 60 centov a mam ju na dva obedy.. tiez uplne nic a vzdy je nejaka zelenina v akcii, tak podla toho varim xD
hocikedy ked mam cas a peniaze mi zvysia si robim aj uplne bohate obedy a minule som dokonca mala maso!
no a v cesku mame tu vyhodu ze mame tzv. zlevnenky, kde su potraviny ktore su po zaruke alebo sa blizi datum spotreby a su hocikedy aj o 95% lacnejsie.. a tam napr kupujem hocijake musli tycinky, suchare atd aj za 5 centov kus a to papam pocas dna.. alebo teraz mali raciolky cely ten sacik za 30 centov.. tak som ich kupila milion. alebo velke jogurtove napoje za 20 centov..
akoze viem ze som ako stary clovek ktory nerobi nic ine len sleduje akcie a co sa ako oplati, ale momentalne sa to inak neda a vyhovuje mi to, bavi ma to a tak
hlavne si asi necakala takuto litaniu k tomu, ale nejako som sa rozsupla no, pardon xD tak mozno sa inspirujes
minimálne 50 eur dávam na psy
100-150 eur je moje jedlo mesačne
20 eur permanentka do fitka mesačne
50 a viac eur ma stoja nejaké tie akcie a párty
mhd benzín občas nejaké veci do školy fúú neviem môj príjem je 600 eur 100 mi posielajú naši keď je lepší mesiac tak dokážem odložiť tých 200 eur
tak mesačne miniem 500 eur podla mojich skromných výpočtov
a navyše za jedlo až tak vela nedam aj preto elbo rpacujem v reštaurácií
a vyradila som už naostro sladkosti z jedálnička, čiže aj to som ušetrila... akorát teraz to substitujem veeeelikym množstvom ovocia ako som spomínala...
a v ramci môjho rozšupnutia je aj banán na každý deň! (pokial stíham do obchodu ich kúpiť ofc)
@bress vážne si nevieš prestaviť ako niektorým ľuďom môže stačiť 70e na stravu? za toľko mám ja fakt v super, pestrú a zdravú stravu na mesiac...raz som mala za 20 ale to nebolo moc zdravé (ryža&ovsen;é vločky)
Keby som si nekúpila nič na seba, žiadne knihy, nešla ani raz niekam do baru a nekúpila by som si žiadnu kozmetiku okrem hygienických potrieb, tak nájom+internet+MHD+vlak domov a do BA+strava+hygiena a domácnosť by ma vyšla necelých 400.
A áno, dávajú mi to rodičia a som lenivý nevďačný zmrd, ktorý si dovolí byť priemerne 11 hodín denne v škole, a potom nie aby cez víkendy a piatky pracoval, ale vyspáva doma a píše lab reporty ^^