@wewo .. tak nie vsetci ziju v Prahe /bratiske, Wienn, ..
sory, ale mas fakt kus nerealne ..videnie, poznanie sveta, resp. Asi dost v inom svete, a v inich, "vyssich kruhoch sa pohybujes.. :0.o sak chod aspon na isty cas zit a byvat niekde na stredne Svk, abo uplne na Vychod..
(Tam bezne vacsina ludi zije, (musi), resp. Preziva a zivori, aj zo 400, abo aj zo 160 ~ 200
(..a aj z odost menej sa da, bezdaci,/zobraci aj z par $ na mesiac..
@lyterka socialne davky by som nebral ako zárobok ale je fakt že viac ako polovica krajiny žije z 400-500,to je asi ako ked sa povie že v Bratislave je priemerný zárobok 1300 mesačne a niekde na východe si myslia že tu tolko zarábame všetci
a kamarat s vyskou mal ist pracovat do stavebnej firmy v michalovciach, ponukli mu 500 v hrubom...potom isiel na pohovor na rovnaku poziciu do bratislavy, ponukli mu 700 v hrubom.
Az taky obrovsky rozdiel tam nie je. Fakt zijes v bubline
V praci pod 800 nema nikto , okrem udrzby, ti maju menej..
V kruhu priatelov mam najmenej.
V ramci rodiny by bola moja segra zobrak ale ma vsetko co potrebuje
Nuž ale čo ma tak napadlo, viacerí susedia, spolužiačky a spolužiaci majú na strednom slovensku 400/500 eur v čistom a sú ešte radi, že majú " nadštandard "
Rodicia maju najnizsiu moznu hranicu, kamosi pohybujuci sa v sfere IT maju aj 600+ urcite v cistom a kamosi v obchode, pripadne zivnosti maju tak 400+.
Holt zivot na vychode nie je lahky, lebo vsetko sa sustreduje na zapade. Tympadom tam je vsetko drahsie, vyssie platy, ludia sa tam stahuju a zapadniari na to nadavaju.
netusim ludia sa vacsinou nechvalia svojim zarobkom ale akoze viem ze je tu dost ludi co zarabaju nadstandartne ale tak akoze co pozeram inzeraty tak za manualnu robotu tak od 400-700 tu v okoli podla toho co to je na ake smeny a tak no ja ked budem raz robit dufam teda tak myslim ze nad 500 nepojdem a inak jedineho kto viem kolko zaraba je otec a to 800 euro no a 2 krat v roku ma nejake priplatky no a to robi v BA
@hetfield lekari ? no ok par z nich urcite ale vacsina by si zasluzila akurat tak po papuli dostat
Ta veta ma dost nasrala ked si uvedomis ze mnoho ludi co sem chodi su mladi ludia ktori prevazne byvaju u rodicov a vacsina ich rodicov urcite nezaraba v cistom 800 eur v cistom .... A ver mi ze sa v zivote snazia aby sa ich deti mali co najlepsie.
lol proste si priznaj, ze si napisal picovinu, vacsina zaraba podstatne menej a mozes byt aj sikovny a snazivy a neviem ako super clovek, ked si sikovny v niecom po com nie je tak velky dopyt/je az prilis vela ludi sikovniacich sa v tom, nie je to izi a potrebujes prechodnu pracu trebars aj za 400-500 ked nemas moznost cakat istu dobu na lepsiu ponuku. a je to aj dost hlupe takto sa vyjadrovat a dost blbe, ze si absolutne neuvedomujes ako take slova mozu niekoho rozosmutnit, ked dava do prace vsetko ani nema zivot v podstate a tych 800 nezarobi proste a ptm pride debilko vyzyvajuc podla neho vyssiu kastu na podporu jeho kecov o tom, ako kazdy supak zarobi aspon posranych 800e. Nie vzdy stacia ambicie a perspektiva, obcas sa zide vykuknut z vlastneho zadku a veci zacnu davat zmysel trocha viac @wewo
@wewo hah, ved si pisal, ze netusis co je myslene pod pojmom "moje okolie" no mne je to v podstate jedno a nechce sa mi slovickarit, len vravim, ze trochu prehnane sa tvaris, ze nechapes preco su vsetci sialene pobureni a pohorseni. neviem ci to ma nieco spolocne zrovna s odvahou no
ale nehadajte sa uz na nezmyselnostiach :c
@nicolkaa "ked si sikovny v niecom po com nie je tak velky dopyt/je az prilis vela ludi sikovniacich sa v tom, nie je to izi"
Je to ale len tvoje rozhodnutie, ze stracas cas v oblasti po ktorej nie je dopyt. Je to rovnake ako predavat povedzme znacku caju o ktoru nikto nema zaujem. Zarucene failnes, lebo ta nikto nezaplati aj keby si v tej oblasti najlepsia.
To, ze som sa zivil IT nie je dane tym, ze som sa narodil s klavesnicou v ruke. Bolo to moje vypocitave rozhodnutie (samozrejme IT ma bavilo uz ako 4 rocneho kedy som dostal prve PC, ale v case ked ma bavilo najviac som z toho nezarabal ani korunu), videl som tam peniaze, ludia mi ich hadzali pod nohy a ja som ich len zdvihal zo zeme. Keby stojim o kusok vedla, tak nemam nic.
To, ze ma dnes zivia bitcoiny nie je dane tym, ze mi panbozko urcil taky osud. Isiel som za smradom penazi a nejako popri tom som zistil, ze ma to aj neskutocne bavi.
Ale vzdy to bolo o tom, ze som si VYBRAL a vybral som si to, o com som predpokladal, ze mi prinesie najvacsi uzitok. To, ze ludia si dobrovolne vyberu tukanie do pokladne, alebo zametanie chodby je len ich slobodne rozhodnutie (tu suhlasim s @wewo ). Veci ktorych mozu v zivote robit je neobmedzene mnozstvo, ale evidentne nemaju dostatocnu motivaciu nieco dokazat. Osobne si myslim, ze chudoba je slobodny vyber (s vynimkou ked mas povedzme zdravotne prekazky nieco dosiahnut, narodis sa v krajine kde je vojna atd).
@tommyhot sry podla mna si napisal vela aspon pre mna hluposti, o ktorych sa mi nechce polemizovat^^ tak len tolko, ze mas fakt velku vyhodu ak ta bavi to, z coho vies aj vela zarobit, ja poznam dost ludi co sa do niecoho super hnali a ta brutalne platena praca ich aj tak nechavala prazdnymi a radsej sa uchylili k niecomu menej vynosnemu po financnej stranke a viac prospesnemu vnutornej pohode. je rozdiel rozhodnut sa nieco neutralne robit alebo mat zaujem o nejaku cinnost a vynikat v nej, preto ten priklad s cajom zas nebol velmi k veci. a zas, konkretne ja by som rada malovala, ale naklady na prostriedky su dost velke a treba do toho investovat pravidelne, popri tom potrebujem aj platit najom a proste zivot a viem, ze sa mi v tom bude neskor darit, ale trcim 8 hodin v kaviarni a potom 4 pomaham v kuchyni, nemozem si povedat, ze chcem byt makeup artist a ked to nemozem byt hned teraz, nebudem robit nic ine. lenze takto vystupit z komfortnej zony a trvalo robit nieco co ma nici po vsetkych strankach okrem fi nancnej su dve veci. a neviem, je to fakt cudne ako tu hovorite o motivacii a rozhodnuti robit peniaze, ani neviem co viac k tomu povedat vlastne. je to hrozne cudne, pre mna. ja asi nikdy nenadobudnem ten pocit, ze som super a sikovna a je to determinovane tym kolko som schopna zarobit. neviem uverit tomu ako sa "bohati" ludia citia slobodne a trebars uzitocne a naplneno. :> uz nie som zavisla od rodicov a prislo to dost nahle, normalne existujem a ani neviem ako, ale ani ma nenapadlo nad tym velmi premyslat aka som nekonecne namotivovana a ako si to dobre davam smerom k "cielu" zas som sa asi len zaplietla do diskusie, v ktorej neviem byt prinosom prepacte.
Takže ľudia čo tu píšete o platoch a podobne tak vám napíšem niečo ja.Ja som z VK juh stredného slovenska.Ľudia tu nejak extra nezarabajú moje okolie sú rodičia,škola,priatelia a iný ,učitelia majú tuna ja neviem do 500€ v čistom môj otec má v čistom 450€ ,predavačky v obchode za 350€ sú šťastné a iný ľudia tu majú priemer 500€ môj oco robí sám mama nerobí nikdy sme nemali nejak extra veľa peňazí keďže mám ešte dvoch súrodencov ktorý mi aj trošku pomáhali do 15tich mne pc nikto nekúpil nemohol som vedieť že by som bol v tom dobrý, čo nie som myslím na pc ,nemohol som hrať tenis ani futbal aj keby chcem pretože proste nato nebolo bol som rád že mám čo do pusi nie to ešte v niečom sa zlepšovať a prebudovať to na niečo zarobkové takže nehovorte mi to že každý má slobodnú cestu si vybrať nie nemá pretože niektorý ľudia nemajú akoby vstupný kapitál do života od rodiny a podobne.Keby ja robím to čo ma baví tak by som chcel pretekať na automobiloch alebo motorkárach a pomaly sadnúť do formuly no ja som to chcel robiť od malička no ale na to treba aj peniaze tak som sa rozlúčil z tým bol som občas smutný že nemám značkové oblečenie ako mojí kamaráti že nemám také veci ako majú oni a ani nemám niečo extra snažil som sa to zmeniť no len od 15tich som mohol začať pracovať a aj som to hneď využil roznášal som letáky za biednych 70€ a roznášal som 21ulíc roznášal som vždy ako som prišiel zo školy do 10tej večera po polroku som to vzdal pretože som videl ako sa ničím a že mi to úspech neprináša a začal som robiť kontrolora kvality distribucie môj plat bol zo začiatku 50€ čo som mal asi rok a neskor sa moja výplata pohybovala od 100€ do 200€ podla úlohy to robím už pomaly 3tí rok takže do teraz som rád že som si našiel takú prácu pretože keby ju nemám asi už tu nie som a hodil by som slučku nemal by som nervy na to že ja nemám nič z toho čo majú moji priatelia v 17tich som šiel na vysnívaný vodičák a v 18tich som si kúpil feliciu a som na nu hrdý pretože je moja a ja som si na nu zarobil ! moje prvé značkové tenisky ADIDAS som si kúpil mesiac po 18 narodeninách mobil mám ešte stále sony xperiu X8 a je môj a viete čo aj keď si na všetko zarábam sám oblečenie ektroniku a na výlety som šťastný len je nefér keď niekto za nič nerobenie má pár tisíc a niekto ako ja ked som nosil letáky má to čo som mal ja alebo je neféer ked niektorý spoluobčania máju 300€ za nič nerobenie o porti predavačkám a upratovačkám lalebo je nefér že mnohý moji spolužiaci čo im behajú tatkovia na bavorákoch poberajú štipko a ja ho nemám tak sa narobím ako fas kôly sume čo oni dostavajú ! Ja by som bol zvedavý čo by robili mnohý na mojom mieste
@nicolkaa@jently
njn hej, bez toho "okolia, a "prostredia, podpory, od rodiny a blizkich ludi je to dost tazke, takmer nemozne,
ale to ti co uz ziju v takej ..bubline, uz takmer doslova ..moc vysoko ( "na zámku" ), tí to už takmer nemozu pochopit, a nevidia, uz ani nedovidia, (resp. aj zabudli uz), nevedia, ako sa žije v .."podzámčí"
Ja ich zato neodsudzujem a držím palce nech tam aj ostanú a nak nepadnú do diery kde sme my pretože už aj tak sa dosť tlačíme o pracovné miesta za pár €€€ A možno aj my tam raz budeme lyterka
@lyterka to je blbost, nemusi nikto na nic zabudnut, len "vyrastala som v chudobe a pozri kde som teraz vdaka usiliu a sikovnosti" mozem povedat kludne aj ja, pretoze ta chudoba je relativna. podla mna nikto komu rodicia prispievali pricom sa snazil rozbehnut karieru nezacinal naozaj od nuly :x ale aj tak to ludia radi nazyvaju chudobou, to obdobie kedy ich zivili rodicia a nemohli mat vsetko co ich napadlo.
@tommyhot ty si normalne zaslepeny peniazmi to je strasna blbost mysliet si ze teraz kazdy si moze vybrat a kazdy ked sa bude snazit bude bohac to je proste neuskutocnitelne ! nikto nechce robit za pasom ani predavacku v tescu ale niekto to robit musi lebo by ste inak ani vy ludia co ste za vodou nemohli fungovat
@wewo tu vobec nejde o mna ano ja som kkt to viem ale ty si proste nechces priznat ze si napisal strasnu blbost no sak krasne ti to napisala @nicolkaa tak ja uz sa nebudem rozpisovat
@nicolkaa "ja poznam dost ludi co sa do niecoho super hnali a ta brutalne platena praca ich aj tak nechavala prazdnymi a radsej sa uchylili k niecomu menej vynosnemu po financnej stranke a viac prospesnemu vnutornej pohode"
Ok, ale ako toto suvisi s tym co som pisal? Myslel som, ze debata bola o vyske platu (a dovodoch preco ma niekto vysoky plat a iny nie), nie o tom kto ma aku vnutornu pohodu z toho co robi atd. V zasade z celeho tvojho komentu mam pocit, ako by reagoval na niekoho ineho a nie na mna.
@torpedo08 preco by som bol zaslepeny peniazmi? Snad je normalne, ze robim veci, ktore mi zarobia. Ci ty si ochotny robit zadarmo? Staci povedat, zamestnam ta
"to je strasna blbost mysliet si ze teraz kazdy si moze vybrat a kazdy ked sa bude snazit bude bohac to je proste neuskutocnitelne"
O bohacoch v mojom komente nebola jedina zmienka.
"nikto nechce robit za pasom ani predavacku v tescu ale niekto to robit musi lebo by ste inak ani vy ludia co ste za vodou nemohli fungovat"
Aha, cize ti ludia sa obetuju a dobrovolne sa zamestnaju za pasom, alebo v tescu, aby sme my ludia "za vodou" (neviem odkial mas, ze som za vodou) mohli fungovat? Ked si to ale vybrali, aby sme sa my mali tak dobre, tak potom je to super pre vsetky zucastnene strany, nie?
Co sa tyka toho, ze niekto musi tukat do pokladne atd. Keby to nikto nechcel robit, no bolo by to ziadane, tak platy nie su na urovni minimalnej mzdy, ale uplne na opacnej strane. Kedze sa ale ludia do takej prace hrnu (aby sme my ostatni mohli fungovat), tak je velmi slabo platena. Ponuka a dopyt plati na trhu prace rovnako ako na kazdom inom trhu.
dámy a páni zaujímalo by ma čo ste robili vy od 15tich a ak ste sa k niečomu dopracovali tak ako myslím bez rodičov pretože ja si robotu hľadám stále behal som po rôznych firmách či netreba výpomoc lebo každou prácou sa človek zdokonaľuje a ak budem mocť pracovať v potravinách tak sa rád priučím k tomu tak isto ako som pomáhal u cestárov naučili ma robiť z vozovými zošitmi tak som im dával dokopy papiere okolo 60strojov a mechanizmov nemalo poriadok v domunetoch za 2dni som to dal dokopy čo mi povedal riaditeľ že jeden to robil polroka a aj to bolo nahovno nepriehľadné čo ma zarazilo takže až tak blbý nie som a predsa nemám maserati a presne tak ako tu napísal Torpedo08 vždy musí existovať niekto kto vám ten smetný kontajner odnesie aby ste mohli zas natrepať doň bordel inak by ste sa v ňom utopili takže ja by som sa nevysmieval takým ľudom len preto pretože ma malý plat pretože ten človek je asi potrebnejší ako nejaký ITečkár lebo bez pc by si sa zaobišiel nik neumrie bez pc
@wewo Za nazor by ta naozaj nemali zjebavat, toje fajn ked zijes v takom prostredi kde sa tolko zaraba, ale ubezpecujem ta ze nie vzdy je to o sikovnosti a inteligencii, prijmy su dost nespravodlivo rozlozene a nie kazdy dokaze opustit rodinu a ist niekde do velkomesta. Napríklad ,podla mna neeexistuje práca, ktorá by mala byt hodnotená vyššie ako 2000 eur. Keby sa zaviedlo len toto jedno pravidlo, ludia by si mohli bohatstvo tohto sveta lepsie rozdelit a ubralo by to dost hladujucich a chudakov.
@wewo mne akurát prišlo smiešne a hrozne zvláštne, ako si napisal to, ze kazdy predsa musi zarabat min. tolko... to je všetko.
Je mi rovnako jasné, že vela ľudí sa má zle preto, že im to je jedno a nerobia nic pre zlepšenie ich situácie ale takisto nie každý mal možnosť sa venovat tomu, co ho bavi a co by ho aj slušne uzivilo, nemam vsak pocit, ze by sa to malo komentovať takym tónom akym si to komentoval ty, thats all
@55 asi najlepší post @50 prečo by ťa mal zamestnať ? mňa zamestnaj, nauč ma to, to je prístup, vypracuj niečo .. seba samého aby sa mal niečo ponúknuť
V mojom okolí moc nezarábajú ľudia aspoň tak usudzujem ale ani ma to nezaujíma. Skôr si všimnem, že tí čo majú menej len strácajú čas hejtovaním ako sa majú ostatní dobre.. a potom aj mladý, ktorý nespravia nič preto aby zarobili cash, za ktorými sa idú pozabíjať ale zoberú niečo čo ich nebaví za pár stoviek a nadavajú ďalej ako je zle.
@49 možno o taký odnos kontajnerov sa ti postará za xx rokov nejaké samojazdiace auto celá manuálna robota môže isť ....
plány a snahu treba mať dlhodobé a výsledok sa dostaví a na záver, oplatí sa robiť s pozitívnymi ľuďmi a ostatných treba trochu viac ignorovať
@wewo tak sorry, ale napises sem ze wtf 8 kil v cistom musi zarabat kazdy a teraz sa cudujes ze tu ludia do teba jebu? lebo je to blud obviously.... Kebyze povies ze 400e v cistom musi zarabat kazdy tak to by sa uz dalo povazovat za pravdu.
@tommyhot@wewo ach jaj ja koncim nechcete si to priznat ale rozmyslate uplne inak proste ako ludia co si take prachy co zarabate ani nevedia predstavit alebo ja neviem uz co k tomu napisat ja vam to neberem budte uspesny zavidim vam ale v dobrom ... nepoviem vam ze ste hajzli lebo pekne zarabate len by ste mohli trosku chapat aj ludi co tolko proste v zivote nezarobia aj ked sa roztrhaju a nie tu pisat blbosti
@torpedo08 mas pravdu, rozmyslame INAK a preto aj inak zarabame. Keby rozmyslame este viac "inak", tak sme milionari. Myslim si, ze polovica uspechu vychadza z toho aky mas pristup k zivotu. Ak sameho seba presvedcis, ze na viac ako tukanie za pokladnou nemas, tak hadaj co sa stane
"len by ste mohli trosku chapat aj ludi co tolko proste v zivote nezarobia aj ked sa roztrhaju a nie tu pisat blbosti"
Peniaze sa ale nezarabaju tym, ze "sa roztrhas", ale tym, ze niekomu vyprodukujes hodnotu, za ktoru je ochotny ti zaplatit. Mozes sice 20hodin denne vyhrabavat a zahrabavat jamu, ale nic nezarobis. Odnes si z toho co chces...
@majky538 to je len obycajna utopia ze raz to tu vsetko budu riadit stroje a my sa budeme vyvalovat to si ludia myslia uz 100 rokov
@jently tesi ma ze tu aspon niekto ma na toto uplne triezvy nazor lebo hento co tu pisu sa fakt neda citat aj ked to je dlhe ako kniha a stale nas presviedcaju ze to je tak ako si myslia oni
@wewo diki za dlhe odpovede, (a treba povedat, ze ozaj aj kus ..motivacne ),
Aa vdak za to, ze nestracas s nami trpezlivost
Hhej, som ted trochu pozerala tvoje blogy, ta mladost bola fakt kus ..divoka a burliva :0.o ;dlol
Vyzeralo to vtedy (s tebou) vselijak, ale jako konkretne si sa dostal na taku pozicie, ."uroven, kde si teraz,
Jake prog.jazyky, ktore, a na aky typ "codingu si sa zameral (weby, siete, internety, abo desktopove, aplikacne, atd...) si sia zacal studovat atrenovat ?
Ak by si sa mohol viac rozpisat, (a este 1 blog natukat, prave o tomto.. (myslim, zeby to mozno zaujalo aj viacerich..)
@pravnik to je tiez zaujimava myslienka ale to by sa musel nenormalne zmenit svet aby to takto fungovalo .... a inak to ze nemoze kazdy robit co ho bavi a zarabat kolko chce im tu pisem uz pol dna a furt to nechapu o to sa nesnaz
@torpedo08 "a inak to ze nemoze kazdy robit co ho bavi a zarabat kolko chce im tu pisem uz pol dna a furt to nechapu"
Tak vies, dostavat rozumy od cloveka co nikdy nepracoval a je cely den na lacnom vine je divne. Neber to v zlom, ale necuduj sa, ze ta v tomto smere my "za vodou" neberieme vazne.
@lyterka no hej, neboli sme zrovna bohati a jedno obdobie sme skoncili aj na ulici. Ale uz som tu na birdzi o tom popisal dost a nechce sa mi to znova rozpisovat. Nie je to zrovna obdobie na ktore rad spominam, aj ked ako motivator posluzilo dobre.
zacinal som brigadovat za minimalku, potom som dostaval 400 v sklade, vozickari mali 500-600, v anglicku som mal za jeden mesiac tiez v sklade 1600 eur po prepocte, teraz robim v irsku za 900-1000 eur v restauracii, lahka robota, len sa nachodim vela... Po zaplateni ubytka, energii a jedla a cestovania do prace mam zarobok 200 eur, na slovensku by som mohol o peniazoch len snivat... Som z liptova
@xxar3s trepol som, 1400 mesacne v severnom Anglicku za 40 hodin, 1700-2000 zarabali v sklade vozickari-samozrejme vsetko Anglicania, na Slovensku za podobnu robotu 400 eur a 50 hodin, ale mohol som si aj odskocit na wc, ked som potreboval, v Anglicku som sa ani napit nemohol.... a takto vsetci cudzinci zapriahnuti. samozrejme v tom sklade mali kamerovy system a vo velkom sa kradlo ci jedlo v nekontrolovanych ulickach
Kks dpc je 5hodin rano, ja nemozem spat lebo za hodinu "vstavam" do prvej realnej prace v zivote a citam tu toto a podla mna ma inak @wewo vo vela veciach pravdu len to podava kokotnym sposobom ktory vyznie voci ostatnym urazlivo a este ma bavi ako celkovo ITckari ziju v kvazi uplne inom svete (to len na margo toho ze ma pobavila ta vymenovavacka tych uspesnych a financne zabezpecenych ludi kde su vsetci tadaaaa ITckari no ale na to som si uz zvykla, mna by len fakt zo srandy velice zaujimalo co by ste tu vy IT banda (nemyslene v zlom) pisali, keby ste sa fakt nenarodili s nadanim pre IT, resp. By vam to bolo cudzie a museli by ste vykonavat nejaku "beznu pracu". Lebo ono motivacne picovinky sa dobre pisu ak sa bavime o odvetvi v ktorom je mozne uspiet a zarobit
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
70 komentov
sory, ale mas fakt kus nerealne ..videnie, poznanie sveta, resp. Asi dost v inom svete, a v inich, "vyssich kruhoch sa pohybujes.. :0.o
sak chod aspon na isty cas zit a byvat niekde na stredne Svk, abo uplne na Vychod..
(Tam bezne vacsina ludi zije, (musi), resp. Preziva a zivori, aj zo 400, abo aj zo 160 ~ 200
(..a aj z odost menej sa da, bezdaci,/zobraci aj z par $ na mesiac..
- -96 eur / mes
( nj, su aj take soc.pripady..)
@4 ty aj vnímaš svet okolo seba ? Určite "každá" predavačka zarába 800 aj "každý" robotník má minimálne 800 v čistom... fúha
Az taky obrovsky rozdiel tam nie je. Fakt zijes v bubline
V kruhu priatelov mam najmenej.
V ramci rodiny by bola moja segra zobrak ale ma vsetko co potrebuje
@wewo
a takú pičovinku som už dlho nepočul no:
"akoze netusim, ale wtf, 8kil v cistom musi zarabat snad kazdy."
ale potom si zajebal ešte toto:
"Ono vyzit v BA z 8kil je ako vyzit na vychode zo 4kil. Preto tu ludia zarabaju 1300+."
peace
samozrejme su ludia co tolko zarabaju ale povedat chujovinu ze to musi mat snad kazdy ...
proste .
nic radsej
Holt zivot na vychode nie je lahky, lebo vsetko sa sustreduje na zapade. Tympadom tam je vsetko drahsie, vyssie platy, ludia sa tam stahuju a zapadniari na to nadavaju.
@hetfield lekari ? no ok par z nich urcite ale vacsina by si zasluzila akurat tak po papuli dostat
@wewo ty kde zijes paneboze ?
Ta veta ma dost nasrala ked si uvedomis ze mnoho ludi co sem chodi su mladi ludia ktori prevazne byvaju u rodicov a vacsina ich rodicov urcite nezaraba v cistom 800 eur v cistom .... A ver mi ze sa v zivote snazia aby sa ich deti mali co najlepsie.
O com konkretne? Lebo napisalo sa tu toho celkom dost...
@wewo
bohužiaľ všetko toto zlo vychádza z nedobrej situácie na slovensku, ľudia sú už podráždení, každy by chcel žiť dôstojne, len sa to nedá...
a ano modlím sa každý deň za všetkých vás
ale nehadajte sa uz na nezmyselnostiach :c
Je to ale len tvoje rozhodnutie, ze stracas cas v oblasti po ktorej nie je dopyt. Je to rovnake ako predavat povedzme znacku caju o ktoru nikto nema zaujem. Zarucene failnes, lebo ta nikto nezaplati aj keby si v tej oblasti najlepsia.
To, ze som sa zivil IT nie je dane tym, ze som sa narodil s klavesnicou v ruke. Bolo to moje vypocitave rozhodnutie (samozrejme IT ma bavilo uz ako 4 rocneho kedy som dostal prve PC, ale v case ked ma bavilo najviac som z toho nezarabal ani korunu), videl som tam peniaze, ludia mi ich hadzali pod nohy a ja som ich len zdvihal zo zeme. Keby stojim o kusok vedla, tak nemam nic.
To, ze ma dnes zivia bitcoiny nie je dane tym, ze mi panbozko urcil taky osud. Isiel som za smradom penazi a nejako popri tom som zistil, ze ma to aj neskutocne bavi.
Ale vzdy to bolo o tom, ze som si VYBRAL a vybral som si to, o com som predpokladal, ze mi prinesie najvacsi uzitok. To, ze ludia si dobrovolne vyberu tukanie do pokladne, alebo zametanie chodby je len ich slobodne rozhodnutie (tu suhlasim s @wewo ). Veci ktorych mozu v zivote robit je neobmedzene mnozstvo, ale evidentne nemaju dostatocnu motivaciu nieco dokazat. Osobne si myslim, ze chudoba je slobodny vyber (s vynimkou ked mas povedzme zdravotne prekazky nieco dosiahnut, narodis sa v krajine kde je vojna atd).
njn hej, bez toho "okolia, a "prostredia, podpory, od rodiny a blizkich ludi je to dost tazke, takmer nemozne,
ale to ti co uz ziju v takej ..bubline, uz takmer doslova ..moc vysoko ( "na zámku" ), tí to už takmer nemozu pochopit, a nevidia, uz ani nedovidia, (resp. aj zabudli uz), nevedia, ako sa žije v .."podzámčí"
@wewo tu vobec nejde o mna ano ja som kkt to viem ale ty si proste nechces priznat ze si napisal strasnu blbost no sak krasne ti to napisala @nicolkaa tak ja uz sa nebudem rozpisovat
@jently pekne si to aj ty napisal
Ok, ale ako toto suvisi s tym co som pisal? Myslel som, ze debata bola o vyske platu (a dovodoch preco ma niekto vysoky plat a iny nie), nie o tom kto ma aku vnutornu pohodu z toho co robi atd. V zasade z celeho tvojho komentu mam pocit, ako by reagoval na niekoho ineho a nie na mna.
@torpedo08 preco by som bol zaslepeny peniazmi? Snad je normalne, ze robim veci, ktore mi zarobia. Ci ty si ochotny robit zadarmo? Staci povedat, zamestnam ta
"to je strasna blbost mysliet si ze teraz kazdy si moze vybrat a kazdy ked sa bude snazit bude bohac to je proste neuskutocnitelne"
O bohacoch v mojom komente nebola jedina zmienka.
"nikto nechce robit za pasom ani predavacku v tescu ale niekto to robit musi lebo by ste inak ani vy ludia co ste za vodou nemohli fungovat"
Aha, cize ti ludia sa obetuju a dobrovolne sa zamestnaju za pasom, alebo v tescu, aby sme my ludia "za vodou" (neviem odkial mas, ze som za vodou) mohli fungovat? Ked si to ale vybrali, aby sme sa my mali tak dobre, tak potom je to super pre vsetky zucastnene strany, nie?
Co sa tyka toho, ze niekto musi tukat do pokladne atd. Keby to nikto nechcel robit, no bolo by to ziadane, tak platy nie su na urovni minimalnej mzdy, ale uplne na opacnej strane. Kedze sa ale ludia do takej prace hrnu (aby sme my ostatni mohli fungovat), tak je velmi slabo platena. Ponuka a dopyt plati na trhu prace rovnako ako na kazdom inom trhu.
Je mi rovnako jasné, že vela ľudí sa má zle preto, že im to je jedno a nerobia nic pre zlepšenie ich situácie ale takisto nie každý mal možnosť sa venovat tomu, co ho bavi a co by ho aj slušne uzivilo, nemam vsak pocit, ze by sa to malo komentovať takym tónom akym si to komentoval ty, thats all
@50 prečo by ťa mal zamestnať ? mňa zamestnaj, nauč ma to, to je prístup, vypracuj niečo .. seba samého aby sa mal niečo ponúknuť
V mojom okolí moc nezarábajú ľudia aspoň tak usudzujem ale ani ma to nezaujíma. Skôr si všimnem, že tí čo majú menej len strácajú čas hejtovaním ako sa majú ostatní dobre.. a potom aj mladý, ktorý nespravia nič preto aby zarobili cash, za ktorými sa idú pozabíjať ale zoberú niečo čo ich nebaví za pár stoviek a nadavajú ďalej ako je zle.
@49 možno o taký odnos kontajnerov sa ti postará za xx rokov nejaké samojazdiace auto celá manuálna robota môže isť ....
plány a snahu treba mať dlhodobé a výsledok sa dostaví a na záver, oplatí sa robiť s pozitívnymi ľuďmi a ostatných treba trochu viac ignorovať
"len by ste mohli trosku chapat aj ludi co tolko proste v zivote nezarobia aj ked sa roztrhaju a nie tu pisat blbosti"
Peniaze sa ale nezarabaju tym, ze "sa roztrhas", ale tym, ze niekomu vyprodukujes hodnotu, za ktoru je ochotny ti zaplatit. Mozes sice 20hodin denne vyhrabavat a zahrabavat jamu, ale nic nezarobis. Odnes si z toho co chces...
@majky538 to je len obycajna utopia ze raz to tu vsetko budu riadit stroje a my sa budeme vyvalovat to si ludia myslia uz 100 rokov
@jently tesi ma ze tu aspon niekto ma na toto uplne triezvy nazor lebo hento co tu pisu sa fakt neda citat aj ked to je dlhe ako kniha a stale nas presviedcaju ze to je tak ako si myslia oni
Aa vdak za to, ze nestracas s nami trpezlivost
Hhej, som ted trochu pozerala tvoje blogy, ta mladost bola fakt kus ..divoka a burliva :0.o ;dlol
Vyzeralo to vtedy (s tebou) vselijak, ale jako konkretne si sa dostal na taku pozicie, ."uroven, kde si teraz,
Jake prog.jazyky, ktore, a na aky typ "codingu si sa zameral (weby, siete, internety, abo desktopove, aplikacne, atd...) si sia zacal studovat atrenovat ?
Ak by si sa mohol viac rozpisat, (a este 1 blog natukat, prave o tomto.. (myslim, zeby to mozno zaujalo aj viacerich..)
Tak vies, dostavat rozumy od cloveka co nikdy nepracoval a je cely den na lacnom vine je divne. Neber to v zlom, ale necuduj sa, ze ta v tomto smere my "za vodou" neberieme vazne.
By som aj tvoju *hi'story rada precitala ;p :ehm: