moj oblubeny je "The woman in black". ale zalezi to od toho, co je pre teba horror. niekto tam chce vidiet krv, niekto duchov, narusenych vrahov, upirov, zbrane, davne casy... preto mam najradsej, ked sa v otazke blizsie definuje, ake zameranie ma mat ten film.
ja mam najradsej, ked tam nie je krv, ale rozne mysteriozne udalosti a sokujuci zaver. duchovia a ine tvory su vacsinou prilis "fake", to velmi nemusim. film je pre mna tym strasidelnejsi, cim viac je realny
pet sematary jednoznačne proste nikdy nepochopím to, s akou ľahkosťou dokážu zo skvelých Kingových knieižiek spraviť najprepadákovejšie filmy ever (sme v rovine hororových story samozrejme) ... ale tak langoliery sa im podarili ešte... až na tie hrozne efekty nakonci
The shining s Nicholsonom je šupa z tych starších, ale to je skor take psycho než horor, a z tych nových jednoznačne The Conjuring ktory režiroval ten mlady japonec ktory režiroval aj Insidious, a bude aj Insidious 2 , teším sa!
dačo sa chcem spýýtať ... neviete mi niekto povedať názov hororu (aspoň sa mi zdá, že to bol horor), videla som to už dávnejšie, takže už absolútne neviem o čo tam išlo, niečo s mostom tam bolo (mal myslím vybuchnúť alebo sa zrútiť )a bola tam akási bytosť, niečo s nočným motýľom to malo ....
údajne v Amerike je aj taká povesť o tom že vraj sa to fakt stalo (" fakt")
mňa dosť vydesil sinister a to som už videla hocičo...ale ten chlapík tam bol otrasný a sem tam sa tam zjavil tak z ničoho nič,že som skoro dostala infarkt insidious 1 bolo mega dobré,páči sa mi,že tam zapojili astrálne cestovanie a tak insidious 2 už nevyzerá byť taká dobrá som sklamaná z nového evil dead...veľa krvi a skôr to bolo nechutné ako strašidelné...v zajatí démonov ( conjuring ) vyzerá byť fakt niečo desivé,ale zase povedané,že natočené podľa skutočnej udalosti,takže neviem neviem ale všade kde sú démoni,tak tam sa ja bojím ale aj napriek tomu si všetko rada pozriem grave encounters- boli tam desivé momentíky,ale najviac desivá mi prišla len tá psychiatrická liečebňa alebo čo to vlastne bolo celkom môžem silent hill,ale len 1,dvojka je podľa mňa o ničom celkom ma bavilo pád do tmy,ale tiež len 1,aj keď pre mňa moc nie je horor to,kde behajú nejakí zmutovaní magori,najlepšie na horory je to,že sa obete nemôžu brániť a väčšinou sa to nedá pred duchmi a démonmi ale pobavia ma aj zmutovaní magori od černobylských denníkov som čakala viac,možno tam bol jeden desivý moment a tiež len tí zmutovaní ešte sa celkom dá vidieť horor mama...a aby som nezabudla...KRUH...Samara ma bude mátať do smrti...škrata jedna...ani 3:15 nie je najhôršie...ďalej celkom antikrist,ale to je skôr také psycho než horor...the mirrors...záhada blair witch...
a ešte sa chcem spýtať na jeden horor...je poriadne starý...lebo som ho videla ako malá...viem že tam boli niečo ako zombie opice ale do dnes neviem či sa mi to len snívalo alebo som to naozaj videla,preto by som bola rada keby ste mi napísali či o niečom takom viete viem že tam bol nejaký chalan,mal rande s babou v zoo a tam ich sledovala tuším jeho babka a ju pohryzla oživená kostra opice a ona sa premenila ani neviem načo chcem si to pozrieť aj teraz
@3 ...ale ja som zase až tak veľa hororov nevidela aby som mohla objektívne povedať ktorý je najlepší...ale mne sa páči žena v čiernom, tí druhí,conjuring...a vreskot
ale je pravda, že v mist ma srali chápadlá a ešte dačo s tými článkonožcami, ale práveže sa mi na tom strašne páčilo, že všetká tá beznádej a hrôza a podobne vychádzalo viac z tých ľudí samotných, ako toho, čo bolo vonku
a záver bol presne taký, ako som si priala a nikdy by som v to nedúfala
Ale proste tu ide o to, že každý má iné vnímanie strachu. Krvák, duchariny, to proste so mnou nič nerobí (možno prvé menované zhnusenie, ale to so strachom nemá nič), lebo viem, že to je všetko vymyslené a nereálne.
Ale keď si človek ako ja uvedomí, že jeho najväčší strach nie sú tam pavúci alebo chlapík posadnutý kliatbou nejakého domu (či ako presne to bolo v Shining - tam som im nikdy neodpustila, že vynechali kríky, kríky som mala rada), ale ten samotný pocit beznádeje a bezmocnosti, že vieš, že by si asi mal niečo spraviť, ale nevieš čo, či nemôžeš. (Poprípade, a to sa týka hlavne záveru filmu, že si uvedomíš, že si spravil v konečnom dôsledku blbosť, ale je už neskoro napraviť to), tak vtedy človeka baví film ako Mist práve preto, že to celkom pekne zachytáva tie situácie a pocity. (Ešte stará verzia Carrie sa mi celkom páčila, lebo to zas bol človek pod takým neznesiteľným psychickým náporom, že to až nezniesol a vyústilo to v to, čo vyústilo. A hej, a Travoltov filmový debut )
Dobre, rozpísala som sa asi dosť o ničom, ale hádam som vysvetlila dosť značne, čo som chcela povedať
teším sa moc na The Conjuring... čo mi vraveli známi čo to videli.. je to naj horor ... a zo starých čias pôvodný Evil dead alebo The Blair Witch Project
inak mňa by zaujimalo kde všetci videli conjuring keď to v kinách má isť až na druhý týždeň tuším O___o
a ani celkovo v kinemaxe som to nevidel (aj keď nevylučujem že to tam nie je, lebo málo chodím) ale aj tak, celkovo a ak máte nejaký link na film tak dajte prosím vás, lebo nerozumiem kde to všetci videli
Najlepsie podla mna su Dead silence, Evil dead, REC, Conjuring a este Rohtenburg ale to neni tak celkom horor... A super hororova komedia je Tucker and Dale vs. Evil: P
@patricino videl som to teraz nedavno a keby to vidim aj v case premiery, tak sa nic na tom nemeni, ze to je nuda, radsej slendermana si zahrat... Na sracky som bol si ani nepametam
@patricino však to je úplne amatérsky film s lacnými efektmi, kde sa nič nedeje, len počujem hysterických hercov, ako vidia bubáka... čoho by som sa mal báť prosím ťa? .... skor som sa smial . ale napr. taký 3:15 z toho som bol zdesený, to musím priznať.
@patricino nepamatam sa uz, ale tak 9-10 som mohol mat ... Netvrdim, ze nebol, ale 1 scena pri tom umyvadle ma dost vydesila , o tom ma byt hororv prvom rade.
raz som bola u otca a on mal dáke filmy tie 10 korunové v papierových obaloch a mal tam taký jeden, neviem presne ako sa volal, bol asi z roku 95 a na obálke bol veľký strašidelný dom a plno "sexi" dievčat. 3/4 filmu bolo o tom, ako sa bozkávajú ( lebo presne to prostitútky robia ) A potom ako tie prostitútky po jednom vraždili každého príborovým nožíkom, ešte sa ani tela nedotkly a už bol zdechlý...
V podstate nemám obľúbený horor alebo nejaký "dobrý". Všetky čo som videla v podstate nenávidím. Neskutočne si to prenášam do reálneho života a potom sa bojím po tme pozrieť čo i len pozrieť z okna.
Najlepší je Rec a Kruh, len pri týchto dvoch som sa bál aj v dospelom veku. A inak pre tých čo majú radi žáner found-footage horory: » 10najlepsich.sk/index.php?text=...
Takže ako tu už bolo spomínané čo považuješ za horor ? Ja preferujem duchariny, psycho skôr než krváky ale uvediem zopár mojích ktoré si spomeniem všetko si môžeš kuk online -Prípad číslo 39- niečo medzi duchom, a démonom
-niečo s exorcizmom - diabol v tele
-rec 1 a 2 ;3 už nebola bohviečo
-resident evil nesmie chýbať
-hruza v conecticate duch georie
-carrie 2003 2013 1976
-
moj zoznam obľúbených ak ma niečo napadne doplním
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
77 komentov
ja mam najradsej, ked tam nie je krv, ale rozne mysteriozne udalosti a sokujuci zaver. duchovia a ine tvory su vacsinou prilis "fake", to velmi nemusim. film je pre mna tym strasidelnejsi, cim viac je realny
Omen
nad najlepším sa mi zamýšľať nechce, ale tieto boli fajn
krvaky by som ti vymenovala zo tucet
proste nikdy nepochopím to, s akou ľahkosťou dokážu zo skvelých Kingových knieižiek spraviť najprepadákovejšie filmy ever (sme v rovine hororových story samozrejme) ... ale tak langoliery sa im podarili ešte... až na tie hrozne efekty nakonci
The others
Insidous
Psycho
Omen
dačo sa chcem spýýtať ... neviete mi niekto povedať názov hororu (aspoň sa mi zdá, že to bol horor), videla som to už dávnejšie, takže už absolútne neviem o čo tam išlo, niečo s mostom tam bolo (mal myslím vybuchnúť alebo sa zrútiť )a bola tam akási bytosť, niečo s nočným motýľom to malo ....
údajne v Amerike je aj taká povesť o tom že vraj sa to fakt stalo (" fakt")
alebo Never Say Never...
(zatial co shining sa mu nepaci XD )
ale je pravda, že v mist ma srali chápadlá a ešte dačo s tými článkonožcami, ale práveže sa mi na tom strašne páčilo, že všetká tá beznádej a hrôza a podobne vychádzalo viac z tých ľudí samotných, ako toho, čo bolo vonku
a záver bol presne taký, ako som si priala a nikdy by som v to nedúfala
mist bola picovina jak kokot uplne.. ako ta mumia co hrala tu panbickarsku picu tak ta to zahrala fakt dobre, lebo by som ju zapalil aj v reale asi
a koniec bola jedina svetla vec v tom filme, este mozno ked som sa smial na tom typkovi co ho ustipla ta megaosa ci aky lofas
a chapadla boli na smiech len
vravím, chápadlá boli jedinou tienistou stránkou.
Ale proste tu ide o to, že každý má iné vnímanie strachu. Krvák, duchariny, to proste so mnou nič nerobí (možno prvé menované zhnusenie, ale to so strachom nemá nič), lebo viem, že to je všetko vymyslené a nereálne.
Ale keď si človek ako ja uvedomí, že jeho najväčší strach nie sú tam pavúci alebo chlapík posadnutý kliatbou nejakého domu (či ako presne to bolo v Shining - tam som im nikdy neodpustila, že vynechali kríky, kríky som mala rada), ale ten samotný pocit beznádeje a bezmocnosti, že vieš, že by si asi mal niečo spraviť, ale nevieš čo, či nemôžeš. (Poprípade, a to sa týka hlavne záveru filmu, že si uvedomíš, že si spravil v konečnom dôsledku blbosť, ale je už neskoro napraviť to), tak vtedy človeka baví film ako Mist práve preto, že to celkom pekne zachytáva tie situácie a pocity. (Ešte stará verzia Carrie sa mi celkom páčila, lebo to zas bol človek pod takým neznesiteľným psychickým náporom, že to až nezniesol a vyústilo to v to, čo vyústilo. A hej, a Travoltov filmový debut )
Dobre, rozpísala som sa asi dosť o ničom, ale hádam som vysvetlila dosť značne, čo som chcela povedať
a ani celkovo v kinemaxe som to nevidel (aj keď nevylučujem že to tam nie je, lebo málo chodím) ale aj tak, celkovo a ak máte nejaký link na film tak dajte prosím vás, lebo nerozumiem kde to všetci videli
PS: pokiaľ ti po brade netečie ešte aj teraz
-niečo s exorcizmom - diabol v tele
-rec 1 a 2 ;3 už nebola bohviečo
-resident evil nesmie chýbať
-hruza v conecticate duch georie
-carrie 2003 2013 1976
-
moj zoznam obľúbených ak ma niečo napadne doplním
chystám sa na osvicení a TO