ja osobne ho nemám rada odmalička (a to som kedysi majonézu v menšom množstve mala rada, teraz už nie) a zaujímalo by ma či je tu niekto s podobným alebo rovnakým názorom, nakoľko vo svojom okolí poznám len jedného človeka, ktorý ho nemá rád
poprípade, čo jete ako inú alteratívu na Vianoce namiesto šalátu?
vo vegan verzii why not.
pred pár dňami som ochutnal asi 14 verzií takého šalátu, niektoré boli dosť ppč.
sám ho robím len v tomto čase (je to taká naša minisúťaž)... inokedy nemám dôvod.
záleží od ľudí, kto ho ako pripraví , niekto dáva jogurt, niekto iba kúpnu tatárku a niekto robí domácu majonézu, ale tú robí tiež veľa ľudí na xxx spôsobov a pridá tam každý niečo iné... ale celkovo mi šalát chutí, môj je najlepší, no to si povie každý
Nemilujem ho, ale jem ho aj mimo Vianoc občas, nie je to striktne "vianočné menučko". Robievame majonézový, ale bez majonézy a až keď ho naberáme na tanier tak si každý pridá a zamieša majonézu, koľko chce
akože každú nedeľu by som ho jesť asi nechcela ale tak párkrát do roka si ho viem vychutnať a vždy sa na neho na vianoce teším .. my robíme klasický s majonézou
taký ten že úplne Vianočný je vlastne zároveň aj Veľkonočný takže tento 2x do roka... vždy len s domácou majonézou, nikdy sme ju nekupovali, nekupujeme a nebudeme kupovat a so sparenou cibulou (resp. nastruhanou), aby bol ešte lepšie stráviteľný ale hlavne v lete robievame jeho bezmajonézovú alternatívu, čiže vlastne to isté ale v zdravšej verzií... suma sumárum - cca tak 8 - 10x do roka
@salora rozvin to s cibuľou prosím. Nastrúhanú zrejme chápem - že keď je v šaláte na úplne drobnučké kúsky, tak sa ľahšie trávi. A sparena je normálne nakrájaná (nie struhana?) a krátko (ako?) tepelne upravená v pare?
@pubertslatinocelny normalne ju nakrajas na jemno a vhodis na chvilu do vriacej vody, do ktorej mozes dat troska octu... nechas dobre odkvapkat a vychladnut a supnes do salatu... je potom pre mnohých omnoho lepšie stráviteľná... len ju nesmies varit dlho, lebo sa nacisto uvari a potom je to hnus, osobne neznasam varenu cibulu (napr. v polievke) alebo nakladanu zavaranu... bleee... cize tak len na minutku ju nechat v tej vriacej vode
@pubertslatinocelny slabšiu samozrejme, ale má... no vacsinou to robime tak, ze ju struhame... samozrejme na umelohmotnom (najjemnejsom) struhadle, cize v podstate na kasu...
@devanelemen presne aj ja toto isté ale tento rok mi mamka oddelila čisté zemiaky s hráškom, mrkvou, uhorkami a vajcom inak mne sa z neho dvíha žalúdok
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
poprípade, čo jete ako inú alteratívu na Vianoce namiesto šalátu?
pred pár dňami som ochutnal asi 14 verzií takého šalátu, niektoré boli dosť ppč.
sám ho robím len v tomto čase (je to taká naša minisúťaž)... inokedy nemám dôvod.
Na veky vekov ...
amen ...
Avšak už len z pohľadu na zemiakový šalát sa mi dvíha žalúdok, neviem prečo