podla man je to blbosť ked už niekto psa ma par rokov v byte lebo ten pes je už zvyknuty a na dvore by si ťažko zvykal hlavne v zime ale som proti psom v bytoch predsa len nemaju možnost behat.V byte by mali byť maximalne také tie kabelkové psy.
V podstate zákaz ako taký nikdy nič nevyriešil ani a nevyrieši. Ľudia by skôr mohli dostať rozum a pochopiť, že chovať zvieratá takým spôsobom, akým ich chovajú, je proti akýmkoľvek prírodným zákonom.
ja doma psa mam, maleho, a nemyslim ze by to mal niekto zakazovat...ak sa da psovi zabezpecit vela casu na vzduchu a cistota, tak preco nie...lepsie starat sa o psa v byte tak ako sa ma, nez chovat na dvore 50 psov a nechat ich krizit sa medzi sebou..:/ ( ako jedna pani blizko BA)
@8 sere..ved na to su uz sacky pri kazdom vchode, steka- ved je to pes,tak ako ty hovoris, on steka, pod auta nevbieha, lebo zo zakona ma byt na voditku, a deti nema co napadat z toho isteho dovodu...ide skor o to, ako sa tento zakon dodrziava a ci je majitel schopny vychovat si psa...normalne by som zaradila testy sposobilosti chovat psa...lebo ak ja mozem slusne vencit tohon svojho maleho a okolo pobehuju dogy a podobne psy, volne, bez kosika, tam uz to nie je v poriadku...lenze nejde o psa, ale o majitela...
máme psa v byte a chudák,keby mal byť niekde vonku a ešte tam aj spať,v zime by myslím zamrzol.je to jednoducho bytový pes,ktorý nie je zvyknutý behať po záhrade a ešte tam aj spať.
ale na druhej strane,ak má niekto v malom byte viac veľkých psov,to sa mi až tak nepáči,je síce pravda,že ak so psom chodí človek pravidelne von a ten pes sa vybehá koľko potrebuje,nemal by byť problém,že je v byte,ale povedzme si úprimne veľa takých ľudí nie je,čo by veľkých psov takto venčilo...
susedia,čo bývajú na prízemí a majú nie balkón,ale iba takú terasu ich psa nechodia venčiť,ale ho len pustia na tú terasu.
@bluepanter podľa mňa to nemali spraviť, čo bude teraz s tými psami ?
@zuzushiq s týmto s tebou nesúhlasím v byte som mal dva roky psa - zlatého retrívera čo vôbec nie je malý pes, a bol v pohode v byte s ním neboli žiadne problémy a už rok budeme bývať v dome a v pohode si zvykol na dvor. Podľa mňa ked človek chodí so psom denne 10 km a poriadne ho vybehá tak ako som to robil ja, tak môže mať psa aj v byte.
Vidím, že názory sa rozchádzajú...v podstate ste asi každý vystihli pre a proti.
Akože ja osobne nemôžem zniesť v byte doma psa, lebo furt dávať naňho pozor a venčiť ho, to ma nebaví. Na dvore by som ho mal radšej .
Ale aj tak som proti tomu zákazu. Radšej nech stavajú tie búdky so sáčkami na výkaly a nech to prísnejšie kontrolujú, no niekto potrebuje psa ako spoločníka.
A aj tak to dané mesto s tým neuspeje, lebo psy sú v kategórii majetku a mesto nemôže zakazovať tento typ majetku mať v byte...nejako tak je to.
ide o to, ze ked ja mam doma psa a chodim ho trikrat denne vencit do hory (dokopy tak dve hodiny a viac), tak je psovi uplne jedno ci sa vyspi na dvore alebo na siedmom poschodi... mne sa to takto paci, mat ho v byte, a poznam aj vacsich psov ktore ziju v byte a su stastni..
a ludia z rodinnych domov by sa tiez mali uvedomit, ak maju psa na dvore 4x4 metre - takeho psa je totiz tiez potrebne vencit.. (dokonca podla slov jedneho cvicitela by mal chodit mimo svojho dvora kazdy pes - nieco na sposob nech mas akokolvek velku obyvacku, na vecko tam nechodis... a vacsina psov to ma takto vrodene, preucia sa to len preto, ze su donuteni)
Videla som na to uputavku v spravach, ale tu reportaz som uz nepozarala, tak ani neviem ze preco to zakazuju. Som toho nazoru, ze ak je clovek psickar skutocne telom aj dusou a o svoje psy sa poriadne stara, tak moze mat aj dvoch, troch velkych psov v byte. Osobne v tom nevidim problem a sama poznam takych ludi a klape im to vyborne. Takyto ludia sa uz vacsinou venuju aj profesionalne agility, poslusnosti atd., o svojich psov sa naozaj vzorovo staraju a su to stastne psy. Nepochybujem o tom, ze keby ich majitelia nechali von na dvore, skemrali by ze chcu ist dnu. Pes nie je divoke zviera, ale zdomestikovane a najdolezitejsi je pre neho jeho pan a jeho ludska svorka a ked s nou moze travit co najviac casu.
Ja osobne by som vsak napriek vsetkemu tiez nechcela chovat velkeho psa v byte, prave preto mam radsej mensie plemeno.
Závisí od toho aký veľký pes ale hlavne od toho ako sa mu majitelia venujú máme doma aljašského malamuta(budeme sa sťahovať na dedinu) a každé ráno z ním chodím na 2 hodiny zabehať a večer zase brat z nim ide na bike-u takže pohybu má dosť ale musím uznať že lepšie je mu na dedine. Ale zase tam je to tak že stále závisí od toho ako sa takému zdatnému psu venujú...napríklad videl som malamuta pripútaného na 2 metrovej reťazi a nikdy z ním majiteľ nikam nešiel...bol celý ustrašený vychudnutý a nemal skoro žiadnu svalovú hmotu(jedlo voda mal vždy). Alebo vlčiaka ktorý zomrel od hladu...lebo jeho ožran majiteľ sa nedokázal tam hore vytrepať a žrádlo mal len myši ktoré si ulovil a jedlo čo sme mu tam doniesli my raz za týždeň. Tiež bol na reťazi nakoniec uhynul.
ale povolovat by sa to malo podla toho, kto si ake plemeno chce kupit..psa, ktory potrebuje vela pohybu dovolit ludom, ktori radi behaju po horach a casto..tie male postelove kludne aj lenivcom..a vlastne podla mna by to tak malo byt stale..
tiež nechápem,čo môže niekomu vadiť,že je pes na sídlisku.veď keď urobí potrebu,upracem po ňom,nie? a to že šteká,veď decká ti robia viac kriku ako jeden štekajúci pes a priznávam,že náš pes neraz pokúsal decko.ale prečo? lebo decko len tak pribehne,ani sa ma neopýta,že či ho môže pohladkať a potiahlo nášho psa silno za chvost,alebo minule iné ho išlo bez opýtania zdvíhať na ruky,čo náš pes nemá rád od cudzích ľudí...
vôbec mi vtedy tých deciek nebolo ľúto.
@foxik21 majú síce malého psa,takého bytového,ale aj taký pes sa potrebuje prebehnúť,aj ja mám malého psa a púšťam ho von,aj vybehať bez vodítka,keď sme mimo ľudí,každý pes podľa mňa potrebuje priestor.
@flleur jo taký malý agresivný hlúpy psi by sa podľa mňa ani z výbehu nemali púšťať. má to 10 cm a brechá to na môjho 50 kilového psa. Ten na neho len pozerá či je zdravý. Nikdy by nijakému psu ani človeku neublížila a také malé jednohúbky na ňu budú brechať. Ja som jej už aj hovoril že nech nejakého zadusí a možno bude pokoj ale ona je taký dobrák. Horšie ako veľký pes je agresívny pes.
No nasu havu nemozu ziadne deti ani nikto chytat, lebo ona sa nenecha jednoducho si drzi od ludi dost odstup. A ked sa ma niekto spyta, ci ju moze pohladkat, tak ja ze v pohode, ale ze ona sa nenecha a fakt sa nikdy nenecha. Ale aj keby, tak ona snad ani nevie co je to agresivita, takze s tymto nastastie problem nemame
No Taq podla mna by to nemalo byt zakazne ale samozrejme by ludia ktory yju psa v byte maly brat ohlad na ich potreby... a aj ja mam psika v byte ale praidelne ho vencim
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
jediné kedy to beriem, je u dôchodcov. spoločník, ktorý dá starému človeku dôvod ísť sa poprechádzať.
ale na druhej strane,ak má niekto v malom byte viac veľkých psov,to sa mi až tak nepáči,je síce pravda,že ak so psom chodí človek pravidelne von a ten pes sa vybehá koľko potrebuje,nemal by byť problém,že je v byte,ale povedzme si úprimne veľa takých ľudí nie je,čo by veľkých psov takto venčilo...
susedia,čo bývajú na prízemí a majú nie balkón,ale iba takú terasu ich psa nechodia venčiť,ale ho len pustia na tú terasu.
ten pes musí byť z toho určite nadšený...
@zuzushiq s týmto s tebou nesúhlasím v byte som mal dva roky psa - zlatého retrívera čo vôbec nie je malý pes, a bol v pohode v byte s ním neboli žiadne problémy a už rok budeme bývať v dome a v pohode si zvykol na dvor. Podľa mňa ked človek chodí so psom denne 10 km a poriadne ho vybehá tak ako som to robil ja, tak môže mať psa aj v byte.
Akože ja osobne nemôžem zniesť v byte doma psa, lebo furt dávať naňho pozor a venčiť ho, to ma nebaví. Na dvore by som ho mal radšej .
Ale aj tak som proti tomu zákazu. Radšej nech stavajú tie búdky so sáčkami na výkaly a nech to prísnejšie kontrolujú, no niekto potrebuje psa ako spoločníka.
A aj tak to dané mesto s tým neuspeje, lebo psy sú v kategórii majetku a mesto nemôže zakazovať tento typ majetku mať v byte...nejako tak je to.
@foxik21 to by bol tiež problém, kam by ich dali.
a ludia z rodinnych domov by sa tiez mali uvedomit, ak maju psa na dvore 4x4 metre - takeho psa je totiz tiez potrebne vencit.. (dokonca podla slov jedneho cvicitela by mal chodit mimo svojho dvora kazdy pes - nieco na sposob nech mas akokolvek velku obyvacku, na vecko tam nechodis... a vacsina psov to ma takto vrodene, preucia sa to len preto, ze su donuteni)
Ja osobne by som vsak napriek vsetkemu tiez nechcela chovat velkeho psa v byte, prave preto mam radsej mensie plemeno.
vôbec mi vtedy tých deciek nebolo ľúto.
@foxik21 majú síce malého psa,takého bytového,ale aj taký pes sa potrebuje prebehnúť,aj ja mám malého psa a púšťam ho von,aj vybehať bez vodítka,keď sme mimo ľudí,každý pes podľa mňa potrebuje priestor.