aj u zvierat sa sem tam nájde výkvet svorky... a neodsudzujú ho... to len ľudia majú milné predstavy o dokonalom živote, správaní sa a duševnom zdraví... koniec koncov, kto je v dnešnej dobe naozaj zdravý? nie len fyzicky..
nesúhlasím ani s jednou možností. na psychiatrii nie sú len ľudia, ktorí trpia nejakými duševnými poruchami, ktoré nás nemusia vôbec ohrozovať. Ľudia tam môžu byť práve preto, že ten život tam je pre nich jednoduchší. Že tam sa o nich niekto postará, keď to nedokáže rodina. Pretože pozrime sa na ľudí okolo seba, odsudzujú a vyhýbajú sa. Je to akási ochrana pacienta od okolia a nie ochrana ľudí pred pacientom.
a potom sú tu nebezpeční jedinci, ktorí sú práve vsadení tam preto, že ohrozujú svoje okolie, alebo spáchali nejakí zločin, ale môže za to ich choroba. z nepríčetnosti, z nejakého psychického popudu. preto sú vsadení do tohto prostredia.
mnohý by mohli viesť normálni život pod dohladom skúseného a dobrého psychiatra...ale v dnešnej dobe....a hlavne ak ich drbnú na elektrošoky a veľa práškov....zabijú podstatu jeho osobnosti...lebo tým sa nič nelieči len utlmuje...
poznam 2-3 ludi osobne ktorí sa liecili a este liecia na psychiatri a nikdy v zivote by som im to nevyhadzovala na oci...su to dobri ludia ktorí mali tu smolu ze maju slabu volu a strasne lahko sa daju zmanipulovat...a najhorsie na tom vsetkom je ze ten jeden moj znami si ani za svet neprizna ze je chorí a preto neberie lieky a preto to prislo az tam kam to prislo...lenze ako sa da pomoct niekomu kto si nepripustí ze ma problem...boze tak mu chcem pomoct a nic proste sa to neda...
sú to tiež ludia a nechápem prečo by sme sa s nimi nemali rozprávať? samota a ignorácia je najviac zodpovedná za duševnú chorobu,..a ano možu byť nebezpeční,...ale čo už ,... a kto je v dnešnej dobe absolutne psychicky ok?
Tatko svojho času vlastnil cestovináreň a jeho cestoviny si objednávali aj jedálne (školy, závody...) a odrazu prišla objednávka z blázinca. Keď tam mal ísť prvýkrát na podpísanie papierov, doniesť "ukážku" z toho ako to chutí atď., tak bol trochu nesvoj, ale keď sa vrátil, tak bol úplne v riti a vytešený, lebo "oni tam vyšli z tých svojich izieb na chodbu a skoro každý mal neprítomný pohľad a začali sa ma dotýkať a niektorí mali v rukách hračky. Skoro som umrel, ale potom mi doktor vysvetlil, že oni potrebujú fyzický kontakt s ľuďmi."
Odvtedy tam chodil zakaždým, keď potrebovali doviesť tovar, aj keď mal na to ľudí
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
a potom sú tu nebezpeční jedinci, ktorí sú práve vsadení tam preto, že ohrozujú svoje okolie, alebo spáchali nejakí zločin, ale môže za to ich choroba. z nepríčetnosti, z nejakého psychického popudu. preto sú vsadení do tohto prostredia.
Odvtedy tam chodil zakaždým, keď potrebovali doviesť tovar, aj keď mal na to ľudí
---