@transplantovana sakra, kedykoľvek je tu anketa s témou rómskeho problému a kadý to komentuje negatívne a nadáva na nich, nikoho ani len nenapadne napísať adminovi, ale ja sa chcem len dozvedieť aký majú ľudia názor na ten zákon a už je to rasistické kvôli jednému-dvom komentárom...
@yolis tak to neviem, Televízne Noviny sústredili reportáž na rómov, o europoidnej rase nepadla ani zmienka... ale je možné aj to, že tento zákon tam pre ostatných platí už dávno, len rómovia boli doteraz výnimkou...
@marty0908 problem je skor v tom ze to muselo byt povedane velmi povrchne. nelegalni pristahovalci mozu byt vyhostovani bez obmedzeni, podla mna sa len ta reportaz sustredila na romsku komunitu, ale urcite neplati vyhradne prenu, bolo by to porusenie zakaldnych ludskych prav avelmi nebezpecny precedens, takze toho sa nebojim
urcenie podmienok za ktorych mozu pristahovalca (cucdzinca, nie naturalizovaneho) vyhostit je na kazdom state.
@pissoff no to vysvetli ostatným... keby sem prišiel róm a začal by neskutočne nadávať na všetkých bielych, nič by sa nestalo, ale akonáhle niekto niečo napíše proti rómom, už je to rasizmus, takže radšej takéto veci nepísať...
Dnes som chcel založiť diskusiu práve o tom, no zaspal som po TV novinách.
To ma riadne že serie. Oni si idú robiť čo chcú s cigánmi a nikto im nič nepovie a my im len neposkytneme sociálne dávky a hneď nás buzeruje celá skurvená EU(na čele z Francúzskom) a ba dokonca čo mi je do smiechu tak aj USA(ktorých môžem osrať).
Akurát som včera v jednej diskusií o riešení cigánskeho problému napísal že keby ich mali v EU, tak už dávno budujú tajne koncentračné tábory a neprešlo ani 24 hod. a máme to tu. Oni majú na pláne ich deportovať do Bulharska a Rumunska, veď to je postup Hitlera. Prv im dal na výber buď zdrhnú a zbytok vyhubiť a veľmi by ma zaujímalo čo by robilo ďalej Francúzsko s tým odpadom. Policajt tam zastrelil cigána, lebo kradol a chcel zdrhnúť. No u nás keby policajt zastrelil cigána, tak už sa nezamestná ani ako smetiar a vlastne keby mali naši policajti zastreliť cigána ktorý kradne, tak za rok by klesol počet ich populácie na polovicu.
@hetfield v 25 a ty si myslíš že tých 300 nelegálnych táborov(osád) vzniklo v Francúzsku len teraz??? Nie kto vie koľko rokov tam už tí cigáni žijú. Len Francúzsko im nedalo svoje občianstvo narozdiel od Slovenska(aby sa o nich nemuselo starať ako o svojich občanov), kde kto vie koľko cigánov má už slovenské občianstvo.(Ale počítam že v dnešnej dobe skoro všetci). Preto ich my nemôžme nikde vyhostiť, lebo sú to naší občania.
Inak bol by som zvedavý čo by urobila naša vláda, keby Francúzsko chcelo deportovať nejakých cigánov aj na Slovensko.
no podla mna aj tu ked sa dostahuje cudzinec a porusi zakon tak ho vyhostia nee ??? takze je to ok . a s tymi osadami je to tiez ok nech byvaju normalne a nee v osadach
( ale inac nic nemam proti ciganom ako som uz pisal vo vcerajsej diskusii )
To nie je riešenie. Na konštruktívne riešenie s efektom ale zatiaľ nikto neprišiel. Ťažko s nimi, keď sa ničomu nevedia prispôsobiť. Socializmus mal toto vymyslené lepšie. Tam každý musel robiť. Aj keď by cigáni len lesné cesty upravovali, dneska ale na takéto veci nie sú alebo nikto nechce dať peniaze.
@freedomdreamer prave komunisti a socializmus z nich urobili co su teraz,nahnali ich do panelakov dali im pridavky a vysledok je napr Lunik 9 mali ich nechat nech si ziju svojim sposobom zivota
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
urcenie podmienok za ktorych mozu pristahovalca (cucdzinca, nie naturalizovaneho) vyhostit je na kazdom state.
a vy tu špekulujete s cigánskou otázkou, naložiť do maringotiek a nech tiahnu kade ľahšie..
To ma riadne že serie. Oni si idú robiť čo chcú s cigánmi a nikto im nič nepovie a my im len neposkytneme sociálne dávky a hneď nás buzeruje celá skurvená EU(na čele z Francúzskom) a ba dokonca čo mi je do smiechu tak aj USA(ktorých môžem osrať).
Akurát som včera v jednej diskusií o riešení cigánskeho problému napísal že keby ich mali v EU, tak už dávno budujú tajne koncentračné tábory a neprešlo ani 24 hod. a máme to tu. Oni majú na pláne ich deportovať do Bulharska a Rumunska, veď to je postup Hitlera. Prv im dal na výber buď zdrhnú a zbytok vyhubiť a veľmi by ma zaujímalo čo by robilo ďalej Francúzsko s tým odpadom. Policajt tam zastrelil cigána, lebo kradol a chcel zdrhnúť. No u nás keby policajt zastrelil cigána, tak už sa nezamestná ani ako smetiar a vlastne keby mali naši policajti zastreliť cigána ktorý kradne, tak za rok by klesol počet ich populácie na polovicu.
@hetfield v 25 a ty si myslíš že tých 300 nelegálnych táborov(osád) vzniklo v Francúzsku len teraz??? Nie kto vie koľko rokov tam už tí cigáni žijú. Len Francúzsko im nedalo svoje občianstvo narozdiel od Slovenska(aby sa o nich nemuselo starať ako o svojich občanov), kde kto vie koľko cigánov má už slovenské občianstvo.(Ale počítam že v dnešnej dobe skoro všetci). Preto ich my nemôžme nikde vyhostiť, lebo sú to naší občania.
Inak bol by som zvedavý čo by urobila naša vláda, keby Francúzsko chcelo deportovať nejakých cigánov aj na Slovensko.
( ale inac nic nemam proti ciganom ako som uz pisal vo vcerajsej diskusii )