Ahojte chcela by som od vás počuť pár rád ...aky notebook si kupit ....okolo 500€ by som chcela ...aku značku ?? pls nejake info aa nechcem to kupovať cez net ale priamo z predajni ..čiže v Nitre ak by sa dalo
@luc.ka nie lebo ked predajca vie napriklad ze piatim zo siestich notebookov toho a toho typu sa do mesiaca dojebalo chladenie alebo co tak to s radostou zataji ...a prakticke skusenosti s nimi asi nema predajca az take ako ludia co nad nim sedia 24/7
@etelnair a ty sa cítiš byť dostatočne zbehlý, máš doma 10 ntbukov rôznych značiek, aby si to mohol porovnávať, a vybrať jej s čistým svedomím to, čo je pre ňu najlepšie??
nie nadarmo som napísala "kvalifikovaný". nie brigádnik, čo tam za 2€čka na hodinu recituje katalóg.
@luc.ka nie ale clovek jej povie napriklad ze toto a toto si nekupuj pre toto a toto...veci na ktore hocijaky kvalifikovany ony nedojde ked ho netestoval nijak
@luc.ka@8 praveze technicke parametre si zisti hocikto aj sam...skorej tu ide o skusenosti s tymi notebookmi...a to sa vygooglit ani spytat v obchode neda
jaaaaj, a čo tým docieli, že 5 ľudí jej sem napíše, že s týmito 5 modelmi neboli spokojní? si ich vyčiarkne zo zoznamu xy ntbukov a čo? stále jej ich ostane mrte na výber. bože...
ja ti poviem z vlastnej skúsenosti, že ma čítanie takýchto bludov vo fórach ešte viac zneistilo. o KAŽDEJ jednej značke ti osoba A napíše, že je najlepšia, a osoba B, že je to najhoršia vec, akú si môžeš vybrať.
ja som mala proste zopár požiadaviek, a jediná vec, čo som potrebovala prekonzultovať bolo, že ako sa tie veci volajú odborne, aby som vedela, čo vlastne mám hľadať. a potom už bola podstatná len cena. a dizajn
@luc.ka a co teraz ze ty si mala par poziadaviek a potrebovala si nieco prekonzultovat?
ona sa do toho asi moc nevyzna a ludia aj tak napisu acer asus a toto hento sux, nikdy v zivote, kup si sony, macbook a neviem co, potom sa mozno pohadaju a tam to skonci...takze svoj zoznam zredukuje na dobru jednu stvrtinu...a ked vypada ze jej staci toto forum na to aby sa rozhodla tak nech
@etelnair ja som sa do toho tiež hovno vyznala, vedela som akurát, že tie čísla napravo sa volajú numerická klávesnica, a o mňa vôbec nejde, podstatné z toho bolo to, že čítanie týchto fór mi nijako nepomohlo, a ver mi, že ich tu je požehnane.
sorry ale nevidím v tvojom komentári žiaden pádny argument, na čo je takéto fórum dobré - veď si ešte sám napísal, že jej každý napíše, čo je na hovno, z čoho vyjde, že všetko je nahovno, a že bude hádka... tak potom wtf? čo sa mi tu snažíš dokazovať?
@mima14795 v prvom rade si ujasni, na čo ten ntbk chceš, čo musí mať a čo je pre teba zbytočné, aby si si nepriplácala za parametre, ktoré sú ti na prd. a potom sa s týmito požiadavkami obráť na tých, ktorí sa tým zaoberajú viac, ako len tým jedným šrotom, čo majú doma na stole. nakupovania cez net sa neboj, existuje aj alternatíva, že cez net objednáš, vyzdvihneš a vyplatíš v kamennej predajni.
pochopím, ak má niekto vybraný konkrétny model, a chce vedieť, či s ním má niekto skúsenosti. ale ak niekto príde s tým, že "dobrý večer, vyberte mi ntbk", tak sorry, ale to je pre mňa totálna lenivosť venovať tomu aspoň trochu zo svojho času.
ako vážne jediná vec, čo môžem univerzálne aplikovať ako radu pri výbere notbuku je to, že si vyber taký, čo má matný povrch, lebo tento lesklý, to je hnus, keď je na ňom vidno každý odtlačok prsta.
@luc.ka vobec nechapem tvoje dnesne doslova utocenie ! neviem ci to len my ostatni, alebo len ja, sme "padnuti" na hlavu.. ale ja ked idem kupovat elektroniku, tak napisem do for ( dajme tomu, ze su aj viac pro-kupovany-vyrobok orientovane, ale aj menej ).. precitam tonu reviewov od ludi, postrehy, napady
ale nehajme to tak..
k teme : pis to co som robil aj vyssie, ak vies po anglicky tak si gugli notebooky, ktore si dopredu vytipujes, a reviewy na ne a rozhodne kupuj vo velkosklade atp a nie v predajni !!! tam vacsinou prerobis a moj humble nazor je, ze kup si radsej nejake dobre Lenovo..aj ked teda, dolezite je, co na tom ntb planujes robit a jeho vyuzitie
@muf mozno prave preto, ze jej to tu radime to spravi
nove thinkpady su aj "pekne" urcite krajsie, ako stare kvadriky ( mne sa tie najviac pacia ).. tak z VO jej to moze kupit ale tatko/mama/barskto snad, nie ?
inak k tvojim radam, ohladom msi a acer mas pravdu, to by som nekupil ani ja.. ale hp sa este ako tak da ( vlastnim probook a je celkom OK ( zatial ) ) ale nove paviliony by som neriskoval..
@n0win0u a ako ja "doslova útočím"? sa zobuď preboha
nebudem sa opakovať. tvoj postup je totiž o dosť iný od tohto fóra, milióntehopiateho identického, aké tu bolo, skús si ešte raz prečítať posledný odsek @14 a keď ten rozdiel medzi tebou a ňou aj tak nepostrehneš, tak potom sorry.... už teda zvážim, že začnem používať iba jednoduché holé vety, keď som tak ťažko pochopiteľná.
@luc.ka to je jedno, a veru mala by si sa asi zacat vyjadrovat holymi vetami.. lebo zmysel to nedava.. ja v podstate tvrdim, aby prave to, ked nevie vybrat notebook sem napisala = to tvoje "vyberte mi ntbk"..
vies, keby ty ides kupovat napr auto, s tym, ze ho budes vyuzivat a chces aby bolo aspon ake take, za aku taku cenu a nerozumies tomu ani makke f, tak ides naslepo tapat po vsetkych znackach a "vyberat si blizsie nieco" na co sa potom mozes spytat, alebo sa rovno spytam, ze no tak ludia poradte, na co sa orientovat
ocividne su tu ludia, ktori nemaju problem s tym venovat sa tomu casovo napriek svojej/nasej/vasej lenivosti... ty miesto toho, aby si jej vlastne poradila nieco konkretnejsie, si tu aj tak ten cas stracala tym, ze si tu vlastne odobrovala/dementovala akekolvek vyjadrenie v podstate len na tvoju osobu..
ano nas nazor moze byt subjektivny vo velkom meritku, ale obchodnik, co ti chce predat notebook ti tiez nebude rozpravat aky je nepouzitelny, bo by uz obchodnikom nebol
prepac za slohy, a k tomu "utoceniu" niekde v 3och forach co som zrana pozeral si takto nejako reagovala na vsetkych a mne to prislo proste take "zostra", ale ospravedln moju trufalost
prajem ti pekny den a dufam, ze ja nepisem komplikovane, bo na to, ze som este nespal celkom solidny sloh tu spisujem xD
nie... ja to s tými holými vetami neviem... proste... prídavné meno holý a podstatné meno veta mi dokopy neladí
no a ani výber auta ani počítača ani ničoho drahšieho by som takto neriešila... ty proste nedokážeš spracovať ten môj uhol videnia, že tuto to je proste o subjektívnom názore niekoho cudzieho, čo môže mať priority postavené úplne inak, ako mám ja, a hlavne v tomto konkrétnom prípade nefunguje ani žiaden dialóg, proste slečna nás oboznámila s tým, že si želá notbuk (predvianočná nálada je nepopierateľná) a koľko sú zaňho rodičia ochotní zaplatiť. tak ako má 15, čiže si môžem vydedukovať, že bude používať asi tak hry, word icq a internet, a je dievča a možno má rada kvetinky, tak jej poradím, že toto je naj:
(náhodne vygúglený obrázok, slúži len na ilustráciu
ako ja netvrdím, že som sa nepýtala... samozrejme, že áno, ale pýtala som sa ľudí, ktorých poznám a viem, že od toho notbuku očakávame to isté.
ale možno je to moja chyba, že nemám dôveru v ľudí, ktorí sú pre mňa neznámi. neviem.
a nie som ostrá. to akože za to, že tam nenadrbem 20 smajlov a občas použijem slovo, za ktorým je v slovníku napísané, že vulg.??? a čo sem ťaháš tie moje komplikejtid vety z iného fóra? tam som bola nasratá!
@luc.ka ahah okay excuse moi.. mas pravdu.. nemozem hodnotit podla nasrateho fora ine.. beriem ten pohlad, ale potom mas pravdu aj v tom, ze nedoverujes cudzim !!! vulg. a pejor. mi vobec nevadia, kedze sam nimi vskutku silno obohacujem moj slovnik.. jednoducho poradime co vieme, a ci to pomoze, ci nie.. kazdy asi vie, preco tvrdi o nejakom notebooku nieco konkretne..
ja by som ti poradil presne to čo spomenul @n0win0u Sám som si kupoval Thinkpad nedávno a som veľmi spokojný, poznám xyz ľudí ktorí si povedali odkedy majú Lenova že do inej značky v živote nepojdu.. asi na tom niečo bude.. Tiež zaujimavý fakt že napr. na FIT kde je elita - IT machri.. pomaly každý má Lenovo..
Ale nedá sa povedať žeby niektorá značka bola vyslovene zlá a niektorá vyslovene dobrá, často záleží od kusu, ale pri Lenovách máš minimálne väčšiu pravdepodobnosť výdrže, nehovoriac o mechanickej výdrži..
no takže rozprudila Sa tu diskusia ako vidim tak ...skonkretizujem aky ntb a načo by som ho chcela predstavu máám ..vyberam si z dvoch bookov jeden je asus druhy lenovo ..len som to sem nechcela dať a počuť váš nazor že ...aky by ste vy poradili ...a ten ntb ....to budem mať len na miesto pc ...takže na žiadne špecialne veci mi to netreba a asi spravim aj tak že objednam ...cez net ..a pride to do predajne a tam kupim ..lebo znamy ...mi to ide vybavovať..aaa nevyberam ten ntb tak že napisem sem do fora ..ze vyberte mi ..mam vybrate dva ...len mi islo o to aku znacku by ste vybrali ..atd ...a ešte by som sa pls chcela opytat ...ked ten book nema OS(windows) to sa tam pohode dá dať že ? nevyznám sa do toho velmi tak bez smiechu pls diky @kolini@etelnair@facska@fanklublbl@muf@n0win0u@luc.ka
@mima14795 určite nájdeš vo svojom okolí niekoho kto tomu rozumie a kto ti to nainštaluje takže toho sa nemusíš báť.. len tak mimochodom ja som tiež vyberal medzi Asusom a Lenovom presne na hranici okolo tých 500eur
@mima14795 hej nemá, ale za to má kopu iných výhod.. Zas konkurenčné asusy majú numerickú, ale neviem mne moc nevyhovovali, moc lesklé, nanič touchpad, ťažké.. Najlepšie keby si si to mohla vyskúšať
@muf no veď to.. kým som ho ja kupoval tak bol s Athlonom dvojjadrovým a to bolo fajn za tú cenu ale dá sa kúpiť s rôznymi procákmi aj teraz len samozrejme cena priamo úmerne stúpa..
@parazita odporúčal by som ti si z tých Satelite vybrať si niečo iné, za tú cenu máš napr. L650 10D, ktorý má výkonnejšiu grafickú kartu a ešte je aj v niektorých shopoch lacnejší... ATI-čká sú momentálne lepšie ako NVIDIA
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
podla toho na co ho potrebujes..
ja mam tento a som spokojny ale do 500 eciek sa nevmestis
kvalifikovaného, pochopiteľne....
@mima14795 ako sa pýtal chalan vyššie, najprv povedz na čo ho budeš používať...
nie nadarmo som napísala "kvalifikovaný". nie brigádnik, čo tam za 2€čka na hodinu recituje katalóg.
jaaaaj, a čo tým docieli, že 5 ľudí jej sem napíše, že s týmito 5 modelmi neboli spokojní? si ich vyčiarkne zo zoznamu xy ntbukov a čo? stále jej ich ostane mrte na výber. bože...
ja ti poviem z vlastnej skúsenosti, že ma čítanie takýchto bludov vo fórach ešte viac zneistilo. o KAŽDEJ jednej značke ti osoba A napíše, že je najlepšia, a osoba B, že je to najhoršia vec, akú si môžeš vybrať.
ja som mala proste zopár požiadaviek, a jediná vec, čo som potrebovala prekonzultovať bolo, že ako sa tie veci volajú odborne, aby som vedela, čo vlastne mám hľadať. a potom už bola podstatná len cena. a dizajn
ona sa do toho asi moc nevyzna a ludia aj tak napisu acer asus a toto hento sux, nikdy v zivote, kup si sony, macbook a neviem co, potom sa mozno pohadaju a tam to skonci...takze svoj zoznam zredukuje na dobru jednu stvrtinu...a ked vypada ze jej staci toto forum na to aby sa rozhodla tak nech
ja by som bral z netu, máš to lacnejšie, a máš lepší výber, pozri:
» www.alza.sk/Wizard.asp?CatI...
sorry ale nevidím v tvojom komentári žiaden pádny argument, na čo je takéto fórum dobré - veď si ešte sám napísal, že jej každý napíše, čo je na hovno, z čoho vyjde, že všetko je nahovno, a že bude hádka... tak potom wtf? čo sa mi tu snažíš dokazovať?
@mima14795 v prvom rade si ujasni, na čo ten ntbk chceš, čo musí mať a čo je pre teba zbytočné, aby si si nepriplácala za parametre, ktoré sú ti na prd. a potom sa s týmito požiadavkami obráť na tých, ktorí sa tým zaoberajú viac, ako len tým jedným šrotom, čo majú doma na stole. nakupovania cez net sa neboj, existuje aj alternatíva, že cez net objednáš, vyzdvihneš a vyplatíš v kamennej predajni.
pochopím, ak má niekto vybraný konkrétny model, a chce vedieť, či s ním má niekto skúsenosti. ale ak niekto príde s tým, že "dobrý večer, vyberte mi ntbk", tak sorry, ale to je pre mňa totálna lenivosť venovať tomu aspoň trochu zo svojho času.
som kkt vobec som si nepozrel viacere predajne alebo co hned prvy som zobral a teraz to lutujem
ale nehajme to tak..
k teme : pis to co som robil aj vyssie, ak vies po anglicky tak si gugli notebooky, ktore si dopredu vytipujes, a reviewy na ne a rozhodne kupuj vo velkosklade atp a nie v predajni !!! tam vacsinou prerobis a moj humble nazor je, ze kup si radsej nejake dobre Lenovo..aj ked teda, dolezite je, co na tom ntb planujes robit a jeho vyuzitie
ale lenovo je ok.. len tam sa plati na znacku.. na druhej strane vydrzi aj 4r bez nicoho..(oprav a podobne
nove thinkpady su aj "pekne" urcite krajsie, ako stare kvadriky ( mne sa tie najviac pacia ).. tak z VO jej to moze kupit ale tatko/mama/barskto snad, nie ?
inak k tvojim radam, ohladom msi a acer mas pravdu, to by som nekupil ani ja.. ale hp sa este ako tak da ( vlastnim probook a je celkom OK ( zatial ) ) ale nove paviliony by som neriskoval..
jednoducho lenovo/asus
nebudem sa opakovať. tvoj postup je totiž o dosť iný od tohto fóra, milióntehopiateho identického, aké tu bolo, skús si ešte raz prečítať posledný odsek @14 a keď ten rozdiel medzi tebou a ňou aj tak nepostrehneš, tak potom sorry.... už teda zvážim, že začnem používať iba jednoduché holé vety, keď som tak ťažko pochopiteľná.
vies, keby ty ides kupovat napr auto, s tym, ze ho budes vyuzivat a chces aby bolo aspon ake take, za aku taku cenu a nerozumies tomu ani makke f, tak ides naslepo tapat po vsetkych znackach a "vyberat si blizsie nieco" na co sa potom mozes spytat, alebo sa rovno spytam, ze no tak ludia poradte, na co sa orientovat
ocividne su tu ludia, ktori nemaju problem s tym venovat sa tomu casovo napriek svojej/nasej/vasej lenivosti... ty miesto toho, aby si jej vlastne poradila nieco konkretnejsie, si tu aj tak ten cas stracala tym, ze si tu vlastne odobrovala/dementovala akekolvek vyjadrenie v podstate len na tvoju osobu..
ano nas nazor moze byt subjektivny vo velkom meritku, ale obchodnik, co ti chce predat notebook ti tiez nebude rozpravat aky je nepouzitelny, bo by uz obchodnikom nebol
prepac za slohy, a k tomu "utoceniu" niekde v 3och forach co som zrana pozeral si takto nejako reagovala na vsetkych a mne to prislo proste take "zostra", ale ospravedln moju trufalost
prajem ti pekny den a dufam, ze ja nepisem komplikovane, bo na to, ze som este nespal celkom solidny sloh tu spisujem xD
inak pavilliony sa nezmenili, ani teraz to nie je bohvieco, probooky su na tom o hodne lepsie
vonku sneží. biele. svinsvo. už STOP.
nie... ja to s tými holými vetami neviem... proste... prídavné meno holý a podstatné meno veta mi dokopy neladí
no a ani výber auta ani počítača ani ničoho drahšieho by som takto neriešila... ty proste nedokážeš spracovať ten môj uhol videnia, že tuto to je proste o subjektívnom názore niekoho cudzieho, čo môže mať priority postavené úplne inak, ako mám ja, a hlavne v tomto konkrétnom prípade nefunguje ani žiaden dialóg, proste slečna nás oboznámila s tým, že si želá notbuk (predvianočná nálada je nepopierateľná) a koľko sú zaňho rodičia ochotní zaplatiť. tak ako má 15, čiže si môžem vydedukovať, že bude používať asi tak hry, word icq a internet, a je dievča a možno má rada kvetinky, tak jej poradím, že toto je naj:
(náhodne vygúglený obrázok, slúži len na ilustráciu
ako ja netvrdím, že som sa nepýtala... samozrejme, že áno, ale pýtala som sa ľudí, ktorých poznám a viem, že od toho notbuku očakávame to isté.
ale možno je to moja chyba, že nemám dôveru v ľudí, ktorí sú pre mňa neznámi. neviem.
a nie som ostrá. to akože za to, že tam nenadrbem 20 smajlov a občas použijem slovo, za ktorým je v slovníku napísané, že vulg.??? a čo sem ťaháš tie moje komplikejtid vety z iného fóra? tam som bola nasratá!
a inak snezi svinsky..
ach... chce sa mi už z toho všetkého hibernovať
Ale nedá sa povedať žeby niektorá značka bola vyslovene zlá a niektorá vyslovene dobrá, často záleží od kusu, ale pri Lenovách máš minimálne väčšiu pravdepodobnosť výdrže, nehovoriac o mechanickej výdrži..
» www.alza.sk/toshiba-satelli...
sice nie je okolo 500E ale skus porziet ostatne toshiby satellite
a nechcela som sa "pochvalit" ale poukazat tym, ze mne sa ako dobre pozdavaju toshiby satellite..
neviem, ci mas potreby chvalit sa drahymi vecami, kt. doma mas, ale ja urcite nie.. dovidenia