Poziadavky:
- Rozlisenie 4K
- Technologia OLED, QLED atd (proste aby svietil kazdy pixel)
- Chroma subsampling 4:4:4 - aby som si k tomu mohol pripojit aj PC a obraz sa nerozmrdal
- Uhlopriecka aspon 40 palcov
- min 2 HDMI vstupy
Vazne nechapem preco stoja televizory tak vela v stredu som videl v okay za 2500€ ja nie som ten typ co odsudzuje tv pozeram ho normalne ale toto nepochopim
@torpedo08 Zrejme kvôli rozvoju tých technologických možností, televízory už neslúžia ako kedysi len na pozeranie tv staníc,ale aj na internet, plus dalšie moderné vychytávky. Bohvie,možno raz sa prostredníctvom nich bude dať teleportovať a to budú drahé jak nové auto
@riddler sak jasne ale my mame napriklad asi za 450 € televizor LG co ma 3D,internet a podobne blbosti a uhlopriecku tusim 106 cm aj ked teda ten internet tam je velmi obmedzeny neda sa to porovnavat ani s pc ani s mobilom ale aj tak preco kupovat priblizne taky isty televizor za milion jasne asi ten nas nebude najviac HD na svete ale to su uz vazne take rozdiely nezmyselne
@torpedo08 lebo tam tie lacne LCD televizory maju neporovnatelne horsi tmavy obraz. tam nesvieti obraz ale pod nim je vrstva ktora svieti. preto ten obraz ma maly jas a kontrast a neporovnatelne horsie farby. zato v tych drahsich televizoroch svieti kazdy jeden bod. skus ist do nejakeho elektra a porovnaj obraz tych lacnych tv s tymi za 2000 euro.
celkom vtipne ze mas potrebu mazat komentare ale nastudovat si nieco o tych technologiach uz nie...
QLED je lcd panel s led podsvietenim...je to teda vpodstate vyssi level klasickych lcd tv...len pri OLED ti svieti kazdy jeden pixel...a to je asi aj jedina takato technologia..takze ziadne atd kde za atd uz nemas co dalsie dosadit
OLED idu cca po 2000e a vyssie (nasiel som jeden model od LG ktory sa da zohnat za rovnych 1200 ale kupovat to najlacnejsie z danej technologie ked sa nevie aku to ma zivotnost...ale sak kup si
@kosmiklove tak LG nechcem ani zadarmo to je smejd nie znacka. A ako tak pozeram tak Panasonic je za 2000 a sony dokonca 2500. Ale zase 55 palcov nechcem to sa mi do spalne nezmesti. Ale este jedna vec ma teraz napadla... kupit 40 palcovy 4K OLED monitor a TV tuner nepotrebujem (mam Android Set Top BOX na IP TV)
@xxar3s
Pozerajte sa v prvom rade na technické parametre konkrétnych modelov. Značka nie je podstatná, všetko sa dnes vyrába v manufaktúrach z prevažne totožných komponentov, ktoré pochádzajú od výrobcov z Ázie.
@xxar3s
Výstupný test kvality sa robí tak, že sa z už hotovej série námatkovo vyberie X kusov vyrobenej techniky (spravidla to náhodne vyberá počítač podľa výrobného čísla). Tieto kusy sa znovu vybalia z krabíc a otestujú sa, či fungujú. Ak je určité percento kusov z jednej série nefunkčných (presné číslo si nepamätám), takáto séria sa stiahne a nepustí sa do predaja.
Vtip je v tom, že vo väčšine prípadov je bezprostredne po výrobe na testoch všetko funkčné, väčšina závad sa prejaví až neskôr, u spotrebiteľa, takže výstupná kontrola je defacto tak trochu divadlo a odhalí naozaj len zlomok z toho, čo reálne hrozí.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Ale to zrkadlo ako napisala @delica ma nieco do seba
QLED je lcd panel s led podsvietenim...je to teda vpodstate vyssi level klasickych lcd tv...len pri OLED ti svieti kazdy jeden pixel...a to je asi aj jedina takato technologia..takze ziadne atd kde za atd uz nemas co dalsie dosadit
OLED idu cca po 2000e a vyssie (nasiel som jeden model od LG ktory sa da zohnat za rovnych 1200 ale kupovat to najlacnejsie z danej technologie ked sa nevie aku to ma zivotnost...ale sak kup si
Pozerajte sa v prvom rade na technické parametre konkrétnych modelov. Značka nie je podstatná, všetko sa dnes vyrába v manufaktúrach z prevažne totožných komponentov, ktoré pochádzajú od výrobcov z Ázie.
Výstupný test kvality sa robí tak, že sa z už hotovej série námatkovo vyberie X kusov vyrobenej techniky (spravidla to náhodne vyberá počítač podľa výrobného čísla). Tieto kusy sa znovu vybalia z krabíc a otestujú sa, či fungujú. Ak je určité percento kusov z jednej série nefunkčných (presné číslo si nepamätám), takáto séria sa stiahne a nepustí sa do predaja.
Vtip je v tom, že vo väčšine prípadov je bezprostredne po výrobe na testoch všetko funkčné, väčšina závad sa prejaví až neskôr, u spotrebiteľa, takže výstupná kontrola je defacto tak trochu divadlo a odhalí naozaj len zlomok z toho, čo reálne hrozí.