Aj vy máte ten problém, že vám nechcú predať pivo, alebo vás pustiť na film pre dospelých, pritom máte viac rokov ako čašníčka, alebo dievča čo predáva lístky?
no tak dlho som sa s nikým novým nejak nestretla ale dávnejšie mi dávali menej...teraz... neiem... ale aj napriek tomu že už si predavačky nepýtajú občiansky :/ (RAZ ANO RAZ ANO! tak stale dufam ze maldsie do buducnosti 8)
@ivkapivka to nie je, že ťa nechcú, proste ti len skontrolujú občianku, to je všetko. nedá sa od oka odhadnúť, či má človek 100% po 18tke.
ja mám 24 a tiež mi ju kontrolujú. a čo, proste ju vytiahnem a idem ďalej. robím za barom a tiež kontrolujem iných. a práve najviac ma bavia tí, čo sa pri tom tvária, že som isto iste mladšia než oni a oni sa mi tu musia preukazovať a potom si len s úškrnom pozriem dátum narodenia 93 napr.
napr. v 15tich som vyzerala na 10, teraz tak o 2 roky mladsie (mozno uz ani nie, kedze nenosim uz sportovy styl prilis casto), ale stale sa ma niekedy pytaju ci mam 18
inak ak sa s niekým novým zoznámim, tak si väčšinou myslí, že mám medzi 17-19, niekedy mi niekto s trochou šťastia tipne 21. a podľa toho sa ku mne správajú a potom ich celkom dosť prekvapí, keď zistia, že nie som taká blbá jak mám ksicht blbý.
ked si kupujem nejake pitie v bare tak obcas pytaju obciansky. priatelov sef bol mierne pohorseny, ked ma prvy raz videl, lebo si myslel ze mam 15 (moj priatel ma 29) vacsinou mi ludia hadaju menej ako realne mam, ale to je asi dobre.
@ivkapivka no... v takých prípadoch si ja ako čašníčka vždy poviem, že je pre danú osobu načase pouvažovať nad tým, ako sa oblieka a ako chodí upravená, keď mu ľudia tipujú taký vek. (väčšinou si to vravím pri príliš nalíčených slečnách s divne nafarbenými vlasmi. nevravím, že to je tvoj prípad)
Sestry kamarati ked som prvy raz vosla do podniku,kde pracovala povedali ze ty mas starsiu sestruuuu (ona ma 22) pritom ked zistili ze mam (vtedy este) 16 sa poriadne zarazili
s nikym novym som sa velmi velmi dlho nestretla, cize neivem vobec takto povedat, ale este si nikto nepytal obciansky napr. v obchode, co som vzdy prekvapena lebo podla mna vyzeram tak na 15 a hlavne som si myslela ze ma budu policajti zastavovat ked budem soferovat s tym ze nebudu verit ze mam uz vodicak a nestalo sa tiez
no neviem, 19 mám, ľudia mi vzhľadom k tomu, že som trochu preskočila ročník a som na výške a tak zvyknú tipovať viac, občianku nepýtajú, možno aj preto, že proste čo by dajaká koza slovenská v česku robila keby nie je na výške/v robote, občianku pýtajú zväčša len v lidli, a to nemám pocit, že by som sa od šestnástich nejako výrazne výzorovo zmenila...a napr. v deň keď som dosiahla 18 a začala si alkohol/cigarety kupovať aj tam, kde som nemala overené že nezvyknú občianku pýtať som dostala aj zelenú stužku, tak neviem, či to robila istota v očiach alebo tá stužka že občianku nepýtali
mne tipuju tak okolo dvadsiatky a mam 19, takze pohoda..
a raz sa mi stalo, ze v tom bare pri randali si vypytali obcianky (a to uz som mala davno 18), ale ze sa tam spijali 14-rocni, tak to uz jej nevadilo. mala radsej okontrolovat ich :/
mne nie ale presný opak...kamarátka ked sme isli si sadnut a sme si objednali tak ona už vyťahovala občiansky a pritom čašníčka že ,,ja vám verim" aka hanba si asi myslela ona už teda ako mladica nevyzerá
už som sa zmierila s tým, že mi ľudia tipujú 16, maximálne 17....a to budem mať o mesiac 24...akože, nevadí mi to, pohoda...len niektoré arogantné tupelá čo robia v obchodoch ma dokážu vždy jemne naštvať...
tak ja nezvyknem kupovať cigarety, alkohol ani chodiť na miesta kde sa može od 18 (napr. nejake bary, disky...) takže takto neviem. ale podla fotiek mi zvyknú hovoriť že na niektorých vyzeram tak na 15...
ale aj naživo mi to už povedalo par ludí a podla mna je to fajn
uz dlho som nebola v takej situacii, ale vacsinou mi tipuju menej tak o rok, dva...minule som isla kupit mame cigarety a predavacka po vzhliadnuti mojho obcianskeho do mna zacala rypat, ze "nedavno ste mali 18 a uz fajcite?"
@burble nechcelo sa mi minat 25 kč na listok, ale je supech ze sa vo men ozvalo svedomie aby som si vobec nejaky kupila horsie bolo ze mi ten listok len tak skontroloval, pozrel na mna a siel dalej akoby nic
(ja si lístky nekupujem kvôli svedomiu ale kvôli tomu, aby som pokutu nedostala, ako keby som za kúpenie polovičného lístka platila len polku pokuty to by bolo fajn, ale tak buď žiadny alebo poriadny )
ale nemam problem s tym, zeby mi nepredali alkohol, ale ani studentsky listok . skusim dat este jednu fotku kde nie som oholeny tak uvidime kolko si opat tipnes...
poslední asi piati ľudia, ktorí sa ma pýtali na vek a nechala som ich hádať, mi tipli 21 (a 21 budem mať o týždeň). inak si odo mňa v Ćesku občiansky ešte nepýtali a na Slovensku si zas pýtajú skoro vždy
Raz som dostala na film polovičný lístok i bez dokladu o tom, že som študent a to všetko po vete: Pozrite sa na mňa, vyzerám ako dospelá?" ..tuším to bol Shrek 4 v lacné utorky v Zlatom jablku. Ani lacné utorky v zlatom jablku nie sú tak lacné, aby som sa nesnažila získať polovičný lístok .
Ja mám iný problém - tipujú mi asi o 5 rokov viac (Veľa ľudí hovorí, že je typ ľudí, ktorí vyzerajú ako mladí staršie a potom sa im to zastaví...tak snáď
Tak ale v 16tich, keď som si chcela dať len nejaký trápny strik s kofolou napríklad a nikto sa na nič nepýtal, bolo to super Ale to sa stalo asi dvakrát, ja som sa strašne bála razií
Minule si odomňa niekde vypýtali občiansky, normálne som bola zaskočená, som im povedala, že mi zalichotili, že to sa mi snáď ešte nikdy nestalo
casto sa ma pytaju ked kupujem cigy alebo niekde si idem na pivo kde ma nepoznaju ci uz mam 18 tak co ja viem asi si myslia ze mam 17 alebo kolko a mam 22 skoro
@moussinka ber to tak že keď bývaš hentak oblečená tak vyzeráš fakt staršie šak aj moja mama keď ťa videla (v ten deň čo som šla skôr preč z tréningu) mi povedala že vyzeráš na viac ako v skutočnosti máš
@ivkapivka chod dakam, ziadne vnucence ... ale podla jednej appky na android, co robi z ludi akoze starsich, budem jak dedko vyzerat skoro takisto stale,
tak dnes už ťažko rozoznať 14tku od 20tky niekedy.. Väčšinou si odo mňa občiansky pýtajú, keď len tak v teplákoch zbehnem dole do Lidlu pre pivko, alebo tak.
@n0win0u ooo on že niekomu kodisemestralku šak aj odomna ušiel! a on inak bol na dákej akcii kde 15 litrov domácej palenky doniesli on je dokatovaný na sračky uplne
@wind síce neviem jak to je v tescu, tam nakupujem na samoobslužných (a doma v tescu občas samopokladňa nepýta občianku!), ale tak v lidli asi musia prisahať že od každého do 40 rokov budú občianku pýtať alebo čo
mám 17 a hovoria mi, že vyzerám na 12-14 čo už no celkom mi to nijako neprekáža...aspoň keď oni všetci budú starý budu aj tak vyzerať ale ja stále mladšie haha!! D
ja si fakt nepamatam, ze by si odo mna niekto pytal obciansky, ani ked som mala 15 si ho tusim nikto nepytal. Mne vzdy tipuju viac, ked mi niekto tipne presne, mam chut ho vybozkavat
vzdy je to aspon o 5 rokov viac, takze momentalne mam 26
ludia v mojom okoli su moji spoluziaci a ti zhruba vedia, kolko mam rokov.
ale uz sa mi stalo, ze si ludia mysleli, ze ja a mama sme sestry (clovek nevie, ci ma vtedy tak mlado vyzerajucu mamu, alebo on je tak staro vyzerajuci, alebo nejaky kompromis), alebo vzdialenejsia rodina si myslela, ze ja som ten starsi surodenec a moj brat je ten mladsi. celkovo si myslim, ze vyzeram starsie, najma ked sa o to trosku pricinim
Mám 15 ale väčšinou si vypočujem, že vyzerám na 17 alebo 18. Dnes je to už kadejak, starší vyzerajú na menej, mladší na viac a tak. Ale zatiaľ to berem ako kompliment, ale až budem mať 30 a budú mi vravieť že vyzerám staršie, tak sa "nahnevám" >_
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
168 komentov
ja mám 24 a tiež mi ju kontrolujú. a čo, proste ju vytiahnem a idem ďalej. robím za barom a tiež kontrolujem iných. a práve najviac ma bavia tí, čo sa pri tom tvária, že som isto iste mladšia než oni a oni sa mi tu musia preukazovať a potom si len s úškrnom pozriem dátum narodenia 93 napr.
Sestry kamarati ked som prvy raz vosla do podniku,kde pracovala povedali ze ty mas starsiu sestruuuu (ona ma 22) pritom ked zistili ze mam (vtedy este) 16 sa poriadne zarazili
keď som bola mladšia, tak som vyzerala ešte na menej a utešovala sa, že keď budem staršia, bude to plus
a teraz som staršia a nevyzerám na menej, ako mám :/
Keď som, tak pod 18....
mám 22 a pravidelne si pýtajú občiansky, keď kupujem pivo.
mne hádajú cca dobre (resp. nikoho to nezaujíma), akurát vždy si ľudia myslia, že @matwejo je odo mňa starší
A to že je starší som si myslela aj ja lebo vyzerá staršie
@matwejo o chvíľku sa ta budú pýtať na vnučatá
a raz sa mi stalo, ze v tom bare pri randali si vypytali obcianky (a to uz som mala davno 18), ale ze sa tam spijali 14-rocni, tak to uz jej nevadilo. mala radsej okontrolovat ich :/
mne väčšinou 17-18,ale už sa našli aj individuá,ktoré mi tipovali 20-25 -.-
ale aj naživo mi to už povedalo par ludí a podla mna je to fajn
zlevnena jizdenka je do 15.
idem plakat
(ja si lístky nekupujem kvôli svedomiu ale kvôli tomu, aby som pokutu nedostala, ako keby som za kúpenie polovičného lístka platila len polku pokuty to by bolo fajn, ale tak buď žiadny alebo poriadny )
ale nemam problem s tym, zeby mi nepredali alkohol, ale ani studentsky listok . skusim dat este jednu fotku kde nie som oholeny tak uvidime kolko si opat tipnes...
dobre dam este jednu fotku a konkretne z nej mi tipnes kolko
a v buse mi nechcú polovičný lístok dať ta som sa vykašľala na nich, že ja sa s nimi hádať nebudem a kupujem si celý...
ale dúfam, že trend neprestane, otec doteraz nevyzerá na svoj vek
@moussinka 20
Tak ale v 16tich, keď som si chcela dať len nejaký trápny strik s kofolou napríklad a nikto sa na nič nepýtal, bolo to super Ale to sa stalo asi dvakrát, ja som sa strašne bála razií
Minule si odomňa niekde vypýtali občiansky, normálne som bola zaskočená, som im povedala, že mi zalichotili, že to sa mi snáď ešte nikdy nestalo
a kedysi mi tipovali menej, teraz tak od 22 do tých 25, ale dneska sa ma zákazník pýtal, či mám 21 už aspoň, keď som taká múdra
@tomias ja by som ti tipla 24
a ešte ako by sa mala snažiť nedostať
Vyzerám strašne malo, čo už no...
vzdy je to aspon o 5 rokov viac, takze momentalne mam 26
ale uz sa mi stalo, ze si ludia mysleli, ze ja a mama sme sestry (clovek nevie, ci ma vtedy tak mlado vyzerajucu mamu, alebo on je tak staro vyzerajuci, alebo nejaky kompromis), alebo vzdialenejsia rodina si myslela, ze ja som ten starsi surodenec a moj brat je ten mladsi. celkovo si myslim, ze vyzeram starsie, najma ked sa o to trosku pricinim
mne vždy tipovali viac, niekedy mi ľudia ani nechcú veriť, že mám 15
teraz mi to síce vyhovuje, ale keď budem mať 25 a budem vyzerať na 30... asi ma porazí