E.Matkin má brutálne úžasné knihy Vasilkovú tiež žeriem No, a občas si prečítam aj nejaké fantasy. Jediné čo nedokážem čítať sú tie typické romány. Mám z toho až priam depky a cukrovku..
Take nejake fajne fantasy, idealne tak historicky (stredoveko) ladene. Alebo nejaku historicku fiction rovno, taka Troja od Gemmela sa mi velmi pacila.
A v lete som sa nejak nahodou dostala k Storocnemu starcekovi, ktory vyliezol z okna a zmizol, a to teda neviem co je za zaner. Ale velmi dobre to je!
@james98 ja mám taký zvláštny vkus, nie som orientovaná na tému ako celok, ale zaujímajú ma také výrezíky z histórie, aj súčasnosti. nemusím nasladlé romány (iba jeden som dokázala prečítať 2x) a hlavne niektorých slovenských pseudospisovateľov.
od tolkiena hurinove deti mam rad a potom motivacne na sebarozvoj duchovno , psychologicke, psychopaticke,zivotopisne ...vlastne take mam rad filmy tak take aj knihy
ja väčšinou romanticko historické romány:
ako napríklad:
M. J. Zagorka plamene inkvizície alebo gričcká čarodejnica
alebo Juliette benzoniová Katrin či krásna marianne
romány s atmosférou, atmosféry môžu byť rôzne a bývajú aj v detektívkach, aj v dobrodružných knihách, aj v starých ženských románoch a všelijakých klasikách. teraz sa snažím doháňať všelijaké staršie klasiky (knihy, ktoré sú často spomínané niekde a hnevá ma že neviem o čo sa jedná), vždy keď narazím na niečo od Kerouaca alebo okolitých ľudí čo som ešte nečítala tak si požičiam, občas nejakú detektívku staršiu z antikvy keď nemám čo robiť...a 3 pátračov si musím dať maratón raz, lebo tie knihy fakt mali atmosféru.
ináč poéziu nevyhľadávam sama od seba a knihy, ktoré sú čisto náučné ma tiež dáko nebavia, aj keď teda by som už mala konečne začať dáke čítať do školy.
knihy, ktore ma zaujmu, alebo dobre zrecenzovane od ludi, ktorych nazor si vazim v tomto ohlade a lebo inom podstatnom v nejakom vztahu ku kniham. obcas aj podla obalky a propagacie v mediach. alebo ked o nej vseeeetci kecaju a je to prehlasena klasika.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
A v lete som sa nejak nahodou dostala k Storocnemu starcekovi, ktory vyliezol z okna a zmizol, a to teda neviem co je za zaner. Ale velmi dobre to je!
to naozaj čiernu mágiu? Hm...
ja väčšinou romanticko historické romány:
ako napríklad:
M. J. Zagorka plamene inkvizície alebo gričcká čarodejnica
alebo Juliette benzoniová Katrin či krásna marianne
ináč poéziu nevyhľadávam sama od seba a knihy, ktoré sú čisto náučné ma tiež dáko nebavia, aj keď teda by som už mala konečne začať dáke čítať do školy.
sebarozvoj, ludske vedomie a tak..