Aký život má človek, ktorý je sám. Ktorý nemá vlastnú rodinu...?
Vo veku 35-45.
V porovnaní s niekým, kto je povedzme v 27mičke už ženatý a má prvé dieťa.
Či si to vezmete z pohladu ženy alebo muža to je jedno.
Skuste tak porovnať na zaklade nejakych moznych scenarov(reálnych). Zapojte trochu predstavivosť.
Fuha.. no podla mna je to hrozne individualne. Velmi vela urobi to ci a ake ma ten clovek konicky, ked niekto aktivne sportuje a ma napriklad rad hory, lezenie, cyklistika, lyzovanie alebo podobne aktivity tak vedie uplne iny zivot ako niekto kto ich nema. Taky clovek travi vela casu prave cestovanim vselikam na hory, cyklisticke vylety atd atd a kedze ma viac rokov a je sam tak ma na to zvacsa aj dost penazi takze takto sa da ten zivot podla mna dost dobre uzivat. Nehovorim ze to chcem, to nie, ale viem si predstavit ze by som takto fungovala. Rada by som mala rodinu ale ked nevyda a budem trebars v tej 35 slobodna neberiem to ako uplnu tragediu prave kvoli tomuto. Viem si predstavit ze vacsinu svojho casu a penazi venujem do takychto aktivit.
Clovek ktory rodinu ma na to praveze nema cas a zase ma aktivity ine, s tou rodinou, ale nemoze sa len tak zobrat a ist na tri tyzdne bicyklovat do spanielska, vacsinou aj ma zvacsa podstatne menej penazi ked ich nema len pre seba. Jednoducho je ten zivot uplne iny a cim som starsia tym viac si uvedomujem ze ten osamely vobec nemusi byt horsi viem si predstavit byt velmi stastna aj sama, akurat jednoducho je to fakt ze uplne ine.
No urcite clovek ktory nema aktivity a konicky ktore ho naplnaju asi vedie podstatne smutnejsi a osamelejsi zivot ked je sam
na toto ani nechcem račej myslieť, lebo to uplne vidím... tú samotu a všetko čo s tým súvisí... že by som v tom mal žiť až do smrti.... ale potom si predstavím, že by som mal rodinu a deti.... a to ma desí ešte viacej
pre mňa nepredstaviteľné, ale človek, ktorý takto žije, musí mať kopec koníčkov, jednak zabudne na tento stav a ak má nejaké aktivity,ľahšie sa s niekým aj zoznámi
Nejak takto @4 si to priblizne predstavujem aj ja. Samota vie byt jak ubijajuca, tak fajn, ked ju vies vyuzit. Ale asi je lepsie ten zivot travit s niekym, s kym to funguje, kludne aj bez zalozenia rodiny.
No takto. Asi zhruba pred pol rokom som zacala randit s cielom si niekoho najst a mat partnera. Mam pred 30tkou a zijem si fajnovy zivot, s kopou kamaratov a akcii na ktore chodim, bytovu otazku mam poriesenu cize uz nejake vacsie investicie nebudu a mohla by som byt “sama” a len si uzivat, co zarobim. Ale je to zradna predstava, lebo ten zivot nebude vecne takyto, uplna vacsina kamosov predsa tu rodinu bude mat a uz na akcie ci stretka nebudu mat cas. A clovek bude starsi a chorlavejsi. Cize tej osamelosti sa bojim, predvidam to dopredu a snazim sa aby to tak nebolo. Avsak zrejme, ideal pre mna by bol len partner, nie deti (to uvidime este).
Plus samozrejme zavazi, aka je rodina do ktorej sa clovek narodil...ak ma 4surodencov s rodinami a celkovo velku rodinu tak je to zasa ina situacia. Ja bohuzial toto nepoznam.
Kazdy ma zivot taky aky si zariadi. Neexistuje univerzalny recept na stastie a to ze niekto splna mainstreamove predstavy ako by mal vyzerat jeho zivot este neznamena ze je aj ozaj stastny alebo vedie dobry zivot.
Poznam sa s ludmi co vedu podla spolocnosti napicu zivot, lebo su slobodni, necestuju, nerobia nejake "cool" sporty za ktore by dostali vela pacikov na instagrame ani nemaju daku super pracu v corporate v ktorej by mohli kvazi travit vela casu a chvalit sa ze robia karieru. A napriek tomu su to vyrovnani a stastni ludia, lebo ziju tak ako chcu oni.
A naopak poznam ludi co maju karieru, zenu a deti ale su na antidepresivach lebo ich nebavit muklovat len kvoli tomu aby splacali hypo a od rozvodu ich odrazaju len financne nasledky. Nic nie je absolutne, ale pokym potrebujes externu validaciu ze si normalny tak budes zrejme nestastny nech robis cokolvek.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Clovek ktory rodinu ma na to praveze nema cas a zase ma aktivity ine, s tou rodinou, ale nemoze sa len tak zobrat a ist na tri tyzdne bicyklovat do spanielska, vacsinou aj ma zvacsa podstatne menej penazi ked ich nema len pre seba. Jednoducho je ten zivot uplne iny a cim som starsia tym viac si uvedomujem ze ten osamely vobec nemusi byt horsi viem si predstavit byt velmi stastna aj sama, akurat jednoducho je to fakt ze uplne ine.
No urcite clovek ktory nema aktivity a konicky ktore ho naplnaju asi vedie podstatne smutnejsi a osamelejsi zivot ked je sam
Inak je to dosť fasa život!
Poznam sa s ludmi co vedu podla spolocnosti napicu zivot, lebo su slobodni, necestuju, nerobia nejake "cool" sporty za ktore by dostali vela pacikov na instagrame ani nemaju daku super pracu v corporate v ktorej by mohli kvazi travit vela casu a chvalit sa ze robia karieru. A napriek tomu su to vyrovnani a stastni ludia, lebo ziju tak ako chcu oni.
A naopak poznam ludi co maju karieru, zenu a deti ale su na antidepresivach lebo ich nebavit muklovat len kvoli tomu aby splacali hypo a od rozvodu ich odrazaju len financne nasledky. Nic nie je absolutne, ale pokym potrebujes externu validaciu ze si normalny tak budes zrejme nestastny nech robis cokolvek.